Umowa akcesyjna
Cytat:Umowa
Dotycząca Aneksji
Z dnia 02.06.2014
Spisana w Stołecznym mieście Kluż

Wysoko układające się strony:

Tobiasz von Richtoffen
Marszałek RLS
i Siergiej Makłow
jako delegacja Republiki Ludowej Siedmiogrodu

i

Feliks Spirkin
Minister Kultury i Sportu
i Andrzej Swarzewski
Prezydent Republiki Bialeńskiej
jako delegacja Republiki Bialeńskiej

Artykuł. 1

1& Na mocy tej umowy, Republika Ludowa Siedmiogrodu, wchodzi w skład terytorialny Republiki Bialeńskiej

2& Republika Ludowa Siedmiogrodu staje się tym samym obszarem autonomicznym Republiki Bialeńskiej.

Artykuł. 2
Zasady działania Autonomii Republiki Ludowej Siedmiogrodu.

1& RLS będzie posiadała parlament, w składzie sprzed Umowy Akcesyjnej

2& Na drodze powszechnego, wolnego referendum Republika Ludowa Siedmiogrodu będzie mogła wypowiedzieć umowę akcesyjną, z siedmiodniowym wyprzedzeniem.

3& Zasady ustanawiania i przebiegu referendum będą obowiązywać zgodnie z ówczesnym prawem Bialeńskim

4& Prawo RLS zostanie ponownie napisane przez Radę Państwa i Parlament Republiki Bialeńskiej.

5& Majątki państwowe RLS zostaną odebrane i przekazane Państwu Bialeńskiemu.

6& Wszyscy obywatele dotychczasowej Republiki Ludowej Siedmiogrodu staną się automatycznie obywatelami Republiki Bialeńskiej.

7& Ewentualne zasady autonomii zostaną ustalone przez Parlament Republiki Bialeńskiej.

Podpisano:
(-) Andrzej Swarzewski
(-) Siergiej Makłow
N.N
Odpowiedz
Za! Mówię wielkie ZA rękami i nogami!
/-/ Konstanty Jerzy wielki kniaź Michalski
Immanuel Kartografii Tamostosowanej
Rednacz Gazety Bialeńskiej
Odpowiedz
Jedna Bialenia popiera traktat, aczkowleik martwi mnie kolejny region na mapie.
[i]Maria von Primisz
[Obrazek: DGS1nKB.png]
II Prezydent Republiki Bialenii
Premier IV i V Kadencji    Poseł IV, V i VI, VII, IX Kadencji
Trener Galacticos Wolnograd, najbardziej utytułowanego klubu sportowego w Republice
Odpowiedz
Cytat:Jedna Bialenia popiera traktat, aczkowleik martwi mnie kolejny region na mapie.

Zapomniałeś że z regionem przyjdą obywatele w nim.
Odpowiedz
Cytat:Jedna Bialenia popiera traktat, aczkowleik martwi mnie kolejny region na mapie.
Nie ma co się martwić. Te nasze regiony na samej wyspie trzeba będzie ograniczyć. Bo rzeczywiście jest ich za dużo.
N.N
Odpowiedz
Cytat:[quote author="MvP"]Jedna Bialenia popiera traktat, aczkowleik martwi mnie kolejny region na mapie.

Zapomniałeś że z regionem przyjdą obywatele w nim.[/quote]

Ja wiem ale to nei zmienia faktu że klimatem będzie on dublował WRP. I 8 regionó jest niepoważne, dlatego niedługo pewnie rozpocznę walkę o reformę administracyjną wyspy.
[i]Maria von Primisz
Trener Galacticos Wolnograd, najbardziej utytułowanego klubu sportowego w Republice
Odpowiedz
Cytat:Ja wiem ale to nei zmienia faktu że klimatem będzie on dublował WRP. I 8 regionó jest niepoważne, dlatego niedługo pewnie rozpocznę walkę o reformę administracyjną wyspy.
WRP nie jest pierwszy do likwidacji. Wink
Natomiast reformę administracyjną wyspy jak najbardziej można przeprowadzić. To jest wręcz konieczne.
N.N
Odpowiedz
Wnioskuje o jak najszybsze przejście do głosowania - umowa jest bardzo priorytetowa.
Odpowiedz
Cytat:Wnioskuje o jak najszybsze przejście do głosowania - umowa jest bardzo priorytetowa.
Nie ma co się śpieszyć. To- mam nadzieję- wieloletnia decyzja. Wink
N.N
Odpowiedz
A więc jednak - przejmujemy Nordatę! Big Grin Big GrinBig Grin

Czy ktoś jest przeciwny temu traktatowi? Zezwalam wszystkim obywatelom Republiki Bialeńskiej na wypowiedzenie się tutaj.
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.
Odpowiedz
Chyba nikt, bo nikt się nie wypowiedział. Proponuje zamknąć debatę.
Odpowiedz
Może poczekajmy dłużej niż 3 godzinyw środku tygodnia? Co siętak Pan Premier spieszy?
[i]Maria von Primisz
Odpowiedz
Cytat:Może poczekajmy dłużej niż 3 godzinyw środku tygodnia? Co siętak Pan Premier spieszy?

Poczekaliśmy dłużej, akurat żaden z obywateli, chociaż była duża część nic nie powiedział, bo na razie dyskusja to prawie jak rozmowa biskupa kieleckiego z Piłsudskim, czyli o pogodzie i o kwiatkach. Big Grin Big GrinBig Grin
Odpowiedz
No bo każdy się zgadza z tą ideą. Nikt nie ma nic do dodania. Pan-nordatyzm był już wiele razy przedyskutowywany .
N.N
Odpowiedz
A wiec głosujmy, już chyba nawet 24 godziny przepisowe minęły.
[i]Maria von Primisz
Odpowiedz
No to kończymy debatę i przechodzimy do głosowania.

Jestem ZA.
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.
Odpowiedz
ZA.
[i]Maria von Primisz
Odpowiedz
ZA
Odpowiedz
Tomasza nie ma do niedzieli, poprosiłem go na FB, żeby przekazał mi treść swojego głosu. I tak umowa akcesyjna zostanie przyjęta, ale - z trzema głosami głupio przyjmować... Nie chcę tu potem wysłuchiwać milionów oskarżeń o imperializm od pobieżnych obserwatorów...
Odpowiedz
Ale matematycznie i tak sięgo nei da obalić, a Kaniewski niekatyny.
[i]Maria von Primisz
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości