13.06.2014, 20:37:37
Cytat:Nie chcę widzieć na scenie politycznej RB ludzi, którzy na konkretne tematy tworzą wielozdaniowe wypociny, przepełnione frazesami, sloganami i pseudomądrymi sformułowaniami. Pragnę działań rzeczowych, konkretnych i funkcjonalnych. A tego się niestety po części członków FOR spodziewać nie mogę, bazując na przeszłych doświadczeniach.Kaniewski to nie jedyny działacz Frontu, nawet nie główny. Mamy tu takich specjalistów jak Radogost Radziwill (Ali ibn Abi Talib), Maciej Kamiński, Tomasz Rabotowicz i innych. Nie da się zaprzeczyć ich profesjonalizmowi. A i myślę, że skoro ja przez pół roku (VI kadencji) jestem wybierany przez naród na prezydenta, to nie jest to całkowity przypadek.
W tych wyborach to Front Odnowy Rewolucji jest tym, czym Jedna Bialenia była jeszcze do niedawna. Ja nic nie mam do działaczy Jednej Bialenii, to są naprawdę fajni ludzie. Ale nie mają kadr potrzebnych do rządzenia, nie mają takiej wyrazistości pożądanej u partii rządzącej.
Zacytuję wybitnego wandejskiej działacza Anarchię Napalm Peruna: "Partie, które mówią "my zrobimy to i to", a nie mówią dlaczego i jaki mają życiowy cel, to partie niebezpieczne."
N.N