Ciekawostka
Tak więc dzisiaj przypomniałem sobie o gazecie "El Páis", którą kupiłem sobie w Hiszpanii w zeszłe wakacje w ramach nauki hiszpańskiego. Moją uwagę zwrócił artykuł na drugiej stronie:

[attachment id=1 msg=42791]

Poznajecie zdjęcie? To Prezydent Argentyny Cristina Kirchner. W grudniu ubiegłego roku odbywały się tam wybory prezydenckie. Pani Kirchner nie mogła już startować, bo rządziła dwie kadencje z rzędu. Co ciekawe przed Panią Kirchner Prezydentem był Pan Kirchner.  ;D
W grudniowych wyborach wygrał Mauricio Macri pokonując popieranego przez Prezydent Daniela Scioli. Po raz pierwszy w historii Argentyny musiała odbyć się druga tura. Pan Kirchner nie mógł wystartować, ponieważ w roku 2010 zmarł.
Eddard Noqtern - Król-Senior Królestwa Hasselandu, IX Prezydent Republiki Bialeńskiej
Jeśli nie możesz robić rzeczy wielkich, rób małe rzeczy w wielki sposób.
Odpowiedz
A idąc dalej zarówno Pan i Pani Kirchnerowie wywodzą się z partii peronistowskiej.
Nie daję gwarancji na ciągłą aktywność, ponad to, na ile mam siłę.

(-) Jan Kaniewski
Odpowiedz
A dla mnie państwo Krichner są autorytetem.
Odpowiedz
A widzicie tego Pana w lewym dolnym rogu. To aktualny Prezydent Argentyny Mauricio Macri. Karierę rozpoczynał w klubie sportowym Boca Juniors jako menadżer. Syn wielkiego bogacza, dziedzic fortuny.
Eddard Noqtern - Król-Senior Królestwa Hasselandu, IX Prezydent Republiki Bialeńskiej
Odpowiedz
(25.03.2016, 16:40:49)Eddard Noqtern link napisał(a): A widzicie tego Pana w lewym dolnym rogu. To aktualny Prezydent Argentyny Mauricio Macri. Karierę rozpoczynał w klubie sportowym Boca Juniors jako menadżer. Syn wielkiego bogacza, dziedzic fortuny.

Skoro już tak mieszamy real z wirtualem, to ciekawi mnie jakie to dziedzictwo pozostawi Panu pański Ojciec. Wink
Odpowiedz
Przecież jesteśmy w Szpitalu Psychiatrycznym im. Ofiar Realiozy. Tutaj rozmawia się o realu.  Tongue
Jakie dziedzictwo? Mam nadzieję, jak najlepsze.
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości