Panie Adamie, postanowiłem napisać to nieco łagodniej niż początkowo zamierzałem, także proszę mnie posłuchać.
Na początku chciałbym podkreślić że bardzo Pana szanuję - to Pan wprowadził mnie w świat mikronacji, w którym teraz czuję się naprawdę dobrze. Gdy zaszła potrzeba, pomagał mi Pan i wspierał Federację Brodryjską ( ach stare dobre czasy... ) swoją wiedzą i skutecznością w działaniu.
Teraz jednak powiadam - skończ, Panie, tę komediancką farsę, którą odgrywa Pan od miesiąca w ZB. Przyznaję że dowcip się udał i go doceniam - stworzył Pan postać idioty o poglądach skrajnie lewicowych, wypowiadającego się w sposób charakterystyczny dla "kultury eliternej" gdy mu się podoba, i w sposób tragiczny merytorycznie i technicznie w innych sytuacjach. W głupi sposób siał Pan zamęt wśród Brodryjczyków, którzy ( wielce spostrzegawczy ) wchodzili w to bez pytań. Pózniej bronił Pan jako Kuwarow własnej "polemiki" co dla Kuwarowa jako "pszeciwnika masonskiego" byłoby niedopuszczalne. Szczerze mówiąc, zastanowił mnie sam wizerunek Władimira Grutina na avku z powiewającą brodryjską flagą, ale nie chciałem wyrażać swoich wątpliwości w państwie i tak podejrzewanym o kloning. Zdaję sobie sprawę z poświęconego przez Pana czasu i błyskotliwości całego planu, ale WYSTARCZY. Dlatego apeluję do Pana - jeżeli zależy Panu na naszych stosunkach i nie tylko, dziś lub jutro przyzna się pan do zarzucanych czynów i po prostu sobie odpuści. Jest też inna opcja - nie przyzna się Pan i zwyczajnie zaangażuje w życie ZB, wspierając to państwo jako Kuwarow. Proszę się nad tym zastanowić, gdyż Pański żart zaczyna się robić niesmaczny. Ze swojej strony mogę obiecać, że nie będę krytykował na swoim forum Bialeńczyków - pozostanę bezstronny w tej kwestii.