Liczba postów: 301
Liczba wątków: 30
07.09.2014, 15:17:17
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08.10.2014, 19:26:40 przez Guliano Montini.)
Wzór wniosku, który mają składać osoby chcące uczyć się na naszym Uniwersytecie. W temacie należy wpisać: Wniosek - imię i nazwisko.
Cytat:Imię i nazwisko:
Wydział na który jest kierowany wniosek:
Posiadane obywatelstwa:
Argumentacja wniosku:
Podpis:
Guliano margrabia Montini
Król Bialenii
Były rektor UB
Kochanek Saszy
Obrońca uciśnionych
Posiadacz 43 folwarków
Król kampanii wyborczych
Mason "Pelikan Orientyki"
Ksiądz Kościoła Rotryjskiego
Pierwszy wśród sprawiedliwych
Najznamienitszy obywatel Bialenii
Przyjaciel Andrzeja Swarzewskiego
Wielokrotny Marszałek Parlamentu
Profesor zwyczajny doktor habilitowany
Zadeklarowany działacz LGBTQ na terenie Bialenii
Liczba postów: 2 030
Liczba wątków: 349
[quote]Imię i nazwisko: Adam Aleksander von Vincis - Dostojewski
Wydział na który jest kierowany wniosek: Wydział Politologiczno-Socjologiczny
Posiadane obywatelstwa: bialeńskie oraz de iure brodryjskie
Argumentacja wniosku:
Wasza Magnificencjo,
Chciałbym złożyć wniosek o przyjęcie na studia ażeby kontynuować swoją karierę naukową, którą rozpocząłem w Brodrii pod czujnym okiem profesora Swarzewskiego. W czasach renesansu brodryjskie aktywności, gdy w Federacji działał jeszcze Uniwersytet przyszło mi pisać pracę licencjacką nt. historycznych początków państwa brodryjskiego. Niestety wraz z awarią (?) serwera zaginęła moja, bądź co bądź krótka praca. Jeśli Wasza Magnificencja się zgodzi, prosiłbym o możliwość napisania pracy magisterskiej. Jeśli nie, wnioskował będę o ponowne przyjęcie mojej osoby na studia licencjackie.
Z wyrazami najszczerszej estymy,
/-/ Adam Aleksander von Vincis-Dostojewski
(—) Alberto Carlos de Médici y Zep
Liczba postów: 301
Liczba wątków: 30
Wniosek przyjmuję, jednak proszę poczekać na ogłoszenie nowego Statutu.
Guliano margrabia Montini
Król Bialenii
Były rektor UB
Kochanek Saszy
Obrońca uciśnionych
Posiadacz 43 folwarków
Król kampanii wyborczych
Mason "Pelikan Orientyki"
Ksiądz Kościoła Rotryjskiego
Pierwszy wśród sprawiedliwych
Najznamienitszy obywatel Bialenii
Przyjaciel Andrzeja Swarzewskiego
Wielokrotny Marszałek Parlamentu
Profesor zwyczajny doktor habilitowany
Zadeklarowany działacz LGBTQ na terenie Bialenii
Liczba postów: 2 030
Liczba wątków: 349
Kiedy możemy spodziewać się jego publikacji?
(—) Alberto Carlos de Médici y Zep
Liczba postów: 1 880
Liczba wątków: 151
Cytat:Imię i nazwisko: Konstanty Jerzy von Vincis Michalski
Wydział na który jest kierowany wniosek: Wydział Nauk Przyrodniczych
Posiadane obywatelstwa: bialeńskie oraz de iure brodryjskie, sarmackie i dreamlandzkie
Argumentacja wniosku:
Wasza Magnificencjo,
Chciałbym złożyć wniosek o przyjęcie na studia ażeby kontynuować swoją karierę naukową, którą rozpocząłem pisząc dawien licencjat. Oczywiście, chciałbym napisać pracę magisterską na Wydziale Historii Bialenii, przy czym, chcę odszyfrować nasz "Kamień z Rosetty", a ten bardziej dotyczy Sclavinii niż nas, ale sądzę iż nie będzie to przeszkadzało Waszej Magnificencji.
Z wyrazami estymy,
/-/ Konstanty Jerzy von Vincis-Michalski
/-/ Konstanty Jerzy wielki kniaź Michalski
Immanuel Kartografii Tamostosowanej
Rednacz Gazety Bialeńskiej
Liczba postów: 1 880
Liczba wątków: 151
Przychyli się Wasza Magnifikencja do wniosków?
/-/ Konstanty Jerzy wielki kniaź Michalski
Immanuel Kartografii Tamostosowanej
Rednacz Gazety Bialeńskiej
Liczba postów: 10 222
Liczba wątków: 986
Wnioski zostały rozpatrzone pozytywnie.
Oczywiście uznaje się licencjat Ekscelencji Dostojewskiego z Uniwersytetu Brodryjskiego i zezwala na rozpoczęcia studiów magisterskich.
N.N
Liczba postów: 1 172
Liczba wątków: 148
Imię i nazwisko: Tomasz Rabotowicz
Posiadane obywatelstwa: Bialeńskie, może NUPIA ale nie mam pewności, Brodrii
Argumentacja wniosku:
Wasza Magnificencjo,
jestem już licencjatem ale chcę zostać magistrem. Dodatkowo zamierzam wesprzeć naukę Bialeńską.
Podpis:
Z wyrazami estymy,
Tomasz Rabotowicz.
Obywatelka Najjaśniejszej Republiki Garapeńskiej i Królestwa Dreamlandu
Poetka w "Ciemnica"
Była Premier Republiki Bialeńskiej
Liczba postów: 368
Liczba wątków: 36
Imię i nazwisko: Ivan Dymitr von Vincis-Kazakov
Wydział na który jest kierowany wniosek: Wydział Historii Bialenia i Wydział Prawa
Posiadane obywatelstwa: Bialeńskie, sarmackie, brodryjskie, polskie (Rzeczpospolita Obojga Narodów),
Argumentacja wniosku:
Prezydencie i Rektorze!
Wnioskuję o uczynienie mi tej radości i przyjęcie mnie na ten wydział. Chciałbym być mądrzejszy niż jestem, dlatego zamierzam dużo studiować..
Podpis: Ivan Dymtir von Vincis-Kazakov.
(27.12.2014, 12:32:34)Tomasz Rabotowicz link napisał(a): Imię i nazwisko: Tomasz Rabotowicz
Posiadane obywatelstwa: Bialeńskie, może NUPIA ale nie mam pewności, Brodrii
Argumentacja wniosku:
Wasza Magnificencjo,
jestem już licencjatem ale chcę zostać magistrem. Dodatkowo zamierzam wesprzeć naukę Bialeńską.
Podpis:
Z wyrazami estymy,
Tomasz Rabotowicz.
Wycofuje swój wniosek, UB nie jest miejscem nauki.
Poetka w "Ciemnica"
(04.01.2015, 13:01:49)AndrzejSwarzewski link napisał(a): Dlatego, że? Nie chcę tu studiować. Po za tym nawet nie miał by kto prowadzić moich studiów.
Poetka w "Ciemnica"
UB nie jest miejscem nauki dlatego, że nie chcesz tu studiować?
Czyli foch o to, że nie dałem Ci od ręki tytułu magistra? Chciałeś mieć tytuł, to trzeba było ze mną ustalić. Fiodor potwierdzi (uczyłem go na Uniwersytecie Brodryjskim), że zbytnio nie męczę studentów. A przy Twoim temacie, to byłby pewnie tylko krótki egzamin z jakiegoś mikronacyjnego tekstu teorii politycznej, chociażby ten o swarzyzmie, autorstwa Juranda. Więc jak będziesz chciał, to napisz, ustalimy, będziesz miał czas na przeczytanie, potem kilka pytań dot. analizy i wtedy ta praca magisterska, uznajmy już nawet, że ta, którą napisałeś, choć temat nie był uzgadniany z Rektorem.
N.N
04.01.2015, 23:07:13
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04.01.2015, 23:08:04 przez Akrypa Rabotowicz von Primisz.)
(04.01.2015, 23:03:35)AndrzejSwarzewski link napisał(a): UB nie jest miejscem nauki dlatego, że nie chcesz tu studiować?
Czyli foch o to, że nie dałem Ci od ręki tytułu magistra? Chciałeś mieć tytuł, to trzeba było ze mną ustalić. Fiodor potwierdzi (uczyłem go na Uniwersytecie Brodryjskim), że zbytnio nie męczę studentów. A przy Twoim temacie, to byłby pewnie tylko krótki egzamin z jakiegoś mikronacyjnego tekstu teorii politycznej, chociażby ten o swarzyzmie, autorstwa Juranda. Więc jak będziesz chciał, to napisz, ustalimy, będziesz miał czas na przeczytanie, potem kilka pytań dot. analizy i wtedy ta praca magisterska, uznajmy już nawet, że ta, którą napisałeś, choć temat nie był uzgadniany z Rektorem. Bardziej miałem na myśli, że nie wiedziałem kto mnie będzie uczył bo aktualnie nie było żadnych osób od tego na moim wydziale. Nie foch ale jak piszesz, że mam studiować (co wskazuje cały rok nauk) i nie znam żadnych zasad i najprawdopodobniej nie będę znał żadnych szans na skończenie go bo nie ma ludzi do nauki to odłożyłem wniosek. Ale skoro ty się tym zajmiesz a nie próżnia to wznowię wniosek. Miejsce nauki potrzebuje nauczycieli a myślałem, że to nie ma.
Za utrudnienia przepraszam.
Poetka w "Ciemnica"
Też bym chciał, żeby każdy wydział miał dziekana, ale cóż... Kadr nie ma. Jak będzie doktorem, to będę mógł Ci przydzielić Polityczno-Socjologiczny, jeśli będziesz chciał. ;-)
N.N
Liczba postów: 368
Liczba wątków: 36
Tak, ale mój wniosek został przyjęty czy nie?
Przyjmuję.
(-) prof. Swarzewski
Zgłoś się do mnie w wolnej chwili, to ustalimy przebieg studiów, temat pracy licencjackiej itd.
N.N
(04.01.2015, 23:10:02)AndrzejSwarzewski link napisał(a): Też bym chciał, żeby każdy wydział miał dziekana, ale cóż... Kadr nie ma. Jak będzie doktorem, to będę mógł Ci przydzielić Polityczno-Socjologiczny, jeśli będziesz chciał. ;-) W kwestii współpracy nadal mam focha więc póki będziesz rektorem na UB ja dziekanem nie będę. 
A kiedy będę mógł pisać test/studiować?
Poetka w "Ciemnica"
Cytat:W kwestii współpracy nadal mam focha więc póki będziesz rektorem na UB ja dziekanem nie będę. 
Nie mam pojęcia czego dotyczy foch, aczkolwiek jeśli tego, co się domyślam, to uważam, że jest to bezsensowne. Jeśli będziesz w ten sposób traktował każdą (delikatną i przyjazną!) krytykę, to tylko niepotrzebnie będziesz się denerwował.
Zacytuję mojego ulubionego vlogera z nieistniejącego reala:
Cytat:Co to w ogóle za idiotyczne podejście do życia "robię coś chujowo, ale całe życie będę sobie wmawiał, że robię to dobrze"? Nie da się czegokolwiek osiągnąć popełniając w kółko te same błędy nie słuchając krytyki i nie wyciągając z niej wniosków.
Na Uniwersytecie jesteśmy po to, żeby się uczyć i reagowanie w ten sposób na wszelkie uwagi, to niezbyt skuteczny sposób na naukę. W szkole też się obrażasz na nauczyciela, jak zwróci Ci na coś uwagę?
Cytat:A kiedy będę mógł pisać test/studiować?
Jeśli byłaby taka możliwość, to wolałbym ustalić to na GG, żeby na forum nie spamować niepotrzebnie.
N.N
06.01.2015, 23:37:00
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06.01.2015, 23:37:56 przez Akrypa Rabotowicz von Primisz.)
Cytat:Na Uniwersytecie jesteśmy po to, żeby się uczyć i reagowanie w ten sposób na wszelkie uwagi, to niezbyt skuteczny sposób na naukę. W szkole też się obrażasz na nauczyciela, jak zwróci Ci na coś uwagę?
Jakby nauczyciel zaczął mi wmawiać, że myślę iż ziemia jest kwadratem położonym na żółwiu w kształcie banana to na pewno nie starał bym się by mnie uczył.
Nie zamierzam współpracować po prostu z osobą która wmawia mi moje poglądy.
Poetka w "Ciemnica"
|