Liczba postów: 1 403
Liczba wątków: 159
Tytuł pokrywa się z rzeczywistością. Społeczeństwo bialeńskie, podzielone wojnami i flejmami w październiku powinno się zjednoczyć i powiedzieć: "Nie chcemy prezydenta, który obiecuje to samo co inni! Nie chcemy ciągle żyć w strachu." Jako Bialeńczycy mieszkamy na ziemiach uwolnionych od sarmackiego monarchofaszyzmu, a z dnia na dzień dowiadujemy się, że w kraju jest dwóch kompetentnych sędziów, parlamentem trzęsą siusiumajtki, które nic nie robią, a prezydent ma prawo zrobić sobie tylko rząd. Nasza wizja państwa, bez sporów i bez kłamstw prowadzi do wojny. A na wojnie pozostają zwycięzcy. I ja chcę być jednym ze zwycięzców. I nie chcę być zapamiętany broń Saszato jako zbrodniarz, a jako wyzwoliciel. Co obiecują nam kandydaci? Mówią o kurczeniu się mikroświata. W mikroświecie jest cykl, jak w Mass Effectie, ale u nas nie ma złych Żniwiarzy, którzy zostawiają tylko historię państw. Przyzwyczajcie się. Widzę pozytywy, bo cykl może nas spotkać za kilka lat, a nie jutro. Co jeszcze nam mówią kandydaci? Mówią o "współpracy", ale ile z tego to prawda? Od listopada 2015 roku, czyli 10 miesięcy nadal toczy się dyskusja na temat państw stowarzyszonych. To pokazuje tylko nieudolność naszych władz, które odpuszczają Brodrii i Hasselandowi. Co w takim razie obiecują nam kandydaci? Wojnę, kłótnię i flejmy. Czy zostaną obaleni jak Aleksandra? Nie, bo będą kłamać tak długo jak to możliwe i obiecywać wszystko. Zastanówcie się, o co walczą przeciwnicy Hasselandu? Nie odpowiem wam na to pytanie, ale dam wam podpowiedź: 2+2=?
Czy jest nadzieja? JEST! Wystarczy, że oddasz głos pusty i ich marzenia, jakimi są wojna narodowościowa, czystka polityczna i śmierć mikronacji się nie spełnią. Jeśli mi nie wierzysz, to spytaj się o niewygodny temat któregoś z kandydatów. Na pewno ci na pytanie nie odpowie. A na koniec cytat Goebbelsa: "Kłamstwo powtarzane tysiąc razy stanie się prawdą".
(-)Fiodor Swirydiuk, Antyludzki rak, Wielki Książe Noklezji, najstarszy żyjący mieszkaniec Noklezji;
Liczba postów: 1 358
Liczba wątków: 142
Obywatelu! Tylko głos pełny pozwoli ci być szybkim!
Piotr de Zaym
Król Hasselandu
ambasador at large, wiceadmirał, doc. dr net.
(22.09.2016, 16:59:20)Piotr Pawel I link napisał(a):Obywatelu! Tylko głos pełny pozwoli ci być szybkim! Z takimi żartami proszę do Hasselandu.
(-)Fiodor Swirydiuk, Antyludzki rak, Wielki Książe Noklezji, najstarszy żyjący mieszkaniec Noklezji;
Liczba postów: 10 222
Liczba wątków: 986
Proszę zadać mi pytanie ma dowolny "niewygodny" temat. Chętnie odpowiem.
A co do mocy głosu pustego, to nie rozumiem o co chodzi. Co może on zmienić? Zmiany można dokonać przez czynność, a nie bierność.
N.N
Liczba postów: 12 997
Liczba wątków: 773
Przecież nawet jeżeli wszyscy jak jeden mąż oddadzą głos pusty, to zwycięzca i tak będzie wytypowany.
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.
(22.09.2016, 17:06:21)AndrzejSwarzewski link napisał(a):Proszę zadać mi pytanie ma dowolny "niewygodny" temat. Chętnie odpowiem.
A co do mocy głosu pustego, to nie rozumiem o co chodzi. Co może on zmienić? Zmiany można dokonać przez czynność, a nie bierność. Czemu zrezygnowałeś z walki z Hasselandem i Wspólnotą?
A co może zmienić głos na kandydata? Nic. Natomiast głos pusty pokazuje, że obywatele mają dość. Że trójkąt WR-BPD-Upadająca co chwila partia może być przerwany! Jeśli nie dziś, to jutro!
I gdyby Andrzeju mi nie odebrali korzystania z czynności, to teraz co mam czynić, jak nie walczyć w imię swojej zielonej ojczyzny?
(22.09.2016, 17:15:33)Fiodor Swirydiuk link napisał(a):Czemu zrezygnowałeś z walki z Hasselandem i Wspólnotą? Negatywne emocje niczego nie zmienią i nie pomogą Bialenii. Chcę zostać prezydentem i realizować wizję polityki, którą opisałem w programie. Nie zdelegalizuję WR i nie wypowiem unii Hasselandowi, bo to nie byłoby zgodne z racją stanu. Będę realizował politykę bialeńską, również podejmując współpracę z WR i Hasselandem. Ale na uczciwych zasadach. Czyż nie o to powinno nam chodzić?
(22.09.2016, 17:15:33)Fiodor Swirydiuk link napisał(a):co może zmienić głos na kandydata? Nic. Natomiast głos pusty pokazuje, że obywatele mają dość. Że trójkąt WR-BPD-Upadająca co chwila partia może być przerwany! Jeśli nie dziś, to jutro! Jeśli moja prezydentura nie jest dla Ciebie alternatywą dla obecnego stanu, to co nią jest? Stan wyjątkowy, aresztowania bez wyroku i wojna z Sarmacją?
Ale jestem otwarty na Twoje sugestie, bo z Twoim zdaniem się liczę. Co proponujesz?
(22.09.2016, 17:15:33)Fiodor Swirydiuk link napisał(a):gdyby Andrzeju mi nie odebrali korzystania z czynności, to teraz co mam czynić, jak nie walczyć w imię swojej zielonej ojczyzny? Walczyć w bitwie, która może coś zmienić, a nie walczyć z wiatrakami, Fiodorze!
N.N
Liczba postów: 1 732
Liczba wątków: 183
(22.09.2016, 17:06:21)AndrzejSwarzewski link napisał(a):Proszę zadać mi pytanie ma dowolny "niewygodny" temat. Chętnie odpowiem. Czy Pański tupecik jest prawdziwy? Można poczochrać?
(–) Kristian Arped
(22.09.2016, 17:34:30)Kristian Arped link napisał(a):Czy Pański tupecik jest prawdziwy? Można poczochrać? Można, jeszcze jak!
N.N
Liczba postów: 8 767
Liczba wątków: 792
*ziew*
Z emocjami to proszę z dala trzymać się od geopolityki!
To jak wejść ze świecą do zagazowanej łazienki.
(22.09.2016, 17:25:55)AndrzejSwarzewski link napisał(a):Negatywne emocje niczego nie zmienią i nie pomogą Bialenii. Chcę zostać prezydentem i realizować wizję polityki, którą opisałem w programie. Nie zdelegalizuję WR i nie wypowiem unii Hasselandowi, bo to nie byłoby zgodne z racją stanu. Będę realizował politykę bialeńską, również podejmując współpracę z WR i Hasselandem. Ale na uczciwych zasadach. Czyż nie o to powinno nam chodzić? To co jest racją stanu? Jak powiem, że racją stanu będą marchewki to dołączą do nas marchewki i ich nie wywalimy?
(22.09.2016, 17:25:55)AndrzejSwarzewski link napisał(a):Jeśli moja prezydentura nie jest dla Ciebie alternatywą dla obecnego stanu, to co nią jest? Stan wyjątkowy, aresztowania bez wyroku i wojna z Sarmacją?
Ale jestem otwarty na Twoje sugestie, bo z Twoim zdaniem się liczę. Co proponujesz? Ja napisałem, że chcecie tego samego. Jak u mnie w szkole: Radiowęzeł, Dyskoteki, Loterie... (W programie każdy miał to samo, a ja płakałem ze śmiechu podczas zrywania plakatów xD) No cóż, wiesz czego chcę. Chcę wolności, którą mi odebrano. Chcę tego, aby każdy kto się nadaje mógł zostać sędzią, a nie dwóch ludzi. Jak mamy współpracować, gdy ktoś kto rok temu wyzywał Abachazję dzisiaj proponuje traktaty z jakimiś gównami? I nie jestem za aresztowaniami, stanem wyjątkowym czy wojną z Sarmacją. Jestem za tym, żeby każdy poczuł się wolny w decyzjach i jeśli dalej ktoś będzie krępować lud, ten zostanie skrępowany przez lud.
(22.09.2016, 17:25:55)AndrzejSwarzewski link napisał(a):Walczyć w bitwie, która może coś zmienić, a nie walczyć z wiatrakami, Fiodorze! Jak mam walczyć bez broni?
(22.09.2016, 18:04:11)Hewret Faradobus link napisał(a):Z emocjami to proszę z dala trzymać się od geopolityki! A właśnie to wy straszycie w geopolityce...
Cytat:To co jest racją stanu? Jak powiem, że racją stanu będą marchewki to dołączą do nas marchewki i ich nie wywalimy?
Racja stanu to interes państwowy. W interesie Bialenii jest stowarzyszenie z Hasselandem, ponieważ wspólnie tworzymy najaktywniejszy (dane na sierpień 2016) kraj na Pollinie,wymieniamy się pomysłami oraz wspólnie je realizujemy.
Fakt, w pewnym momencie za bardzo daliśmy sobie wejść na głowę, niemalże cała władza należała do Hasselandczyków. Ale przecież obecnie już tak nie jest. Gdy ja zostanę prezydentem, to nie będzie mowy o wywyższaniu którejkolwiek z grup, o jakiejś nadreprezentacji. Wszyscy obywatele są równi.
Cytat:Ja napisałem, że chcecie tego samego.
Ale to czego chcemy, to akurat nie jest sfera domysłów i objawień pozazmysłowych, ponieważ każdy z nas był już prezydentem. Czy sugerujesz, że pomiędzy prezydenturą moją, a Eddarda nie było żadnych różnic? :o
Cytat:Chcę wolności, którą mi odebrano.
I zwrócono, przyznając się do błędu... Kto obecnie ogranicza Twoją wolność? Czy mogę Ci jakoś pomóc?
Ja rozumiem bunt i wszystko. Ale jeśli nie zaproponujesz konkretnych zmian, to nic nie będziemy mogli Ci pomóc. Póki co zaproponowałeś zniesienie wymagań na urząd sędziego. Co dalej?
Cytat:Jak mam walczyć bez broni?
Prawo głosu utraciłeś czasowo z własnej winy, musisz to przyznać.
N.N
Liczba postów: 5 459
Liczba wątków: 662
(22.09.2016, 17:15:33)Fiodor Swirydiuk link napisał(a):Natomiast głos pusty pokazuje, że obywatele mają dość. Że trójkąt WR-BPD-Upadająca co chwila partia może być przerwany! Jeśli nie dziś, to jutro! Czy to referendum nie uświadomiło Tobie, że w swoich bredniach jesteś osamotniony? Jakie masz poparcie dla swoich w kółko powtarzanych jak mantrę bzdetów? Skompromitowana i żałosna Alex, jakiś Twój koleś z Aba-coś tam i kto jeszcze?
(22.09.2016, 18:50:10)Fiodor Swirydiuk link napisał(a):Chcę wolności, którą mi odebrano. Nikt Tobie niczego nie odebrał - To Twoje głupie i powszechnie na internetowych forach nieakceptowane zachowanie, za które w sumie na większości tych for byś wyleciał na zbity pysk bez żadnej dyskusji - spowodowało czasowe ograniczenie Tobie tutaj uprawnień... A i tak nie narzekałbym na sędziego, bo kare dostałeś z "najniższej półki".
Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.
Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.
(22.09.2016, 20:49:18)AndrzejSwarzewski link napisał(a):Racja stanu to interes państwowy. W interesie Bialenii jest stowarzyszenie z Hasselandem, ponieważ wspólnie tworzymy najaktywniejszy (dane na sierpień 2016) kraj na Pollinie,wymieniamy się pomysłami oraz wspólnie je realizujemy.
Fakt, w pewnym momencie za bardzo daliśmy sobie wejść na głowę, niemalże cała władza należała do Hasselandczyków. Ale przecież obecnie już tak nie jest. Gdy ja zostanę prezydentem, to nie będzie mowy o wywyższaniu którejkolwiek z grup, o jakiejś nadreprezentacji. Wszyscy obywatele są równi.
Zgodzę się.
(22.09.2016, 20:49:18)AndrzejSwarzewski link napisał(a):Ale to czego chcemy, to akurat nie jest sfera domysłów i objawień pozazmysłowych, ponieważ każdy z nas był już prezydentem. Czy sugerujesz, że pomiędzy prezydenturą moją, a Eddarda nie było żadnych różnic?
Różnica była, ale teraz macie praktycznie ten sam program.
(22.09.2016, 20:49:18)AndrzejSwarzewski link napisał(a):I zwrócono, przyznając się do błędu... Kto obecnie ogranicza Twoją wolność? Czy mogę Ci jakoś pomóc?
Ja rozumiem bunt i wszystko. Ale jeśli nie zaproponujesz konkretnych zmian, to nic nie będziemy mogli Ci pomóc. Póki co zaproponowałeś zniesienie wymagań na urząd sędziego. Co dalej?
No nie wiem, Sąd?
A może zmniejszenie kompetencji parlamentu ws. stanu wyjątkowego?
(22.09.2016, 20:49:18)AndrzejSwarzewski link napisał(a):Prawo głosu utraciłeś czasowo z własnej winy, musisz to przyznać.
Bo straciłem rangę obywatela hasselandzkiego (który został mi przyznany po napisaniu tam jednego postu xD) i usuwaniu moich postów. Postanowiłem walczyć.
Cytat:Czy to referendum nie uświadomiło Tobie, że w swoich bredniach jesteś osamotniony? Jakie masz poparcie dla swoich w kółko powtarzanych jak mantrę bzdetów? Skompromitowana i żałosna Alex, jakiś Twój koleś z Aba-coś tam i kto jeszcze?
Czy całe twoje życie w tym v-kraju nie uświadomiło tobie, że armia jest na potrzebna jak do koziej dupy trąbka? Jakie masz poparcie obrażając ciągle innych? Skorumpowany policjant, twoi kolesie z Haszyszlandu i typek od mapek.
Cytat:Nikt Tobie niczego nie odebrał - To Twoje głupie i powszechnie na internetowych forach nieakceptowane zachowanie, za które w sumie na większości tych for byś wyleciał na zbity pysk bez żadnej dyskusji - spowodowało czasowe ograniczenie Tobie tutaj uprawnień... A i tak nie narzekałbym na sędziego, bo kare dostałeś z "najniższej półki".
Idź filozofuj gdzieś indziej, bo pogrążasz tak Rozum i Godność Człowieka, że gdyby nawet idiotyczny czytelnik wykopu by się o tobie dowiedział, to by cię na ulicy zwyzywał za takie poważne podejście do życia. Państwa nienawidzę, ludzi nienawidzę, zabawy nienawidzę. Takie masz motto? >
Cytat:Różnica była, ale teraz macie praktycznie ten sam program.
Ja programu Eddarda dotychczas nie widziałem. Coś przegapiłem?
Ja tworząc program stwierdziłem, że chcę być szczery. Nie będę obiecywał czegoś, co nie zależy od prezydenta. Jak startowałbym na stanowisko przewodniczącego klubu grzybiarzy, to bez sensu byłoby obiecywanie, że wprowadzę w lesie zakaz polowania na jelenie. Tak samo bez sensu jest, gdy kandydat na prezydenta obiecuje reformy prawne. Przecież to należy do parlamentu. Prezydent nie jest od tego. Więc co miałem w programie napisać?
Cytat:No nie wiem, Sąd?
A może zmniejszenie kompetencji parlamentu ws. stanu wyjątkowego?
Jak wyżej, to nie leży w moich kompetencjach. Ale jeśli przygotujesz jakiś projekt nowelizacji, to z przyjemnością go zgłoszę.
N.N
Liczba postów: 5 459
Liczba wątków: 662
(22.09.2016, 21:15:19)Fiodor Swirydiuk link napisał(a):Czy całe twoje życie w tym v-kraju nie uświadomiło tobie, że armia jest na potrzebna jak do koziej dupy trąbka? Jak wszystko w v-państwie i całe v-państwo... Nie jest do niczego potrzebne i to tylko zabawa. Tylko jedni bawić się potrafią, a inni potrafią tylko bluzgać i spamować.
(22.09.2016, 21:15:19)Fiodor Swirydiuk link napisał(a):Idź filozofuj gdzieś indziej W zasadzie to najlepsza rada dla Ciebie...
(22.09.2016, 21:15:19)Fiodor Swirydiuk link napisał(a):bo pogrążasz tak Rozum Przecież Ty nie masz pojęcia o rozumie.... bo niby skąd mógłbyś mieć?
Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.
Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.
Liczba postów: 12 997
Liczba wątków: 773
Czy można by już skończyć wyzywanie się dla samego wyzywania?
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.
Liczba postów: 1 358
Liczba wątków: 142
Cytat:Bo straciłem rangę obywatela hasselandzkiego (który został mi przyznany po napisaniu tam jednego postu xD) i usuwaniu moich postów.
Obywatel S. nie rozumie, to wyjaśniam:
- każdy przybyły do Hasselandu otrzymuje status "mieszkańca". Można by było nazywać go "turystą" lub "gościem", ale po co komplikować: nawet ktoś przybyły na 5 minut, na te 5 minut jest "mieszkańcem".
Można by wprowadzić system wizowy, ale to absurd. Mamy więc inne zabezpieczenie przed osobami niepożądanymi. Wpuszczamy każdego, ale jeśli rozrabia (= narusza prawo), to po prostu odbieramy mu prawo pobytu. Ob. Swirydiukowi odebrano prawo pobytu w Hasselandzie. A że nie da się tego zrealizować w formie usunięcia osoby z forum hasselandzkiego, to trzeba działać inaczej - np. usuwając jego posty ("przedziera się przez <zieloną granicę>, a straż graniczna ciągle go wyrzuca").
- "mieszkaniec" może zostać "stałym mieszkańcem", to formuła dla osób, które z różnych względów chcą się zaangażować w Hasselandzie, ale nie na 100%.
- "mieszkaniec" może też zostać "obywatelem" - i to jest formuła dla tych, którzy chcą być aktywni w Hasselandzie.
Mam nadzieję, że to jest jasne
Piotr de Zaym
Król Hasselandu
ambasador at large, wiceadmirał, doc. dr net.
A jak obywatel (XD) Swirydiuk zapatruje się na wybory parlamentarne? Tutaj również powinniśmy oddać głosy puste?
N.N
To dziękuję za objaśnienie, obywatelu (XD) de Zaym.
(06.10.2016, 16:51:02)AndrzejSwarzewski link napisał(a): A jak obywatel (XD) Swirydiuk zapatruje się na wybory parlamentarne? Tutaj również powinniśmy oddać głosy puste? Obywatel (XD) Swirydiuk uważa, że w wyborach też się powinno pusto dawać w ramach równego uprawiania. Natomiast Fiodor uważa, że można głosować na swoich partyjnych towarzyszy albo na tych niepartyjnych.
|