31.12.2013, 19:21:27
Cytat:Owszem, zamierzamy, w ograniczonym stopniu (w większym na razie nie ma potrzeby - nikt nam aktualnie nie zagraża). Jak - przede wszystkim wyznaczyć konkretną liczbę poborów do zrealizowania.Czy zakładacie możliwość obowiązku wojskowego, choćby krótkiego szkolenia?
W jak bardzo ograniczonym stopniu?
Cytat:Uważamy, że oprócz pomysłu pana de Kaniewskiego warto też zorganizować Bialenii jakąś reprezentację na portalach społecznościowych - i doklejać link do niej podczas pisania na innych forach, jako, że nazwy typu "Facebook" w adresie http elektryzują potencjalnych obserwatorów.To również jest świetny pomysł. Fanpejdż zawsze spoko.
Cytat:Jak najbardziej - ustrój ten sam w sobie może podziałać w mikroświecie jak magnes (dla wszystkich tych, którzy rozczarują się którąś z licznych monarchii), poza tym - ludzkość dotąd nie wymyśliła lepszego ustroju niż demokracja.Choć co do ostatniego stwierdzenia dyskutowałbym w świecie realnym, to w wirtualu rzeczywiście demokracja jest najlepsza. Monarchia prowadzi do nadużyć, republika nawet jeśli też to do znacznie mniejszych i z łatwością rozliczanych.
Cieszę się więc z Waszego poparcia dla Republiki.

Cytat:Pańskim kontrkandydatem będę ja.Będzie to dla mnie zaszczytem.

Wyzwiemy się na jakąś debatę?

Cytat:Jako, że nie mogę wypowiadać się w Parlamencie, to przy okazji poruszenie tematu powiem - rozumiem pomysł z tytułem Księcia - ale jest on spokojnie do zastąpienia przez coś bardziej prowizorycznego, np. odznaczenia.Zdecydowanie popieram. Odznaczenia będzie można wprowadzić. Myślałem o tym, ale jakoś w tej kadencji nie zdążyłem. Liczę, że w przyszłej zgłosicie taki projekt.

N.N