Autor Wątek: (Moja) mapa polityczna Nordaty  (Przeczytany 176 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kamil Maciejewski

(Moja) mapa polityczna Nordaty
« dnia: Śro, 27 Sty 2016, 20:10:59 »

Odp: (Moja) mapa polityczna Nordaty
« Odpowiedź #1 dnia: Śro, 27 Sty 2016, 20:12:43 »
Tomasz Anter to autor tego posta.

Dziękuję za liczne głosy i uwagi odnośnie mapy które oczywiście uwzględnię.

Co do kwestii zaznaczania państw stowarzyszonych. Miałem tutaj dylemat bo z jednej strony państwa te są silnie zintegrowane z Rep. Bialeńską, ale z drugiej strony są ciągle oddzielnymi suwerennymi podmiotami. Dlatego wziąłem kompromisowe rozwiązanie: państwa stowarzyszone są w różnych odcieniach zielonego. To nawiązanie do oczywiście do placu zielonego i praktyki z czasów (przed)II WŚ gdzie w amerykańskich planach strategicznych różne części składowe imperium brytyjskiego miały oznaczenia będące zwykle odcieniami czerwonego (który symbolizował imperium brytyjskie jako całość).

Co do kwestii stolicy Brodrii - oczywiście zostanie poprawione.

Co do kwestii Hasselandu - tutaj właśnie jest problem z tym że nie mogę dotrzeć do jakichkolwiek map Hasselandu. Jeśli ktoś mnie na takie mapy nakieruje to oczywiście to uwzględnię.

Następna (nie licząc poprawionej politycznej) będzie mapa klimatyczna. Bo chcę tak ukształtować potem teren aby klimat był w miarę realistyczny.

« Odpowiedź #2 dnia: Śro, 27 Sty 2016, 20:14:05 »

« Odpowiedź #3 dnia: Śro, 27 Sty 2016, 20:14:44 »
Dodam od siebie coś, bo kilku rzeczy nie ma. Batawia i Hagal są pod władaniem Abachazji, a pas II RP między Brodrią, a Abachazją jest o.b.p.p. I co do mapy fizycznej. Kugaria prowadzi mapę własnego państwa.  ;)

Fiodor Hristov - autor.

« Odpowiedź #4 dnia: Śro, 27 Sty 2016, 20:16:12 »

« Odpowiedź #5 dnia: Śro, 27 Sty 2016, 20:17:25 »

« Odpowiedź #6 dnia: Śro, 27 Sty 2016, 20:17:39 »