Czuwacja
Niedawno mocą Carskiego Ukazu zostałem Gubernatorem Wielkiego Księstwa Czuwacji. Nie było to działanie przypadkowe, gdyż prywatnie omówiłem tą sprawę z Carem. Moja wizja tego regionu jest prosta. Zamierzam przenieść ten obszar w klimaty walecznej kozaczyzny pozostawiając wizję pustynnych ziem autorstwa Alberta de Medici i wykorzystując zapomniane dzieje Sowiecji oraz Astanii. Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem Czuwacja może stać się jednym z najoryginalniejszych terytoriów Brodrii.
Zapewniam. ,Wink

Moje pytanie jest takie... Czy jako Gubernator mogę ingerować w podział administracyjny obecnej Czuwacji? Chodzi mi tutaj o kształt i nazewnictwo ziem oraz miast (za wyłączeniem Iżniewska) tworzących Czuwację.
-Pijesz? -Nie. -Palisz? -Tylko heretyków.

[Obrazek: 200_03_08_16_5_52_51.png]
Odpowiedz
Bardzo ambitne plany, które popieram całym sercem.

Cytat:Moje pytanie jest takie... Czy jako Gubernator mogę ingerować w podział administracyjny obecnej Czuwacji? Chodzi mi tutaj o kształt i nazewnictwo ziem oraz miast (za wyłączeniem Iżniewska) tworzących Czuwację.

Obecnie nie możesz ingerować w wymienione elementy. Zmienię to jednak na potrzeby Twoich działań.
(-) Iwan Iwanowicz I Pietrow
Car Brodrii
Prezes Policji Krajowej

[Obrazek: iwamini.png?w=960]
Odpowiedz
Vielen Dank. ,Wink A tak swoją drogą czy Dwór Carski nie potrzebowałby czasem nowej mapy Carstwa? W razie czego radzę zajrzeć tutaj. Tamtejsi kartografowie podobno narzekają na brak pracy.

Odpowiedz
(22.07.2016, 13:26:00)Jan von Maikowski link napisał(a):Vielen Dank. ,Wink A tak swoją drogą czy Dwór Carski nie potrzebowałby czasem nowej mapy Carstwa? W razie czego radzę zajrzeć tutaj. Tamtejsi kartografowie podobno narzekają na brak pracy.

Ciekawa propozycja... Już jakiś czas temu zastanawiałem się nad sporządzeniem nowej mapy Brodrii. Przydałaby nam się zaktualizowana i odświeżona wersja.
(-) Iwan Iwanowicz I Pietrow
Car Brodrii
Prezes Policji Krajowej

[Obrazek: iwamini.png?w=960]
Odpowiedz
Proponuje zatem zgłosić się w tamtym wątku i załączyć najaktualniejszą mapę wraz z uwagami dotyczącymi zmian, które mają zostać naniesione na nową mapę Carstwa.

Odpowiedz
Przypuszczam, że ta mapa: http://brodria.bialenia.org.pl/index.php...1#msg35971
Plus Anatolia Brodryjska, która jest oznaczona na mapie Anatolii.
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.
Odpowiedz
Jeżeli ma być tworzona mapa fizyczna Carstwa to proszę o uwzględnienie w niej danych z mapy fizycznej Abachazji celem zachowania spójności w geografii Nordaty. Z góry dziękuję.
Mikołaj Patryk Dostojewski von Vincis vel Hyjek
- Car - Senior Brodrii, ojciec Tomasza Bagrata Dostojewskiego
- kniaź bialeński, pan na Patrykpolisie; trener Korony Patrykpolis
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: