11.06.2014, 16:08:59
Cytat:Tak więc czysto jednobialeński charakter ostatnich trzech Rad Ministrów został ostatecznie zmasakrowany.Pan gra ad personam, ja też będę. Proszę mi zacytować, gdzie zostało napisane, iż ostatnie rządy miały wymiar czysto jednobialeński?![]()
![]()
Cytat:Chuje muje dzikie węże. Nie ma to jak rozbijać dwudziestu kilku osób na okręgi wyborcze.Nie ma to jak 9 mandatów w przyszłych wyborach, gdy praktycznie część obywateli nie jest zarejestrowana i powinno być ich mniej. Nie ma to jak niepopieranie poprawki Martina von Primisza, która by temu zapobiegła. Nie ma to jak Pomorze z dwoma mieszkańcami. Nie ma to jak niezauważanie tego, że okręgi wyborcze z małą ilością mieszkańców pozwoliłyby na wejście małych ugrupowań, co pozwoliłoby na rozwalenie tzw. "bloku", którego Pan tak bardzo nienawidzi.
Takich pomysłów nie miała ani Sarmacji, ani Dreamland nawet w czasach, gdy mieli koło 200 obywateli. W mikronacjach okręgi wyborcze nie mają żadnego zastosowania.
Ale spójrzmy, obecnie mamy niecałe 30 obywateli, zaokrąglijmy do góry.
Mamy też 6 regionów. 30/6=5
Nie ma to jak pięcioosobowe okręgi wyborcze.
Cytat:Ciekawy pomysł. Szkoda, że bez konkretów.Mam Panu wykładać na czym polega gospodarka rynkowa? Odsyłam do odpowiednich książek. Wszak, cytując, Bialenia dla inteligentnych osób jest.
No i szkoda, że z taką utopią jak demonopolizacja sektora bankowego w mikronacjach...
W razie wątpliwości np. co do giełd - wszystko do napisania. Naprawdę, nie trzeba być geniuszem, by umieć coś takiego napisać.
(–) Kristian Arped