11.06.2014, 21:54:21
Cytat:Oczywiście, że można zmienić partię, można nawet poglądy zmieniać - byle nie jak rękawiczki... I nie mam pretensji o to, że zmieniłeś partię, ale o to że po zmianie zacząłeś dziwnie traktować dawnych partyjnych kolegów i umniejszać ich pozytywne działania.Ależ ja nie umniejszam niczyich pozytywnych działań. Po prostu we Froncie też mamy osoby, które mogłyby pozytywnie działać, gdyby dostały taką szansę.
Cytat:Jak widać ta "bezpartyjność" (choć ten bezpartyjny "Prezydent wszystkich Bialeńczyków" był nawet interesującą koncepcją) długo nie trwała... do czasu utworzenia nowej partii (tylko mi nie pisz, że to nie jest partia, bo to że jej tak nie nazywasz - nie zmienia faktów) - ale politycy tak widać mają.Bezpartyjny prezydent miałby zastosowanie, gdyby kadencje prezydenckie były długie. Natomiast jeśli chciałem dalej brać aktywny udział w polityce, to muszę z jakiejś listy wystartować. A listę ruchu społecznego, jakim jest FOR uznałem za najmniej zobowiązującą i najbardziej interesującą.
Cytat:co Ciebie po prostu znudziło, bo masz trochę dziwny pęd do "sztucznej aktywności" - lubisz "wkładać kij w mrowisko", wtedy gdy wszystko funkcjonuje dobrze, czasem zresztą przesadzić zbytnio. Nudzisz się szybko i tyle... wolisz zamieszanie niż spokojną pracę "u podstaw" dla rozwoju Bialenii.Jak na osobę, która w ogóle nie pracuje i tylko robi zamieszanie mam dość duże poparcie społeczne.
N.N