Autor Wątek: Znajomość prawa  (Przeczytany 228 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tomasz Wettin

• Obserwator
  • **
  • : 0
  • MAM METODĘ NA GŁODA
    • Odznaczenia
Znajomość prawa
« dnia: Pon, 02 Cze 2014, 16:37:19 »
Przeglądając forum zauważyłem ,że wielu mieszkańców bardzo słabo zna Bialeńskie prawo, co gorsza, Przewodniczący Parlamentu nie zna prawa dot. spraw legislacyjnych i ordynacji wyborczej. Jestem bardzo ciekawy czy posłowie znają w ogóle prawo ,które sami uchwalili? Z chęcią bym to w jakiś sposób sprawdził.

Na tym powinno zależeć rządowi, aby wykształcić mieszkańców. Takich błędów wynikających z czystej niewiedzy, na forum można znaleźć zdecydowanie za dużo.

(-) Dan Mark
« Ostatnia zmiana: Czw, 01 Sty 1970, 01:00:00 wysłana przez Guest »
(-) Dan Mark

Offline AndrzejSwarzewski

Re: Znajomość prawa
« Odpowiedź #1 dnia: Pon, 02 Cze 2014, 16:39:29 »
Ja nikogo nie zmuszam, żeby znał dokładnie prawo, ale przeczytać najważniejsze ustawy można i sprawdzać zawsze, gdy coś się robi...
Ja nie uważam, żeby błędów wynikających było "zdecydowanie za dużo", jednakże rzeczywiście rząd zamiast robić sobie żarty ze studniami w Samundzie mógłby się tym zająć.

Offline Tomasz Wettin

• Obserwator
  • **
  • : 0
  • MAM METODĘ NA GŁODA
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2 dnia: Pon, 02 Cze 2014, 16:51:41 »
Cytat: "AndrzejSwarzewski"
Ja nikogo nie zmuszam, żeby znał dokładnie prawo, ale przeczytać najważniejsze ustawy można i sprawdzać zawsze, gdy coś się robi...
Ja nie uważam, żeby błędów wynikających było "zdecydowanie za dużo", jednakże rzeczywiście rząd zamiast robić sobie żarty ze studniami w Samundzie mógłby się tym zająć.

Może trochę przesadziłem pisząc ,że "jest ich zdecydowanie za dużo", ale zauważyłem ,że często wynikają one ze nieznajomości prawa przez bardzo ważne osoby w państwie jak na przykład posłowie.

(-) Dan Mark
(-) Dan Mark

Offline AndrzejSwarzewski

« Odpowiedź #3 dnia: Pon, 02 Cze 2014, 16:53:13 »
Teraz wreszcie mamy dużo obywateli, więc jak ktoś będzie chciał dostać się do Parlamentu to będzie musiał udowodnić, że jest ekspertem. ;)

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
  • : 228
  • Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości
    • NPE: BI13111700005
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #4 dnia: Wto, 03 Cze 2014, 15:23:36 »
Cytat: "Dan Mark"
Przeglądając forum zauważyłem ,że wielu mieszkańców bardzo słabo zna Bialeńskie prawo, co gorsza, Przewodniczący Parlamentu nie zna prawa dot. spraw legislacyjnych i ordynacji wyborczej. Jestem bardzo ciekawy czy posłowie znają w ogóle prawo ,które sami uchwalili? Z chęcią bym to w jakiś sposób sprawdził.

Na tym powinno zależeć rządowi, aby wykształcić mieszkańców. Takich błędów wynikających z czystej niewiedzy, na forum można znaleźć zdecydowanie za dużo.

(-) Dan Mark
Chryste Panie, raz walnąłem byka - trudno, zdarza się, zwłaszcza przy działaniu w pośpiechu. No zabij mnie za to.
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.