Liczba postów: 10 222
Liczba wątków: 986
Drodzy posłowie,
1 czerwca minął czas na zdobywanie tytułów licencjata, magistra i doktora bez studiów, a jedynie po napisaniu pracy naukowej.
I teraz nie wiem co dalej. Znowu przedłużamy ten termin, czy już przechodzimy do normalnego trybu? Myślę, że razem z doktorem Montinim dalibyśmy zrobić jakieś studia, choć oczywiście z ograniczoną liczbą kierunków. Oczywiście jeśli byliby chętni do studiowania. A skoro niewielu było chętnych do samego pisania prac, to czy będą chętni do studiowania?
Nie wiem zbytnio jak to rozwiązać, więc proszę Parlament o dyskusję na ten temat.
N.N
Liczba postów: 229
Liczba wątków: 21
Ja piszę obecnie pracę o moich przodkach w mikronacji. Byłbym chętny na kierunek humanistyczny (historia, politologia itd.)
Cytat:Myślę, że razem z doktorem Montinim dalibyśmy zrobić jakieś studia, choć oczywiście z ograniczoną liczbą kierunków.
To by było dobre rozwiązanie.
Ps. Wiem że nie jestem posłem, Prezydent dostał tą wiadomość krukiem pocztowym.
Historia i politologia z pewnością znalazłyby swoje miejsce na Katedrze Nauk Polityczno-Społecznych. Myślę, że tą Katedrą powinniśmy zająć się na początku, choć jakiś wydział na Katedrze Dziennikarsko-Kulturalnej też będzie można zrobić.
Nie wiem jak długie powinny być studia. Myślę, że w naszych warunkach na licencjata wystarczyłyby dwa semestry, a na magistra jeszcze jeden kolejny. Ale ile miałby taki semestr trwać? Dwa miesiące?
Co myślicie o tej długości trwania studiów?
Natomiast studia trzeciego stopnia (przewód doktorski) powinien odbywać doktorant indywidualnie z promotorem wskazanym przez Uniwersytet, wedle zatwierdzonego przez Uniwersytet indywidualnego planu przewodu doktorskiego.
N.N
Liczba postów: 1 677
Liczba wątków: 115
Cytat:Ps. Wiem że nie jestem posłem, Prezydent dostał tą wiadomość krukiem pocztowym.
Jesteś ministrem więc możesz się wypowiadać.
Ja byłbym chętny podjąć studia.
[i]Maria von Primisz
![[Obrazek: DGS1nKB.png]](http://i.imgur.com/DGS1nKB.png)
II Prezydent Republiki Bialenii
Premier IV i V Kadencji Poseł IV, V i VI, VII, IX Kadencji
Trener Galacticos Wolnograd, najbardziej utytułowanego klubu sportowego w Republice
Liczba postów: 12 997
Liczba wątków: 773
Z Regulaminu Parlamentu:
Prawo do zabierania głosu na terenie parlamentu posiadają:
[...]
c) Premier i Ministrowie,
Także spokojnie, Tobiasz.
Ponieważ to spraw dotycząca wszystkich obywateli i ważna na przyszłość, zezwalam wszystkim na wypowiadanie się w tym wątku.
Według mnie propozycje Andrzeja są dobre.
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.
Więc jak?
Teraz są wybory, ale już przed następną kadencją dobrze byłoby wypracować jakieś rozwiązanie?
N.N