Wysoka Izbo!Szanowni Państwo!W związku z
wybraniem mnie na urząd Prezydenta Republiki Bialeńskiej, składam rezygnację z funkcji Marszałka Parlamentu oraz zrzekam się mandatu Posła Parlamentu Republiki Bialeńskiej XVIII kadencji. Jest to wielka chwila dla Bialenii, kiedy obejmuję najważniejszy urząd w Republice. Mam nadzieję, że uda mi się spełnić moją misję oraz wzniosę Bialenię na na najwyższe szczyty. Życzę sobie i całej Bialenii, aby moja kadencja prezydencka nikogo nie zawiodła, a przyniosła tylko najlepsze owoce mojej pracy.
Już wkrótce moja przemowa do Obywateli, zaprzysiężenie oraz powołanie nowego rządu, w skład którego będą wchodzić wspaniali ludzie - z nowymi pomysłami, motywacją, zapałem i zaangażowaniem.
Teraz Wicemarszałek Parlament, Andrzej Swarzewski powinien rozpocząć proces wyboru nowego Marszałka Parlamentu. Mandat po mnie obejmuje Herman Kolineusz-Michalski i zobowiązuje się go do złożenia przysięgi wciągu 24 godzin od mojej rezygnacji. Jeśli tak się nie stanie, nowo wybrany Marszałek będzie musiał ogłosić wybory uzupełniające do Parlamentu.
Vivat Bialenia!