Ranking Zaufania i Nieufności
Znamy już oficjalne wyniki rankingu Zaufania i Nieufności .

Komu zatem ufamy najbardziej ?
Na czele rankingu znajdują się ex aequo : Prezydent Republiki Bialeńskiej ,Andrzej Swarzewski oraz były Prezes Policji , Maciej Kamiński. 

1. Andrzej Swarzewski  12.73%  ( po 7 głosów )
    Maciej Kamiński        
3. Hewret Faradobus    10.91% ( 6 głosów )
4. Eddard Noqtern         9.09% ( 5 głosów )
5. Frederick Hufflepuff    5.45% ( po 3 głosy )
    Piotr Paweł de Zaym
    Tadeusz Krasnodębski
    Tomasz Cyryl Dostojewski
9. Alberto de Medici       3.64% ( po 2 glosy )
    Fiodor Swirydiuk
   Mikołaj Patryk Dostojewski
   Ronon Dex
   Severino Castiglioni-Faradobus
14. Bajtuś                       1.82% ( po 1 głosie )
      Iwan Pietrow
      Jan Kaniewski
     Jurij Bołodin
     Kristian Arped
     Feliks Sparkin
     Piotr Novitius
     Sheldon Anszlus Lovelace

Na czele rankingu nieufności prowadzą : Fiodor Swirydiuk oraz obecny Prezes Policji, Severino Castiglioni-Faradobus .

1. Fiodor Swirydiuk  10.87%  ( po 5 głosów )
    Severino Castiglioni-Faradobus
3. Eddard Noqtern  8.7 %  ( po 4 głosy )
    Guliano Montini
    Piotr Novitius
    Piotr Paweł de Zaym
7. Iwan Pietrow   4.35% ( po 2 głosy )    
    Kristian Arped
    Tadeusz Krasnodębski 
10. Alberto de Medici  2.17% ( po 1 głosie )
      Andrzej Swarzewski
      Aroksus Soborowiec
      August von Medis
      Bajtuś
      Frederick Hufflepuff
      Herman Kolineusz-Michalski
      Jan Lubomirski-Dostojewski
     Jurij Bołodin
     Karol Wawrzyniec
     Konstanty Jerzy Michalski
     Feliks Sparkin
     Paulus Buddus

Tomasz Cyryl Dostojewski

Kolejny ranking już w styczniu. 
/-/ Książę Thomas von Lisendorff
Kniaź Lisendorff
Wiceadmirał MW SZ RB,
[Obrazek: 75_25_01_16_8_38_15.png]

właściciel 87 folwarków 
Selekcjoner reprezentacji Republiki Bialeńskiej 
Bardzo dziękuję za zaufanie! Smile
Bardzo dziękuję za Wasz brak zaufania. To mnie motywuje. Smile A szczerze to ja już jestem mikronauta-emeryt, co sobie tylko dorabia do emerytury, więc ni ziębi, ni grzeje.
Linus

Arcybiskup Wolnogradu
Patriarcha Kościoła Ekumenicznego

Sylwetka

[Obrazek: 2FwJU.png]
Były szef Policji ma największe zaufanie, a obecny budzi największą nieufność. Pytanie, czy zmiana była sensowna?
Eddard Noqtern - Król-Senior Królestwa Hasselandu, IX Prezydent Republiki Bialeńskiej
Jeśli nie możesz robić rzeczy wielkich, rób małe rzeczy w wielki sposób.
To tylko próba wykazania się osoby, która tego tak bardzo pragnęła.
dr net. prawa, prof. nadzw. UB
[Obrazek: fmg07.jpg]

Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości
A może raczej zakończenia arbitralności w działalności oskarżyciela publicznego oraz zapewnienia bezpieczeństwa mieszkańcom przed banowaniem bez wyroku sądu?
Linus

Arcybiskup Wolnogradu
Patriarcha Kościoła Ekumenicznego

Sylwetka

[Obrazek: 2FwJU.png]
W każdym razie, przy najmniej według mnie, szefem Policji powinna być osoba jak najbardziej zaufana, a nie budząca nieufność...
Eddard Noqtern - Król-Senior Królestwa Hasselandu, IX Prezydent Republiki Bialeńskiej
Czyli proponujesz obsadzanie urzędów na podstawie sondaży? Big Grin
Jak ktoś ma jakieś uwagi do Severina, albo do jakiegokolwiek innego urzędnika państwowe, to proszę je merytorycznie przedstawić. Nie jest sztuką głosować, że się komuś nie ufa, albo, że się nie popiera działań rządu, ale jak trzeba to uzasadnić, to w jakiś dziwny sposób nagle wszyscy przestają się odzywać.
Ja Severinowi ufam.
Jeśli ktoś traci czyjeś zaufanie, dzieje się to raczej w sprawach poufnych, a nie takich, które wszyscy będą chętnie wywlekać i upubliczniać. Wobec tego takie sondaże mogą być dosyć wiarygodne.
No to sprawy poufne nie będą decydować o tym, kto jaki urząd będzie pełnił w naszym kraju.
A sondaże personalne w mikronacjach opierają się na tym, kto kogo lubi, a za kim nie przepada. No i na polityce. Ale jeśli masz jakiś merytoryczny zarzut wobec Severina, to proszę go przedstawić. Wink
Jednak szef policji powinien cieszyć się zaufaniem. Nie chcę się wtrącać w wewnętrzne sprawy Bialenii, ale z pewnością zmiana na stanowisku szefa policji wzbudziła u mnie ogromne zdziwienie. Po co zmieniać coś, co jest dobre? Dla samej zmiany?
Co do rankingu: moja w nim obecność była bez sensu, liczę też na to, że w kolejnym już mnie nie będzie - przestanę być wkrótce obywatelem Bialenii.
Piotr de Zaym
Król Hasselandu
ambasador at large, wiceadmirał, doc. dr net.
Maciej zgodził się na to, żeby powierzyć urząd Severinowi. A w kwestii pytania o sensowność zmiany czegoś dobrego, to należałoby tutaj powtórzyć wszystkie argumenty za kadencyjnością. Wink
Matko, serio? Ani jednego głosu o braku zaufania? Nikt?
Aż się ciepło na serduchu robi, że przesiadywanie tu godzinami (acz obecnie zwykle w tle) owocuje.
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.
Macieju, gratulacje, czy przypadkiem nie wybierasz się do realnej polityki?...
A na poważnie, to liczę na choćby skromną obecność w KH w charakterze doradcy ds bezpieczeństwa i policji Wink
Co do kadencyjności: nie wszędzie się sprawdza, nie wszędzie ma sens...
Piotr de Zaym
Król Hasselandu
ambasador at large, wiceadmirał, doc. dr net.
Nie rozumiem, ktoś się poświęca, robi naprawdę wiele, jest stale doceniany przez wszystkich, można powiedzieć, że jest ekspertem w swojej dziedzinie, po czym nagle się tą osobę odwołuje by powołać kogoś kto nie budzi takiego zaufania, a do tego nie ma w Policji żadnego doświadczenia, ani okresu próby.
Och, straszne, jakie to życie jest niesprawiedliwe i przykre. :'(
Widzę, że skończyły się argumenty, jak i merytoryczna dyskusja?
Argumenty? Wszystkie zostały przedstawione w Parlamencie, Posłowie w demokratyczny sposób przyjęli ustawę. Co jeszcze Andrzej ma argumentować? Wystarczy zajrzeć do gmachu i poczytać dyskusję nad projektem ustawy, a nie wylewać żale pod rankingiem.
(-) dr net. Tadeusz Krasnodębski
Ustawa nie ma nic do decyzji podjętej przez Prezydenta. Po prostu wydaje mi się, że podjęta decyzja nie była słuszna, ze względu i na doświadczenie i umiejętności Macieja, jak i brak doświadczenia Severino.
Ja nie zauważyłem nawet początku merytorycznej dyskusji, a jedynie szukamy dziury w całym. Maciej nie protestuje, a wręcz poparł kandydaturę Severina. Severino nie popełnił jeszcze żadnego błędu. A nagle Lord Szambelan Hasselandu pojawia się i protestuje przeciwko zwyczajnej sytuacji. Serio? :o
Jakiego to doświadczenia Severino nie ma? Jest ekspertem w dziedzinie prawa i uczestniczył w jego tworzeniu. Moderatorem forum również w swojej długiej mikronacyjnej karierze był. Więc dlaczego nie miałby tego połączyć i zostać Prezesem Policji Krajowej? Ja nie widzę problemu.
No, ale w porządku, możesz uważać tę decyzję za błędną. Ale już została podjęta, a nie ma podstaw, żeby ją cofnąć.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości