12.06.2014, 19:36:54
Cytat:Pytanie brzmiało:Czy ja pisałem o tym, że "nic" czy pytałem o to co konkretnie i co wyszło z tego pożytecznego - nie uważasz, że to jednak pewna różnica.
...ale skoro jest "mityczne coś", to nie można mówić, że Kaniewski nic nie zrobił.
Cytat:Co nie zmienia faktu, że "martwa" ustawa jest tylko "sztuką dla sztuki" - w zasadzie trudno opisywać takie coś jako sukces czy pozytywną cechę działalności. A w zasadzie wprost przeciwnie - nadmiar drobnych aktów prawnych tworzy tylko prawny chaos.Cytat:Zresztą niektóre pozostały do dzisiaj w zasadzie martwymi aktami prawnymi. Ale za to było ich dużo... a nie ilości cel, tylko w jakości.Prawda. Ale to nie zawsze wina tylko tej jednej osoby.
Niestety tutaj mamy pewną rozbieżność (przynajmniej z częścią osób z FOR) - wszystko rozbija się o tzw. "aktywność", część osób moim osobistym zdaniem błędnie pojmuje aktywność, oceniając ją na podstawie liczby postów, liczby stworzonych ustaw itd. Ja natomiast uważam, że zdrowszą jest sytuacja, gdzie nie tworzy się ustaw na ilość, gdzie nie pisze się postów na ilość - a zamiast tego tworzy się kompleksowe akty prawne lub wartościowe posty powstające w mniejszej ilości, ale zawierające konkrety, wpływające na to co nazywamy rozwojem RB itd.
Obawiam się więc nowych rządów z udziałem pewnych osób z FOR, bo dotychczas udało się wypracować z poprzednim rządem pewien system, gdzie doprowadziliśmy sytuacje do tego, że pisało się ustawy kompleksowe - choć było i ich mniej. Aktywność na siłę nie prowadzi do niczego dobrego.
![[Obrazek: 7GVD8cn.jpg]](https://i.imgur.com/7GVD8cn.jpg)
Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.
Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.