Program wyborczy
Cytat:Ale to jeszcze nie oznacza, że nie mogę zmienić partii (co przecież nie wzięło się znikąd, tylko z działań Jednej Bialenii) i nie mogę mieć innych poglądów na Bialenię niż dawni współpracownicy
Oczywiście, że można zmienić partię, można nawet poglądy zmieniać - byle nie jak rękawiczki... I nie mam pretensji o to, że zmieniłeś partię, ale o to że po zmianie zacząłeś dziwnie traktować dawnych partyjnych kolegów i umniejszać ich pozytywne działania.

Przypomnę, że gdy rezygnowałeś z członkostwa w JB to napisałeś:

Cytat:Jednocześnie wyrażam wolę dalszego, bezpartyjnego sprawowania urzędu prezydenta RB. Uważam wręcz, że bezpartyjny prezydent może być korzystny dla państwa, w obecnej sytuacji naszego kraju.

Jak widać ta "bezpartyjność" (choć ten bezpartyjny "Prezydent wszystkich Bialeńczyków" był nawet interesującą koncepcją) długo nie trwała... do czasu utworzenia nowej partii (tylko mi nie pisz, że to nie jest partia, bo to że jej tak nie nazywasz - nie zmienia faktów) - ale politycy tak widać mają.

Ponadto przypomnę, że jako główny powód podałeś:

Cytat:1. Brak realnej opozycji dla Jednej Bialenii i możliwość powstania systemu de facto monopartyjnego w najbliższym czasie, czego- jako demokrata- jestem przeciwnikiem.

Czyli po prostu stwierdziłeś, że przestało Tobie pasować, że partia, w której byłeś osiągała powtarzalnie najlepsze wyniki wyborcze (chyba nie dlatego, że źle działała - bo przypomnę ostatnie wybory i fakt, że była to jedyna partia, która miała głosy nie tylko na zasadzie "sami na siebie"), co Ciebie po prostu znudziło, bo masz trochę dziwny pęd do "sztucznej aktywności" - lubisz "wkładać kij w mrowisko", wtedy gdy wszystko funkcjonuje dobrze, czasem zresztą przesadzić zbytnio. Nudzisz się szybko i tyle... wolisz zamieszanie niż spokojną pracę "u podstaw" dla rozwoju Bialenii.

Sama rozbieżność poglądów dotyczyła rzeczy tak naprawdę mało ważnej dla RB:

Cytat:2. Niezgodności programowe pomiędzy mną, a częścią Jednej Bialenii (m.in. chęć zniesienie tytułów szlacheckich i nazywanie ich śmiesznymi).
Nawet szkoda tego komentować... ot duperela.
[Obrazek: oJmKP26.jpg]   [Obrazek: 7GVD8cn.jpg]

Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Program wyborczy - przez MvP - 10.06.2014, 23:05:15

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości