Autor Wątek: Apel  (Przeczytany 304 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Iwan Pietrow

• Obywatel
  • Bohater
  • : 129
  • "Tylko ten nie popełnia błędów, kto nic nie robi."
    • NPE: BI15060400075
  • Stopień służbowy Stopień w Siłach Zbrojnych RB
    • Odznaczenia
Apel
« dnia: Pon, 14 Mar 2016, 15:53:26 »
Szanowni Obywatele!

Sytuacja w Bialenii jest bardzo ciężka. Panują liczne konflikty i spory. Jest to niedopuszczalne. Powszechnie wiadomo, że wybory są nieważne. Dlatego apeluję do Marszałka-Seniora Hufflepuffa, aby czym prędzej zarządził wybory nowego Marszałka Parlamentu, który niezwłocznie powtórzy głosowanie.

Oświadczam również, że nie mam zamiaru startować po raz drugi. Jestem zmęczony kampanią wyborczą i tym, co wydarzyło się po niej. We znaki daje się realioza. Czuję się także oburzony, oburzony zachowaniem obozu kontrkandydatki. Nie będę delikatny i powiem wprost, że takiego bydła jeszcze nigdy w swoim mikronacyjnym życiu nie widziałem. Odchodzę w cień i nie będę taplał się w błocku, które to bydło narobiło. Gratuluję wam, osiągnęliście swoje.

Chciałbym podziękować wszystkim tym, którzy popierali moją kandydaturę. Pokazaliśmy, że da się zjednoczyć różnorakie bialeńskie środowiska. Daję Wam słowo, że jeszcze władza będzie Nasza, ale to w swoim czasie. Niech bydło zapcha swe grube żołądki bialeńską trawą.

Chciałbym także oglosić, iż do czasu zakończenia nowego głosowania pozostanę na stanowisku p.o. Prezydenta RB.

Z poważaniem,

/-/ Kim Myong Won
(-) Iwan Pietrow

Offline Alberto de Medici

• Sędzia Ludowy
  • Fundament
  • : 173
  • Zapluty podmiot reakcji, mały naleśnik
    • NPE: LS14060400070
    • Odznaczenia
Odp: Apel
« Odpowiedź #1 dnia: Pon, 14 Mar 2016, 16:35:21 »
Bardzo roztropnie. Ja także apeluję do byłego marszałka, aby zechciał przeprowadzić wybory nowego włodarza Parlamentu.
(-) Alberto Carlos de Médici y Zep

Offline Frederick Hufflepuff

• Poseł
  • Bohater
  • : 96
    • NPE: BI15081300080
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2 dnia: Pon, 14 Mar 2016, 16:38:06 »
Szanowny Panie Prezydencie!
Szanowny Panie Sędzio!
Szanowni Państwo!

Zgodnie z Państwa zaleceniami i oczekiwaniami, rozpocząłem procedurę wyboru nowego Marszałka Parlamentu XIX Kadencji. Zdaję sobie sprawę, że niezwykle ważne jest zachowanie ciągłości i płynności funkcjonowania Parlamentu. Zdecydowałem się, aby działać sprawnie i szybko. Mam nadzieję, że mój następca będzie osobą odpowiedzialną i nadającą się na to stanowisko.
Frederick Martin Hufflepuff
polityk, dziennikarz, ojciec-założyciel Santanii i Burgii, poseł do Parlamentu XXIV Kadencji, redaktor naczelny gazety "wBialenii", Delegat Główny Bialenii przy MUP, Wicelider Wspólnoty Rozwoju, były Wiceprezydent Bialenii, były Lider partii Wspólnota Rozwoju, były Wiceminister i Minister Kultury i Sportu, były Marszałek Parlamentu XIX i XXIV Kadencji, były Wiceminister Edukacji Narodowej, były kandydat na prezydenta Republiki Bialeńskiej

Offline Jan Kaniewski

• Obywatel
  • Stary wyga
  • : 39
    • NPE: BI13111600133
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #3 dnia: Pon, 14 Mar 2016, 22:47:24 »
Bialenia nie potrzebuje teraz kontrowersji. I cały czas powtarzam, że polaryzacja w Republice Bialeńskiej to nie sprawka tylko i wyłącznie jednej strony. Ale nawet czysto teoretyzując, że spór rozpoczeła jedna strona to druga nie wytrąciła tej pierwszej argumentów. Jeśli to na początku się nie udało to dalej pozostały już emocje. Taka jest specyfika konfliktu społecznego.