Autor Wątek: O Patrykpolisie słów kilka...  (Przeczytany 468 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mikołaj Patryk Dostojewski

• Moderator
  • Stary wyga
  • : 58
    • NPE: BR14081100041
    • Odznaczenia
O Patrykpolisie słów kilka...
« dnia: Wto, 18 Lis 2014, 18:49:48 »
Patrykpolis jest majątkiem lennym utworzonym 16 listopada 2014 roku. Są to posiadłości Patryka Hyjka. Patrykpolis leży na zachodnim wybrzeżu Bialenii, w południowo zachodniej części Dżamahiriji Bengazkiej. Na terenie lenna znajduje się kilka miejscowości:

- Patrykpolis (najważniejsza i największa miejscowość posiadłości)
- Dziwnówek (niewielka, leśno - nadmorska wioska leżąca tuż przy granicy z Pomorzem)
- Yellowbeach (druga co do wielkości miejscowość w posiadłości, typowo turystyczne nadmorskie miasteczko)
- Chojnolasy (jedyna miejscowość bez dostępu do morza, słynie z pięknego lasu, dobre miejsce do polowań)

Oto mapka Patrykpolisu:

Dom Patryka Hyjka znajduje się w Patrykpolisie. Jest położony bezpośrednio nad morzem.

« Ostatnia zmiana: Wto, 18 Lis 2014, 19:09:10 wysłana przez Patryk Hyjek »
Mikołaj Patryk Dostojewski von Vincis vel Hyjek
- Car - Senior Brodrii, syn byłego Cara Brodrii Alberto de Medici i Carycy Aleksandry Izabeli, ojciec Tomasza I Bagrata i Jana Lubomirskiego - Dostojewskiego
- lord bialeński,  pan na Patrykpolisie; trener Korony Patrykpolis
- członek Wspólnoty Rozwoju

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
  • : 228
  • Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości
    • NPE: BI13111700005
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB
    • Odznaczenia
Odp: O Patrykpolisie słów kilka...
« Odpowiedź #1 dnia: Wto, 18 Lis 2014, 19:03:16 »
Skoro już odwołujesz się do wiadomego miejsca, to się tak średnio poważnie spytam... gdzie miejscowość z nazwą zapożyczoną od zakonu kartuzów? ::)
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

• Moderator
  • Stary wyga
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2 dnia: Wto, 18 Lis 2014, 19:08:40 »
Dziwnówek dałem bo tam byłem w realu a nie miałem już pomysłu na nazwę. W Kartuzach nie byłem nigdy...
- Car - Senior Brodrii, syn byłego Cara Brodrii Alberto de Medici i Carycy Aleksandry Izabeli, ojciec Tomasza I Bagrata i Jana Lubomirskiego - Dostojewskiego

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
  • : 228
  • Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości
    • NPE: BI13111700005
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #3 dnia: Wto, 18 Lis 2014, 19:33:31 »
Dziwnówek dałem bo tam byłem w realu a nie miałem już pomysłu na nazwę. W Kartuzach nie byłem nigdy...
Szczerze... nie żałuj jakoś szczególnie. ;)
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #4 dnia: Wto, 18 Lis 2014, 19:45:55 »
Na skrzyżowaniu z drogą krajową chciałbym założyć knajpę, czy to jest możliwe? :D
Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości

• Moderator
  • Stary wyga
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #5 dnia: Śro, 19 Lis 2014, 14:12:26 »
Ależ oczywiście, że to możliwe. :D

Jak i stawianie kropek przed emotikonami. ;)
~Kochane Gestapo
« Ostatnia zmiana: Śro, 19 Lis 2014, 18:08:28 wysłana przez Maciej Kamiński »

Offline Ronon Dex

• vel Krzysztof Razorblade
  • Marszałek Sił Zbrojnych
  • Legenda
  • : 120
  • Dowódca Sił Zbrojnych RB
    • NPE: BI14010900108
  • Stopień służbowy Stopień w Siłach Zbrojnych RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #6 dnia: Czw, 20 Lis 2014, 10:52:33 »
W związku z uzupełnianiem mapy - BBK kieruje do właściciela lenna zapytanie:

Jakie miejscowości na terenie lenna są uznane za na tyle duże by umieścić je na mapie ogólnej, a jakie będą znajdowały się tylko na mapie szczegółowej lenna?

Proszę kierować się np. porównaniem mojego lenna Razorno na mapie głównej i na mapie szczegółowej lenna, która znajduje się tutaj: http://spolecznosc.bialenia.net.pl/index.php?topic=412.0. Pomimo, tego, że na mapie szczegółowej znajduje się kilkanaście małych miejscowości oraz łączące je drogi - to na mapie głównej jest tylko Razorno i Thirsk. Po prostu nie sposób nanosić każdego drobnego szczegółu na mapę główną, bo stała by się mało czytelna, a praca nad nią byłaby koszmarem (i tak na skutek wielu zmian to kilkadziesiąt warstw w formacie PSD). Moja propozycja to zrobienie sobie mapy lenna w innej skali i tam prowadzenie działań szczegółowych - jeśli potrzeba ro mogę taki powiększony "podkład" dostarczyć, na których sobie będziesz już działał choćby w Paincie nawet.

Na razie naniosłem na mapę główną miejscowość "Patrykpolis" i drogą łączącą to miasteczko z drogą nr 14.

PS. Proszę o pilna odpowiedź - ponieważ do poniedziałku chciałbym uaktualnić naszą mapę główną  i przygotować kolejne wydanie.

« Ostatnia zmiana: Czw, 20 Lis 2014, 10:53:01 wysłana przez Krzysztof Razorblade »

Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.

• Moderator
  • Stary wyga
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #7 dnia: Czw, 20 Lis 2014, 17:41:33 »
Otóż Patrykpolis do zaznaczenia jest na pewno, tak jak drogi w lennie (przynajmniej ta do Patrykpolisu). Może jeszcze Chojnolasy na mapę by wstawić (w końcu jest to miejscowość która się niejako wyróżnia w lennie) i wystarczy jak na mapę ogólną.

Offline Ronon Dex

• vel Krzysztof Razorblade
  • Marszałek Sił Zbrojnych
  • Legenda
  • : 120
  • Dowódca Sił Zbrojnych RB
    • NPE: BI14010900108
  • Stopień służbowy Stopień w Siłach Zbrojnych RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #8 dnia: Czw, 20 Lis 2014, 17:57:50 »
Dobrze zaraz naniosę Chojnolasy i drogę do niego. Patrykpolis naniosłem "z automatu" od razu i jest już nawet ujęty w spisie miast.

EDYCJA
A niech będzie... dołożyłem jeszcze ten Dziwnówek jeszcze bo tam specjalnie wiele nie ma. Tylko to Yellowbeach traktujemy jako wiochę nie ujętą na głównej mapie.
« Ostatnia zmiana: Czw, 20 Lis 2014, 17:58:23 wysłana przez Krzysztof Razorblade »

Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.