Pod ostrzałem!
Szanowni obywatele,

Związku z trwającą kampanią wyborczą i zbliżającymi się wyborami prezydenckimi postanowiłem, iż jest najwyższa pora, abyście lepiej poznali moją osobę oraz moje poglądy. Dlatego podczas programu "Pod ostrzałem!" każdy bez wyjątku może mi zadać pytanie, na które ja w ramach możliwości odpowiem. Myślę że będzie to świetna okazja do sprostowania i wyjaśnienia kilku rzeczy. Tak więc zapraszam do zadawania pytań!
[Obrazek: 2ecd9ip.jpg]
/-/ Markus Felix Spirkin von Wettin
Odpowiedz
Czy jesteś prawiczkiem?
dr net. prawa, prof. nadzw. UB
[Obrazek: fmg07.jpg]

Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości
Odpowiedz
(24.06.2015, 09:45:57)Hugon Hewret link napisał(a): Czy jesteś prawiczkiem?

Zapytaj się swojej dziewczyny.
Odpowiedz
Nie.

Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości
Odpowiedz
Czy oprócz Jahołdajewszczyzny przewidywane jest powstanie innych regionów?
(–) Kristian Arped
Odpowiedz
Przecież Felix przejmie całą Nordatę. Big Grin
(-)Fiodor Swirydiuk, Antyludzki rak, Wielki Książe Noklezji, najstarszy żyjący mieszkaniec Noklezji;
[Obrazek: rw3vMjB]
Odpowiedz
(24.06.2015, 09:48:02)Kristian Iversen link napisał(a): Czy oprócz Jahołdajewszczyzny przewidywane jest powstanie innych regionów?

Zależy o jakich regionach mowa. Jeśli chodzi o przywrócenie np. Pomorza czy Starobialenii to jest to wykluczone. Jeśli zaś chodzi o zawieranie unii z innymi państwami, to tutaj jestem otwarty na propozycję. W tej kwestii być może będziemy świadkami czegoś, ale na ten moment nic więcej powiedzieć nie mogę. Na ten temat powiem więcej w moim expose, pod warunkiem oczywiście, że wygram wybory. Smile
Odpowiedz
Czy dasz radę wymienić wszystkie swoje imiona i nazwiska?
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.
Odpowiedz
(24.06.2015, 11:28:31)Maciej Kamiński link napisał(a): Czy dasz radę wymienić wszystkie swoje imiona i nazwiska?

Tak, ale zajęłoby mi to chyba z trzy kadencje.
Odpowiedz
Czy ruszymy na podbój Batawii?

Odpowiedz
1. Jaka była najgłupsza rzecz, jaką zrobiłeś?
2. Co jest najważniejsze, uroda, inteligencja, czy charakter?
3. Co chciałbyś w sobie zmienić?
4. W jakich kolorach najczęściej chodzisz?
5. Znasz osobiście jakąś gwiazdę?
N.N
Odpowiedz
(24.06.2015, 12:01:45)Hugon Hewret link napisał(a): Czy ruszymy na podbój Batawii?
Zgodnie z paktem Spirkin-Medici, ziemie Batawii przypadają Skarlandowi.

Cytat:1. Jaka była najgłupsza rzecz, jaką zrobiłeś?
Rozpocząłem ponyrewolucję.

Cytat:2. Co jest najważniejsze, uroda, inteligencja, czy charakter?
Wszystkiego po trochu z naciskiem na urodę. Przecież to jest jedna z najważniejszych cech pierwszej damy. :Smile

Cytat:3. Co chciałbyś w sobie zmienić?
Charakter. Chciałbym mieć bardziej stalowe nerwy.

Cytat:4. W jakich kolorach najczęściej chodzisz?
W dni parzyste na czerwono, a w nieparzyste na brunatno. Też głupie pytanie...

Cytat:5. Znasz osobiście jakąś gwiazdę?
Oczywiście! Przede wszystkim Andrzeja Swarzewskiego.

Odpowiedz
Jak kandydat widzi współpracę z Księstwem Sarmacji dot. Anatolii? Czy niektórzy Sarmaci nie powinni dostać w Bialenii statusu persona non grata za wielokrotne równanie jej z błotem?
(–) Kristian Arped
Odpowiedz
Co ma oznaczać Pakt Spirkin-Medici i że ziemie Batawii przypadają Skarlandowi  >Sad
/-/ Książę Thomas von Lisendorff
Kniaź Lisendorff
Wiceadmirał MW SZ RB,
[Obrazek: 75_25_01_16_8_38_15.png]

właściciel 87 folwarków 
Selekcjoner reprezentacji Republiki Bialeńskiej 
Odpowiedz
(24.06.2015, 12:20:40)Kristian Iversen link napisał(a): Jak kandydat widzi współpracę z Księstwem Sarmacji dot. Anatolii? Czy niektórzy Sarmaci nie powinni dostać w Bialenii statusu persona non grata za wielokrotne równanie jej z błotem?

Wreszcie jakieś mądre pytanie. Zaznaczam iż Anatolia jest wyspą należącą tylko do Republiki Bialeńskiej, więc ja nie widzę żadnych możliwości, aby na tej płaszczyźnie współpracować ze Sarmacją lub jej państwami satelickimi. Jeśli zaś chodzi o nadanie statusu persona non grata pewnym osobnikom z tamtego kraju, to na pewno niektórzy zasługują na tak szlachetny tytuł, ale z drugiej strony nie chciałbym im dawać takiej satysfakcji. Dlatego do momentu, aż ktoś nie przekroczy wszelkiej granicy nie będę zwracać większej uwagi na złośliwe komentarze osób, które nie pełnią ważniejszych funkcji i są za plecami wyśmiewane z powodu swojej agresji i idiotyzmu.

(24.06.2015, 12:20:40)Thomas van der Lis link napisał(a): Co ma oznaczać Pakt Spirkin-Medici i że ziemie Batawii przypadają Skarlandowi. >Sad

Ależ oczywiście to był żart, więc spokojne Wasze granice. ;D
Odpowiedz
Czy lubisz, jak zadają Ci durne pytania?

Odpowiedz
Jakie ewentualne Ustawy planuje Pan wprowadzić oraz co zamierza Pan zrobić w poszczególnych ministerstwach ?
/-/ Książę Thomas von Lisendorff
Kniaź Lisendorff
Wiceadmirał MW SZ RB,
[Obrazek: 75_25_01_16_8_38_15.png]

właściciel 87 folwarków 
Selekcjoner reprezentacji Republiki Bialeńskiej 
Odpowiedz
1/ Co dostanę jak oddam na Ciebie głos?
2/ Kiedy wreszcie zaczniesz popierać rojalistów?
3/ Co sądzisz o 9 postulacie Iversena?
(—) Alberto Carlos de Médici y Zep
Odpowiedz
(24.06.2015, 12:49:43)Thomas van der Lis link napisał(a): Jakie ewentualne Ustawy planuje Pan wprowadzić oraz co zamierza Pan zrobić w poszczególnych ministerstwach ?

Jako prezydent moim głównym zadaniem nie są ustawy, ale na pewno postaram się aktywnie uczestniczyć w życiu parlamentu. Choć liczę, że nie będę musiał zbyt często używać opcji weta prezydenckiego. Jeśli chodzi o ministerstwa, a raczej komisariaty, to to pytanie bym bardziej kierował do moich przyszłych podwładnych. Na pewno będę wymagał od nich aktywności (oczywiście bez przesady, bo zaczynają się wakacje), sumienności, jasności działań oraz posłuszeństwa. Nie mam zamiaru każdego z nich kontrolować w 100%, bo przecież wybierając ich na takie stanowisko muszę mieć do nich pełne zaufanie, więc również będzie im przysługiwała dość duża autonomia działań. Jeśli takie rozwiązanie się nie sprawdzi, to wtedy dopiero zaczniemy politykę żelaznej ręki.

(24.06.2015, 13:12:03)Adam Aleksander Dostojewski von Vincis link napisał(a): 1/ Co dostanę jak oddam na Ciebie głos?
2/ Kiedy wreszcie zaczniesz popierać rojalistów?
3/ Co sądzisz o 9 postulacie Iversena?

1/ Oczywiście jakieś stanowisko...też głupie pytanie. 
2/ Kiedy zaczną działać na rzecz zwiększenia władzy prezydenta.
3/ Częściowo popieram owy postulat, ale dopuściłbym kilka wyjątków. Nie widzę przeszkód, aby Bialeńczyk nie mógł posiadać obywatelstwa Hasselandu, Wandystanu czy ZSKHiW. Dlatego tutaj myślę, że można przygotować ustawę o państwach zaprzyjaźnionych.
Odpowiedz
A moje to zignorował, cham jeden.

Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości