Ważne sprawy do załatwienia
Piszę w jawnym dziale Sali Plenarnej (czego dotychczas nie robiłem, bo liczyłem na to, że jednak ktoś mi odpowie), ponieważ chciałbym niejako "wymusić" odpowiedzieć i podjęcie jakichś działań.

1. Należy niezwłocznie powołać Sędziego. Od miesiąca proponuję na ten urząd hrabiego Iversena. W tej kwestii nic nie pomogę, ew. mogę napisać rozporządzenie o powołaniu, jeśli takie polecenie wyda Pani Prezydent.

2. Trzeba rozpocząć organizację obchodów 21 marca. Należy podać konkretne terminy i zacząć wysyłać zaproszenia. Jeśli wszystko będzie na ostatnią chwilę, to nic z tego nie wyjdzie. Tutaj ja mogę się wszystkim zająć, jeśli takie polecenie wyda Pani Prezydent, analogicznie do powołania mnie na Mistrz Ceremonii 15 listopada przez Prezydenta Kaniewskiego. Wszystko fajnie wyszło, ponadto od listopada '13 do sierpnia '14 wszystkie uroczystości osobiście organizowałem, jako prezydent. Więc chyba się nadaję, a ponadto mam czas i chęci. Jeśli Pani Prezydent nie chce się tym osobiście zająć, to proszę po prostu dać mi wolną rękę i powołać mnie na Mistrza Ceremonii, czy tam coś analogicznego.

3. Hrabia Iversen złożył interpelację poselską dot. raportów rządowych. Myślę, że tutaj również mógłbym pomóc. Mogę napisać raport podsumowujący dotychczasowe rządowe prace, abyśmy byli na czysto, a potem Pani Prezydent wyznaczy, jak często mają ukazywać się następne raporty. I jeśli nie będzie innych chętnych, to ja mogę zająć się pisaniem ich. W ankiecie przeprowadzonej pod koniec stycznia 100% uczestników stwierdziło, iż moje raporty są dobrze wykonane, a ponadto 87,5%, że są potrzebne.

4. Należy rozwiązać sprawę Ivana Kazakova. Należy z nim jeszcze raz poważnie porozmawiać. Jeśli będzie się upierał przy swoim stanowisku, to należy uznać go za zmarłego. Choć oczywiście lepiej by było, żeby z nami pozostał, to nie można uniemożliwiać korzystania z zagwarantowanych praw. Jeśli dostanę takie polecenie, to oczywiście mogę się tym zająć.

Wydaje mi się, że na obecną chwilę to najważniejsze sprawy. Jak Pani Prezydent widzi, mogę zająć się każdą z nich, ale musiałbym otrzymać takie polecenie, pozwolenie na zrobienie tego. Bez zgody przełożonego głupio byłoby mi uznawać kogoś za zmarłego, powoływać Sędziego albo wydawać oficjalne rządowe raporty... Proszę o szybką odpowiedź.
N.N
Odpowiedz
Jeśli nie otrzymam odpowiedzi, to potraktuję to jako jasny symbol, iż moja praca w tym rządzie nie ma sensu i w związku z tym należy ją zakończyć
N.N
Odpowiedz
Postaram się odpowiedzieć po krótce na wszystkie postawione pytania i problemy.
Co do Sędziego, obiecałam już, że w tym tygodniu poznamy personalia, więc proszę o cierpliwość. Niestety kandydatury Kristiana Iversena nie mogę poprzeć, gdyż czasami wydaje się być stronniczym.
Obchody 21 Marca... Już dzisiaj się tym zajmę tworząc oficjalny Komitet Obchodów.
Na napisanie pierwszego raportu wydaję Ci zgodę, potem postaram się już sama to czynić.
Ivan Kazakov... tutaj mam problem. Jednak skoro upiera się przy uznaniu za zmarłego, nich tak będzie.
Odpowiedz
(05.03.2015, 16:46:07)Aleksandra Dostojewska-Swarzewska link napisał(a): Niestety kandydatury Kristiana Iversena nie mogę poprzeć, gdyż czasami wydaje się być stronniczym.

[justify]Polecam przejrzeć rozprawy, w których np. uniewinniłem Abdullaha Aykma, a potem dopiero mówić o mojej rzekomej stronniczości w Sądzie... bo poza chyba nikt mi stronniczości nie zakaże. Wink[/justify]
(–) Kristian Arped
Odpowiedz
Melduję wykonanie zadania, raport został napisany. Smile Oczekuję na kolejne polecenia.
N.N
Odpowiedz
Może to nie być Kristian, byle to była osoba aktywna i znająca prawo.
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.
Odpowiedz
Tak... najpóźniej w sobotę podejmę ostateczną decyzję.
Co do poleceń, to w najbliższym czasie zwołam Radę Ministrów.
Odpowiedz
(05.03.2015, 20:28:43)Maciej Kamiński link napisał(a): Może to nie być Kristian, byle to była osoba aktywna i znająca prawo.

To by było mi w sumie na rękę, bo jest parę spraw założonych, nad którymi nieprzyjemnie by mi się pracowało.
(–) Kristian Arped
Odpowiedz
Wciąż czekamy na Sędziego. Smile

A oprócz tego, to chciałbym przypomnieć, że na 21 marca trzeba przygotować nadania folwarków i odznaczeń. Rozliczamy okres od 14 stycznia, więc można sypnąć trochę folwarkami. Proponuję ustawić granicę maksymalną na 7 folwarkach (najbardziej aktywne i robotne osoby 7 folwarków, a potem schodzimy w dół aż do 1 folwarku- nieaktywni obywatele lub goście, którzy napisali jedynie kilka postów). Jeśli dostanę takie polecenie, to mogę przygotować swoje propozycje, tak jak Jankowi przygotowywałem przed 15 listopada.
21 marca nadajemy: Order Patrona Republiki Bialeńskiej (Order nadaje się osobom szczególnie zasłużonym dla krzewienia idei republikanizmu, rządów ludu oraz społecznych idei Muammara Kaddafiego). Zwyczajowo ten order nadajemy też zasłużonym osobom z zagranicy.
Order Powstania Marcowego (Order nadaje się bohaterom oraz sojusznikom Powstania Marcowego, a także osobom propagującym jego idee). Tutaj trzeba sprawdzić, kto już ma. Powstańcom można podwyższyć (i mi w ogóle nadać, bo rok temu to ja nadawałem, więc sobie nie mogłem). No i nie wiem, komu za propagowanie idei. Może posłom, którzy zagłosowali za upamiętnieniem? Bo żadnych prac o powstaniu to nikt chyba nie napisał, ani nic podobnego, ale mogę się mylić (jeśli tak, to niech ktoś mnie poprawi).
Bialeński Krzyż Zasługi (Odznaczenie nadaje się osobom zasłużonym dla budowy Republiki Bialeńskiej). Ten nie jest konkretnie przypisany do żadnego święta, ale jak najbardziej można nadać osobom, które są zasłużone, a nie kwalifikują się do tych dwóch pozostałych odznaczeń.

Poradzi sobie Pani Prezydent? Smile
N.N
Odpowiedz
No cóż, dziękuję za odpowiedź.
Sad
N.N
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości