Akt oskarżenia przeciw Kazimierzowi Sabatowskiemu
Niniejszym oskarżam Kazimierza Sabatowskiego o złamanie:
1. Ustępu 5, artykułu 12, rozdziału II KCK,
2. Ustępu 11 artykułu 12, rozdziału II KCK,
3. Ustępu 4, artykułu 13 rozdziału II KCK,
4. Ustępu 12 artykułu 12, rozdziału II KCK.

1. "Branie udziału w działalności obcego wywiadu, pod groźbą kary śmierci."
2. "Publiczne znieważenie Narodu Bialeńskiej lub Republiki Bialeńskiej, pod groźbą kary trzech miesięcy pozbawienia wolności."
3. "Podżeganie do nienawiści na tle politycznym, rasowym, religijnym lub ideowi, pod groźbą kary trzech miesięcy pozbawienia wolności."
4. "Publiczne znieważenie państwa lub narodu sojuszniczego, pod groźbą kary dwóch miesięcy pozbawienia wolności."

Dowody:
1. http://spolecznosc.bialenia.net.pl/index...8#msg21328
2. http://spolecznosc.bialenia.net.pl/index...8#msg21588
3. http://spolecznosc.bialenia.net.pl/index...5#msg22735
4. http://brodrija.phorum.pl/viewtopic.php?f=53&t=106
5. [attachurl=2]

Jako policjant oskarżyciel wnoszę o karę śmierci.

Proszę Sąd o możliwie jak najszybsze rozpatrzenie sprawy.

Wobec oskarżonego nie zastosowano żadnych środków zapobiegawczych.
Obywatelka Najjaśniejszej Republiki Garapeńskiej i Królestwa Dreamlandu 
Poetka w "Ciemnica"
Była Premier Republiki Bialeńskiej 

Jak napiszecie mi usprawiedliwienie do szkoły na te 3 miesiące to mogę się zgodzić.
A tak swoją drogą to zaciekawiła mi wypowiedz Pana Herwerta, w której stwierdził, jakoby "wisi nam, co wy sobie na forum robicie". Rzeczywiście.
(11.12.2014, 21:24:46)Kazimierz Sabatowski link napisał(a): Jak napiszecie mi usprawiedliwienie do szkoły na te 3 miesiące to mogę się zgodzić.
A tak swoją drogą to zaciekawiła mi wypowiedz Pana Herwerta, w której stwierdził, jakoby "wisi nam, co wy sobie na forum robicie". Rzeczywiście.
Nie wiem jak pana Herwerta ale mnie jako narzędzie sprawiedliwości i prawa interesuje działalność terrorystyczne wymierzona przeciw Republice.
Poetka w "Ciemnica"

Proszę spokojniej z tym terrorystami, niedługo wszyscy zostaną już nimi nazwani. "Działalność terrorystyczne" prowadzone na własnym forum. W takim razie wy prowadzicie działania szpiegowskie. Mogę odbić pałeczkę, a zresztą i tak mnie nie bawią te głupie wnioski do sądu.
Proszę o zachowanie powagi w gmachu sądu. Każda kolejna wypowiedź przed rozpoczęciem postępowania/procesu będzie karana grzywną.
(–) Kristian Arped
Od razu informuję, że dziękuję za udział w rozprawie. W najmniejszym stopniu mnie nie interesuje, co się tu wydarzy.
(11.12.2014, 21:24:46)Kazimierz Sabatowski link napisał(a): A tak swoją drogą to zaciekawiła mi wypowiedz Pana Herwerta, w której stwierdził, jakoby "wisi nam, co wy sobie na forum robicie". Rzeczywiście.

Mam dziś zły dzień. Po prostu wszedłem na Wasze forum, żeby poprawić sobie humor. Wink
To wszystko.
dr net. prawa, prof. nadzw. UB
[Obrazek: fmg07.jpg]

Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości
(11.12.2014, 21:31:54)Kazimierz Sabatowski link napisał(a): Proszę spokojniej z tym terrorystami, niedługo wszyscy zostaną już nimi nazwani. "Działalność terrorystyczne" prowadzone na własnym forum. W takim razie wy prowadzicie działania szpiegowskie. Mogę odbić pałeczkę, a zresztą i tak mnie nie bawią te głupie wnioski do sądu.

Wasza Ekscelencjo,

Organizacja turystyczna terrorystyczna nie może mówić o działalności szpiegowskiej przeciw niej. To uchodziłoby za absurd.

Ubolewam Wysoki Sądzie iż musiałem to napisać. Chciałem jedynie uświadomić JE Sabatowskiego.
/-/ Konstanty Jerzy wielki kniaź Michalski
Immanuel Kartografii Tamostosowanej
Rednacz Gazety Bialeńskiej
Niniejsze oskarżenie jest NIEWAŻNE, z powodu tego dawnego ustalenia (konkretnie punktu 2, który wziął się z ówczesnego stanowiska sędziego Tomasza): http://spolecznosc.bialenia.net.pl/index...05#msg7905

Dla zapewnienia legalności, podpisuję się w całości pod wniesionym oskarżeniem.
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.
(11.12.2014, 22:33:41)Maciej Kamiński link napisał(a): Niniejsze oskarżenie jest NIEWAŻNE, z powodu tego dawnego ustalenia (konkretnie punktu 2, który wziął się z ówczesnego stanowiska sędziego Tomasza): http://spolecznosc.bialenia.net.pl/index...05#msg7905

Tylko w kwestii formalnej - jest nieważne, nie z powodu tego punktu z końca maja br., a z powodu aktualnej ustawy o sądownictwie, która stanowi:

Cytat:Art.4 - Strony postępowania.
[...]
5. Oskarżycielem publicznym jest Prezes Policji Krajowej lub Dowódca Sił Zbrojnych - w sprawach dotyczących obronności.
6. W przypadku gdyby oskarżonym miała być osoba zobowiązana do pełnienia funkcji oskarżyciela publicznego - oskarżyciela wyznacza Prezydent.
7. Prezydent może wyznaczyć również innego oskarżyciela jeżeli osoby wymienione w pkt. 5 są w sposób zapowiedziany nieobecne lub nie rozpoczną czynności w terminie ustalonym przez sędziego.

Przepraszam za wtargnięcie na salę, ale chciałem tylko wyprostować błąd - aby się nie powielał w przyszłości.
[Obrazek: oJmKP26.jpg]   [Obrazek: 7GVD8cn.jpg]

Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.
Właśnie sobie zdałem sprawę, że nie mogę nałożyć grzywny na osoby będące stronami postępowania, lecz zakłócające spokój... Do meritum. Pouczam oskarżonego, iż:
Cytat:2. Odpowiedź oskarżonego musi nastąpić w ciągu 48 godzin od prezentacji aktu oskarżenia.
a/ W przypadku braku odpowiedzi uznaje się rezygnację oskarżonego z tego prawa.
Czy oskarżony przyznaje się do zarzucanych mu czynów?
(–) Kristian Arped
Dobrze, mogę wziąć udział w tej rozprawie, jutro odpowiem też na pytanie.
Na ten moment pozwolę sobie sam je zadać: jeżeli zostanę uniewinniony, czy to że odbył się przeciwko mnie proces będzie jakoś ograniczyć mnie w działalności na terytorium RB?
(12.12.2014, 22:19:37)Kazimierz Sabatowski link napisał(a): Na ten moment pozwolę sobie sam je zadać: jeżeli zostanę uniewinniony, czy to że odbył się przeciwko mnie proces będzie jakoś ograniczyć mnie w działalności na terytorium RB?
Skądże. Ponadto oskarżyciel musi Ci udowodnić winę, a nie Ty udowodnić swą niewinność. Smile
(–) Kristian Arped
Na pytanie nie została udzielona odpowiedź, w związku z czym uznaje się, że oskarżony zrezygnował z przysługującego mu prawa. Pytanie do oskarżyciela: w jaki sposób przytoczone wypowiedzi oskarżonego łamią przytoczone przez oskarżyciela prawo?
(–) Kristian Arped
Nie zrezygnowałem, mogę wziąć udział w dalszej części rozprawy. Po prostu dla mnie te oskarżenia są tak żenujące ( a "dowody" jeszcze bardziej ) że szkoda mi czasu. Pierwsze lepsze - "Publiczne znieważenie państwa lub narodu sojuszniczego, pod groźbą kary dwóch miesięcy pozbawienia wolności."
"Znieważyłem" jeśli już państwo Bialeńskie na terytorium Związku Brodryjskiego, a tam prawo bialeńskie nie funkcjonuje.
(14.12.2014, 14:44:47)Kazimierz Sabatowski link napisał(a): Nie zrezygnowałem, mogę wziąć udział w dalszej części rozprawy. Po prostu dla mnie te oskarżenia są tak żenujące ( a "dowody" jeszcze bardziej ) że szkoda mi czasu. Pierwsze lepsze - "Publiczne znieważenie państwa lub narodu sojuszniczego, pod groźbą kary dwóch miesięcy pozbawienia wolności."
"Znieważyłem" jeśli już państwo Bialeńskie na terytorium Związku Brodryjskiego, a tam prawo bialeńskie nie funkcjonuje.
48 godzin minęło. Dalsze posty zakłócające przebieg rozprawy będą usuwane.
(–) Kristian Arped
1. Ustęp 5, artykuł 12, rozdział II KCK.
Oskarżony jak powszechnie wiadomo jest szefem sił porządkowych i inwigilacyjnych organizacji uznawanej przesz nasze państwo za terrorystyczną o nazwie "Związek Brodryjski". W przytoczonym przesz moją osobę dowodzie tylko potwierdzono to co każdy w tym wysoki sąd wie, dodatkowo nie sądzę by oskarżony zaprzeczył do szefostwa. Jak na charakter ZB należy uznać, że instytucja której przewodzi oskarżony odpowiada w też za wywiad i kontrwywiad.
2. Ustępu 11 artykułu 12, rozdziału II KC
Dowód numer 5. Oskarżony znieważa państwo i tym samym Naród Bialeński. Dowód numer 1 znieważa naród Bialeński.
3. Ustępu 4, artykułu 13 rozdziału II KCK.
Oskarżony wielokrotnie podżegał to nienawiści na tle narodowościowym oraz jako członek organizacji terrorystycznej która jest rasistowską i szowinistyczną w stosunku do narodowości min. Bialeńskiej.
4. Ustępu 12 artykułu 12, rozdziału II KCK.
Oskarżony wielokrotnie znieważał RB i CR. Jednym z przykładów znieważania państwa jest "powarzne na alenie miendzynarodowej pastwo".
Poetka w "Ciemnica"

Proszę oskarżonego o ustosunkowanie się do argumentacji oskarżyciela.
(–) Kristian Arped
1. To co "należy uznać" a jest faktem to dwie różne sprawy. Dodatkowo nigdy nie pisałem że Policja Państwowa zajmuje się inwigilacją. a z sabotażem walczy. A tak się składa że zaprzeczę, gdyż Tomaszowi chodzi niewątpliwie o EBWKS, które ostatecznie nie zostało utworzone - jego miejsce zajęło PPN, którego szefem nie jestem ja, lecz Pan Nikita Smirnoff.
2. Ha! Tutaj to bzdura. W dowodzie 1 do którego odwołuje się Tomasz została wyrażona opinia ( wstyd mi posiadać konto ) i fakt ( Bialenia nabijała się z ZB. chcecie linki? ). Nie wiem w którym miejscu znieważyłem. A z "rzondem na uchodzstwie" to jak już obraziłem CB. chociaż gdyby zebrać to co pisano o ZB - myślę że padały gorsze określenia.
3. Rasistowską? Chyba redefiniuje Pan to pojęcie. I to m.in. Bialeńskiej. Proszę mi podać, do wrogości wobec jakiego państwa jeszcze nawołuję ( chociaż nie wiem, czy pisanie że stosunki dyplomatyczne nawiążę z RB tylko gdy Pani Prezydent wyda mi rozkaz to nienawiść ). W takiej kwestii możecie sądzić Kuwarowa, który jest Dostojewskim.
4. Tu nawet nie komentuję - jeśli już to znieważyłem RB u siebie w Związku Brodryjskim, gdzie Wasze prawo nie obowiązuje.

Podsumowując - w moich odczuciach całość tych dowodów jest naciągana i niepoważna.
Co oskarżony rozumie przez EBWKS oraz PPN? Proszę o rozwinięcie tych skrótów i opisanie tych, jak mniemam, organizacji.
(–) Kristian Arped

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości