Autor Wątek: Dymisja  (Przeczytany 621 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Severino Castiglioni-Faradobus

• Żołnierz
  • Przodownik
  • : 108
  • Kocham Boga, bo kochanie ludzi jest tak bolesne
    • NPE: BI15071200105
  • Stopień służbowy Stopień w Siłach Zbrojnych RB
    • Odznaczenia
Dymisja
« dnia: Czw, 24 Mar 2016, 22:54:45 »
Składam rezygnację z urzędu Wiceprezydenta. Ingerencja w treść wydanego przeze mnie rozporządzenia to dla mnie zachowanie niedopuszczalne. Pomijam już resztę wydarzeń dzisiejszego dnia. Nie chcę dłużej sygnować swoim nazwiskiem tego gabinetu.

S. Castiglioni
x. mjr dr hab. net. prof. UP Severino Castiglioni-Faradobus SJ

Offline Aleksandra Dostojewska

• Narzeczona Alberta Medycejskiego y Zep
  • Stary wyga
  • : 75
  • Tytularna Królowa Bialenii
    • Odznaczenia
Odp: Dymisja
« Odpowiedź #1 dnia: Czw, 24 Mar 2016, 22:56:58 »
Nie dokonywałam edycji w żadnym z pańskich postów, gdyż po prostu fizycznie nie mam takiej opcji. Prosżę o sprostowanie.
BYŁY PREZYDENT RB
Jej Carska Wysokość Aleksandra Izabella Dostojewska de domo Salazar Savinion, secondo voto Swarzewska, Imperatorowa, Caryca Brodrii, Caryca Rosyji, Arcyksiężna Uhrainy do 30.01.2016 r., Księżna Czuwacji
Dwukrotnie Prezydent Republiki Bialeńskiej

• Żołnierz
  • Przodownik
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2 dnia: Czw, 24 Mar 2016, 23:02:42 »
Pamiętam, że podałem potrzebny artykuł. Ktoś próbuje mną manipulować. Może Pani przyjąć lub odmówić przyjęcia dymisji.

• Stary wyga
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #3 dnia: Czw, 24 Mar 2016, 23:04:24 »
Pamiętam, że podałem potrzebny artykuł. Ktoś próbuje mną manipulować. Może Pani przyjąć lub odmówić przyjęcia dymisji.

Ja odmawiam. Bo NICZEGO NIE EDYTOWAŁAM... Nawet nie mam takiej funkcji, a zwróciłam na to uwagę, bo mi samej kilkukrotnie zwracano.
BYŁY PREZYDENT RB
Jej Carska Wysokość Aleksandra Izabella Dostojewska de domo Salazar Savinion, secondo voto Swarzewska, Imperatorowa, Caryca Brodrii, Caryca Rosyji, Arcyksiężna Uhrainy do 30.01.2016 r., Księżna Czuwacji

• Żołnierz
  • Przodownik
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #4 dnia: Czw, 24 Mar 2016, 23:05:52 »
Dobrze, przyjmijmy, że rozumiem. I tak moje rozporządzenie było non existens, bo objąłem urząd p.o. bezprawnie na wskutek wprowadzenia w błąd.

Offline Alberto de Medici

• Sędzia Ludowy
  • Fundament
  • : 173
  • Zapluty podmiot reakcji, mały naleśnik
    • NPE: LS14060400070
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #5 dnia: Czw, 24 Mar 2016, 23:20:55 »
Moim zdaniem pełnienie obowiązków, pomijając złożenie przysięgi, było jak najbardziej zgodne z prawem. Konstytucja stanowi jasno, iż:

Cytat: ust.1 art.21 Konstytucji
[Wiceprezydent - A.M.] pełni obowiązki głowy państwa w trakcie nieobecności prezydenta.

Bezprawne zbanowanie, upozorowanie śmierci, do której przekonało się większość obywateli i gości zagranicznych, czemu wyraz dały komentarze w wątku na Placu Zielonym, a także ogólny chaos w państwie, jak najbardziej wystarczyły, by stwierdzić, że Prezydent jest nieobecny. Notabene, sytuacja była naprawdę skrajna, nikt nie wiedział, czy Sasza wróci jeszcze do Bialenii (wszak Hewert ma władzę niemalże absolutną). Przeto objęcie obowiązków prezydenta przez Jego Ekscelencję było jak najbardziej zgodną z prawem i słuszną decyzją.

(-) Alberto Carlos de Médici y Zep

• Stary wyga
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #6 dnia: Czw, 24 Mar 2016, 23:22:27 »
Moim zdaniem pełnienie obowiązków, pomijając złożenie przysięgi, było jak najbardziej zgodne z prawem. Konstytucja stanowi jasno, iż:

Cytat: ust.1 art.21 Konstytucji
[Wiceprezydent - A.M.] pełni obowiązki głowy państwa w trakcie nieobecności prezydenta.

Bezprawne zbanowanie, upozorowanie śmierci, do której przekonało się większość obywateli i gości zagranicznych, czemu wyraz dały komentarze w wątku na Placu Zielonym, a także ogólny chaos w państwie, jak najbardziej wystarczyły, by stwierdzić, że Prezydent jest nieobecny. Notabene, sytuacja była naprawdę skrajna, nikt nie wiedział, czy Sasza wróci jeszcze do Bialenii (wszak Hewert ma władzę niemalże absolutną). Przeto objęcie obowiązków prezydenta przez Jego Ekscelencję było jak najbardziej zgodną z prawem i słuszną decyzją.
W ciągu całej nieszczęsnej banicji przebywałam na terytorium Bialenii - vide irc. Komuś się śpieszyło i chciał zaprowadzić swój porządek...
BYŁY PREZYDENT RB

• Żołnierz
  • Przodownik
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #7 dnia: Czw, 24 Mar 2016, 23:23:27 »
Przepraszam Obywateli i Panią Prezydent za swój błąd.

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
  • : 228
  • Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości
    • NPE: BI13111700005
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #8 dnia: Czw, 24 Mar 2016, 23:30:56 »
To nie był błąd.
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

• Stary wyga
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #9 dnia: Czw, 24 Mar 2016, 23:33:35 »

Nic się nie stało. Ja jedynie się troszkę oburzyłam na zarzut o edytowanie postów WE. Ale sprawa została zamknięta.
BYŁY PREZYDENT RB