Autor Wątek: Frederick Hufflepuff - kandydat na Prezydenta Bialenii  (Przeczytany 5317 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Frederick Hufflepuff

• Poseł
  • Bohater
  • : 96
    • NPE: BI15081300080
    • Odznaczenia
Odp: Frederick Hufflepuff - kandydat na Prezydenta Bialenii
« Odpowiedź #50 dnia: Nie, 10 Kwi 2016, 20:41:30 »
Tak, mój Rząd będzie podejmował więcej działań promocyjnych niż poprzednicy i mam ogromną nadzieję, że ta kwestia będzie kolejną jednoczącą obywateli, sprawiającą, że będą się utożsamiać przede wszystkim z Ojczyzną, a dopiero potem z partią i popieranym przez siebie środowiskiem.
Frederick Martin Hufflepuff
polityk, dziennikarz, ojciec-założyciel Santanii i Burgii, poseł do Parlamentu XXIV Kadencji, redaktor naczelny gazety "wBialenii", Delegat Główny Bialenii przy MUP, Wicelider Wspólnoty Rozwoju, były Wiceprezydent Bialenii, były Lider partii Wspólnota Rozwoju, były Wiceminister i Minister Kultury i Sportu, były Marszałek Parlamentu XIX i XXIV Kadencji, były Wiceminister Edukacji Narodowej, były kandydat na prezydenta Republiki Bialeńskiej

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
  • : 228
  • Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości
    • NPE: BI13111700005
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #51 dnia: Nie, 10 Kwi 2016, 20:58:11 »
Macie już jakieś plany co do miejsc uderzania?
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

Offline Eddard Noqtern

• Książę
  • Lord Szambelan
  • Legenda
  • : 159
  • Książę w Hasselandzie, Lord w Bialenii
    • NPE: BI14112700073
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #52 dnia: Nie, 10 Kwi 2016, 22:06:37 »
W przypadku takiej trójnarodowej komisji, we współpracy z Hasselandem będziemy mogli uderzyć do youteberów - jest już kilka pomysłów, do których.
Eddard Noqtern - Lord Szabelan Królestwa Hasselandu, Wicekról Vienbien
Jeśli nie możesz robić rzeczy wielkich, rób małe rzeczy w wielki sposób.

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #53 dnia: Nie, 10 Kwi 2016, 22:09:52 »
Jezu Chryste... :o
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

Offline Eddard Noqtern

• Książę
  • Lord Szambelan
  • Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #54 dnia: Nie, 10 Kwi 2016, 22:10:36 »
O co chodzi? Myślę, że reklama na YouTube była by bardzo skuteczna.

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #55 dnia: Nie, 10 Kwi 2016, 22:13:01 »
O co chodzi? Myślę, że reklama na YouTube była by bardzo skuteczna.
Obawiam się o jakość materiału ludzkiego do pracy nad nim...

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #56 dnia: Nie, 10 Kwi 2016, 22:20:56 »
Jakby co, to umiem montować materiały wideo. :P
Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości

• Poseł
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #57 dnia: Pon, 11 Kwi 2016, 08:09:42 »
Myślę, że damy radę - wystarczy tylko trochę się wysilić i popracować.
polityk, dziennikarz, ojciec-założyciel Santanii i Burgii, poseł do Parlamentu XXIV Kadencji, redaktor naczelny gazety "wBialenii", Delegat Główny Bialenii przy MUP, Wicelider Wspólnoty Rozwoju, były Wiceprezydent Bialenii, były Lider partii Wspólnota Rozwoju, były Wiceminister i Minister Kultury i Sportu, były Marszałek Parlamentu XIX i XXIV Kadencji, były Wiceminister Edukacji Narodowej, były kandydat na prezydenta Republiki Bialeńskiej

Offline Fiodor Swirydiuk

• Ja
  • Obywatel
  • Bohater
  • : 105
  • Jestę Hardkorę
    • NPE: BI15031300128
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #58 dnia: Pon, 11 Kwi 2016, 17:30:19 »
W przypadku takiej trójnarodowej komisji, we współpracy z Hasselandem będziemy mogli uderzyć do youteberów - jest już kilka pomysłów, do których.
Ja się w to nie rzucam!
(-)Fiodor Swirydiuk, Antyludzki rak, Wielki Książe Noklezji, najstarszy żyjący mieszkaniec Noklezji;

Offline Eddard Noqtern

• Książę
  • Lord Szambelan
  • Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #59 dnia: Pon, 11 Kwi 2016, 20:51:00 »
Regiony

Od dłuższego czasu możemy zauważyć, że entuzjazm związany z Pryncypatem Lahazydii usechł, a aktywność tam znacznie spadła. Czy jest sens to kontynuować? Nie nam o tym decydować. Postanowiliśmy zorganizować konferencję obywatelską dotyczącą przyszłości Lahazydii i wysp bialeńskich. Może czas na reformę samorządową? A może władzę Pryncypatu wraz z pomocą Rządu wstaną na nogi i aktywność w tym regionie wzrośnie?

Wiemy również, że ważnym elementem naszych regionów są lenna. Przyszedł czas na organizacje konkursu lenn. Te najlepiej, najciekawiej zarządzane, najbardziej klimatyczne, rozbudowane będą nagradzane w nowym konkursie organizowanym przez ministra rozwoju regionalnego. Mamy nadzieję, że to przyczyni się do wzrostu aktywności i powstania zdrowej rywalizacji.

Chcemy także reaktywacji konkursu regionów. Będzie to wielki pojedynek aktywnościowy pomiędzy bialeńskim samorządem (Lahazydią) oraz państwami stowarzyszonymi. Musimy na nowo zredefiniować konkurs, zdecydować za co przyznawane będą punkty i po prstu go reaktywować. Tym również zajmie się minister RR.

• Poseł
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #60 dnia: Wto, 12 Kwi 2016, 20:01:26 »
Obrona narodowa

Od obrony narodowej i stopnia jej rozwoju zależy bezpieczeństwo państwa, które tworzymy. Niezwykle ważne jest, aby rozwijać również tę dziedzinę życia. Warto, aby obywatele Republiki bardziej zaangażowali się w prace wojska, aby defilady wojskowe były nieodłącznym elementem istotnych wydarzeń w kraju, aby istniała silna współpraca między ośrodkami wojskowymi z Bialenii i innych krajów polskiego mikroświata. Za czasów rządów Wspólnoty Rozwoju staraliśmy się rozwijać armię, dokonaliśmy jej gruntownej modernizacji. Niewykluczone, że będziemy musieli dokonać audytu w Bialeńskich Siłach Zbrojnych, który wskaże, na co powinniśmy zwrócić szczególną uwagę podczas trwania kadencji. Odpowiedzialnym za wcielanie nowych rozwiązań i opiekę nad armią będzie Minister Obrony Narodowej - resort zostanie na początku zostanie powołany, ale później będę toczył z zainteresowanymi podmiotami dyskusję nad ideą połączenia stanowisk Marszałka Sił Zbrojnych i Ministra Obrony Narodowej. W wojsku trzeba stawiać na sprawność, siłę, nowoczesność i odpowiedzialność. Hasła patriotyczne nie zejdą z bialeńskich sztandarów. Gwarantuję, że Siły Zbrojne będą w stanie zaradzić nie tylko bezpośrednim atakom z zewnątrz, ale także atakom słownym ze strony innych państw i będą w stanie reagować dyplomatycznie na incydenty, wspierając Prezydenta, Wiceprezydenta i innych członków Rządu.

Offline Karol Medycejski

• Naczelna Izba Szyderstwa
  • Przodownik
  • : 62
  • Venient in deceptione illusores
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #61 dnia: Wto, 12 Kwi 2016, 20:04:54 »
A nie zapomniał Pan o czymś przypadkiem? Na przykład dokonać zgłoszenia?

Karol Medycejski
Hrabia Mockeryshire

• Poseł
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #62 dnia: Wto, 12 Kwi 2016, 20:06:02 »

Owszem, nastąpiła poważna pomyłka moja i moich współpracowników. Szkoda, że to się tak potoczyło...

Offline Karol Medycejski

• Naczelna Izba Szyderstwa
  • Przodownik
  • : 62
  • Venient in deceptione illusores
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #63 dnia: Wto, 12 Kwi 2016, 20:09:10 »

Owszem, nastąpiła poważna pomyłka moja i moich współpracowników. Szkoda, że to się tak potoczyło...

Szkoda, bo pomimo, że niezmiennie wspieram w tych wyborach mojego v-syna, to im więcej kandydatów, tym lepiej dla demokracji. Niemniej, życzę powodzenia w bialeńskiej polityce.

Karol Medycejski
Hrabia Mockeryshire

Offline Eddard Noqtern

• Książę
  • Lord Szambelan
  • Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #64 dnia: Wto, 12 Kwi 2016, 20:10:09 »
Frederick, zgłoś się jeszcze teraz, jak najszybciej.  :o

Offline Eddard Noqtern

• Książę
  • Lord Szambelan
  • Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #65 dnia: Pią, 15 Kwi 2016, 16:20:13 »
Dlaczego warto poprzeć Hufflepuffa i Noqterna?

Uważam, że jedną z najważniejszych umiejętności Prezydenta jest zarządzanie. Prezydent, który wraz z pomocą Wiceprezydenta stoi na czele Rządu musi umieć skutecznie kierować pracami swojego gabinetu, mieć dobry kontakt z jego członkami i umieć w sposób racjonalny zlecać zadania i wymagać ich realizacji w oczekiwanym terminie.

Według mnie, Frederick i ja dobrze znamy się na zarządzeniu i kierowaniu ludźmi. Nauczyliśmy się tego pełniąc liczne funkcję, w których za podobną działalność byliśmy odpowiedzialni.

Frderick Hufflepuff pełnił funkcje: Króla oraz Prezydenta Santanii i Burgii, gdzie zdobywał doświadcznie zarządzając całą mikronacją. W Republice Bialeńskiej piastował funkcję Wiceprezdenta w moim Rządzie, w którym odpowiedzialny był za kierowanie pracami niektórych urzędów i ministerstw. Wielokrotnie pełniąc funkcje ministerskie w rządach RB miał możliwość przyglądania się pracy Prezydenta, a takżę analizy dobrych i złych działań ówczesnych "Konduktorów".

Na moje doświadczenie składa się przede wszystkim: pełnienie funkcji Premiera, Lorda Szambelana i Króla Hasselandu, będąc odpowiedzialny odpowiednio za Rząd, Dwór Królewski i cały Hasseland. W zeszłym roku pełniłem także funkcję Prezydenta Republiki Bialeńskiej, tak więc moje doświadczenie w zarządzaniu Bialenią jest spore. Ze swojej kandydatury wyciągnąłem liczne wnioski - co można by zrobić lepiej, a czego unikać. Byłbym więc znakomitym doradcą i Wiceprezydentem w Rządzie Hufflepuffa.

Frederick Hufflepuff - dobry zarządca, bogaty w doświadczenia z m,in. Santanii i Burgii jak i Bialenii.

Offline Ronon Dex

• vel Krzysztof Razorblade
  • Marszałek Sił Zbrojnych
  • Legenda
  • : 120
  • Dowódca Sił Zbrojnych RB
    • NPE: BI14010900108
  • Stopień służbowy Stopień w Siłach Zbrojnych RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #66 dnia: Pią, 15 Kwi 2016, 17:26:07 »
Obrona narodowa
[...]Za czasów rządów Wspólnoty Rozwoju staraliśmy się rozwijać armię, dokonaliśmy jej gruntownej modernizacji.
Przepraszam, ale zapytam na czym polegała ta "gruntowna modernizacja" armii? Chodzi armię RB czy może jakąś inną?

Bo jakoś tego nie zauważyłem - zasadniczo od czasu gdy opuściłem RB na początku 2015 do czasu gdy powróciłem niedawno to nie zauważyłem żadnej zmiany w SZ RB...poza pewnymi ruchami personalnymi. Nawet załączniki nie zostały naprawione... co zrobiłem dopiero po powrocie (choć przesłałem wszystko czyli kopię danych po odejściu). To na czym polegała ta "gruntowna modernizacja"?

Niewykluczone, że będziemy musieli dokonać audytu w Bialeńskich Siłach Zbrojnych, który wskaże, na co powinniśmy zwrócić szczególną uwagę podczas trwania kadencji.
A tak z ciekawości co będzie ten "audyt" badał? Zgodność z czym? Co ma być punktem odniesienia... normami czy standardami, do których audyt ma się odnosić? Ot tak ciekawym na jakiej zasadzie audyt w SZ RB miałby się odbywać?

Odpowiedzialnym za wcielanie nowych rozwiązań i opiekę nad armią będzie Minister Obrony Narodowej - resort zostanie na początku zostanie powołany, ale później będę toczył z zainteresowanymi podmiotami dyskusję nad ideą połączenia stanowisk Marszałka Sił Zbrojnych i Ministra Obrony Narodowej. 
No to generalnie ciekawe i chyba trochę przeczy temu co powyżej... bo rozumiałbym gdyby MON sprawując nadzór nad armią robił w niej audyt - tylko raczej nie wtedy gdy ta sama osoba jest Ministem ON i D-cą SZ RB... Bo jednocześnie ta osoba byłaby tą, która audyt przeprowadza i tą która jest mu poddana.

W wojsku trzeba stawiać na sprawność, siłę, nowoczesność i odpowiedzialność.
A obecnie są braki w nowoczesności i sile? No może poza tym, że nie działamy i nigdy armia nie działała oraz nie była tworzona na zasadzie "mam co chcę", a rozwijała się od pewnego początkowego uznanego za "realny" poziomu do obecnego, gdzie też narracyjnie są narzucane ograniczenia, a sama armia dokonuje zmian stopniowych i systematycznych.

Hasła patriotyczne nie zejdą z bialeńskich sztandarów.
Nie mamy żadnych sztandarów... chciałbym zauważyć. Czy to zapowiedź działań w stylu - projektowanie sztandarów,graficzne ich zobrazowanie i wręczanie ich związkom taktycznym i mniejszym elementom armii?

Z całej wypowiedzi, akurat ten pomysł uważam za ciekawy... kiedyś zastanawiałem się nad godłami jednostek, ale sztandary to może jest i ciekawy pomysł. Jaka jest wizja Kandydata w tej materii?

Gwarantuję, że Siły Zbrojne będą w stanie zaradzić nie tylko bezpośrednim atakom z zewnątrz, ale także atakom słownym ze strony innych państw i będą w stanie reagować dyplomatycznie na incydenty, wspierając Prezydenta, Wiceprezydenta i innych członków Rządu.
Chyba Szanowny Kandydat coś pomylił... Od kiedy armia jest od "reagowania dyplomatycznego"? Od tego są dyplomaci i politycy - działania armii nie mają z dyplomacją nic wspólnego, zasadniczo rozpoczynają się wtedy gdy dyplomacja i polityka dyplomacji zawodzi lub się kończy.

Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.

Offline Iwan Pietrow

• Obywatel
  • Bohater
  • : 129
  • "Tylko ten nie popełnia błędów, kto nic nie robi."
    • NPE: BI15060400075
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #67 dnia: Pią, 15 Kwi 2016, 17:35:23 »
Przepraszam, ale zapytam na czym polegała ta "gruntowna modernizacja" armii? Chodzi armię RB czy może jakąś inną?

Pewnie chodziło o czołg T-4C... Nie wiem, dlaczego Frederyk użył sformułowania "gruntowna modernizacja".

Zasadniczo, to w czasie, kiedy ja byłem Dowódcą SZ, niewiele się ruszyło. Nie chciałem ingerować w sprawy organizacyjne, bo uważałem, że nie wymaga to zmiany. Po co miałem ruszać coś, co było dobrze zrobione... Natomiast, Rononie, z tymi załącznikami to nie była wcale taka piękna historia. Chciałem je naprawić jeszcze na starym forum, nawet zgłaszałem się do Ciebie, kiedy wróciłeś na kilka dni. Powiedziałeś wtedy, że zajmiesz się tym, ale z racji niepewnej przyszłości forum nie ma czego ruszać. Potem zniknąłeś i nie miałem z kim rozmawiać... Ogólnie, to załączniki chciałem naprawić, ale raz - Maciej prawie niczego mi nie wysłał, a prosiłem go o to, i dwa - czekałem na Twój powrót, bo powiedziałeś, że Ty najlepiej wiesz, gdzie i co leży.
(-) Iwan Pietrow

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #68 dnia: Pią, 15 Kwi 2016, 17:40:18 »
Cóż, prawda, że prawie nic. Sam by to powstawiał (byłoby pewnie szybciej), ale niestety, to nie moja dziedzina. Też mnie ta apatia z rychłym końcem dopadła.

Offline Ronon Dex

• Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #69 dnia: Pią, 15 Kwi 2016, 17:50:05 »
Pewnie chodziło o czołg T-4C...
A tak gwoli ścisłości to T-4C też nie był pomysłem jakiejś WR... ta modernizacja istniała już wcześniej, a nawet narracyjnie była testowana w SZ RB. Uznano, że są pilniejsze potrzeby SZ RB niż wymiana armat w czołgach, które i tak są niezłe oraz jak na razie spełniają normy współczesnego pola walki... i w sumie dalej tak sądzę - inne sprawy są pilniejsze. Pewnie nawet coś się w archiwach zachowało, gdyby tam pogrzebać.

Natomiast, Rononie, z tymi załącznikami to nie była wcale taka piękna historia. Chciałem je naprawić jeszcze na starym forum, nawet zgłaszałem się do Ciebie, kiedy wróciłeś na kilka dni. Powiedziałeś wtedy, że zajmiesz się tym, ale z racji niepewnej przyszłości forum nie ma czego ruszać. Potem zniknąłeś i nie miałem z kim rozmawiać... Ogólnie, to załączniki chciałem naprawić, ale raz - Maciej prawie niczego mi nie wysłał, a prosiłem go o to, i dwa - czekałem na Twój powrót, bo powiedziałeś, że Ty najlepiej wiesz, gdzie i co leży.
Ależ ja nie czynię zarzutu... faktycznie mnie to zajęło parę dni (a część główna ze dwa-trzy) - tylko to była taka uwaga odnośnie próby wyjaśnienia na czym polegała ta "gruntowna modernizacja". Ot po prostu wydaje mi się, że to taki typowy polityczny slogan nie mający pokrycia w rzeczywistości, podobnie jak ten o tych "patriotycznych hasłach na sztandarach"... choć może z tego ostatniego coś dobrego wyniknie - bo jak to mówią "podchwytuje pomysł"... nie tyle tych "haseł" co samych sztandarów. Niegłupie w sumie.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.

Offline Iwan Pietrow

• Obywatel
  • Bohater
  • : 129
  • "Tylko ten nie popełnia błędów, kto nic nie robi."
    • NPE: BI15060400075
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #70 dnia: Pią, 15 Kwi 2016, 18:03:27 »
A tak gwoli ścisłości to T-4C też nie był pomysłem jakiejś WR...

Przecież zdaję sobie z tego sprawę... Chciałem jakoś rozruszać wojsko i dlatego wznowiłem plan, który został zakończony sukcesem. Dodam, że w trakcie rozwijania konstrukcji, korzystałem nawet z tego, co zachowało się z Twoich "rządów" w armii. Wspomniałem nawet o tym w jednym z postów w wątku z czołgiem...

Ot po prostu wydaje mi się, że to taki typowy polityczny slogan nie mający pokrycia w rzeczywistości, podobnie jak ten o tych "patriotycznych hasłach na sztandarach"...

W pełni się zgadzam... Twierdzenie, że za czasów WR armia została "gruntownie zmodyfikowana", jest wysoce niepoważne. Sztandary są natomiast ciekawym pomysłem i można go zrealizować nawet bez udziału władz cywilnych. W razie potrzeby, służę pomocą. :)
(-) Iwan Pietrow

Offline Alberto de Medici

• Sędzia Ludowy
  • Fundament
  • : 173
  • Zapluty podmiot reakcji, mały naleśnik
    • NPE: LS14060400070
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #71 dnia: Pią, 15 Kwi 2016, 20:52:32 »
Nie mamy żadnych sztandarów... chciałbym zauważyć. Czy to zapowiedź działań w stylu - projektowanie sztandarów,graficzne ich zobrazowanie i wręczanie ich związkom taktycznym i mniejszym elementom armii?

Nie łudziłbym się, że chodzi o sztandary jako rzeczy. Z kontekstu można wnioskować, że chodzi to raczej metafora. Ot! Patriotyzm w wojsku ma być - zdaniem kandydata - mocniej akcentowany.
(-) Alberto Carlos de Médici y Zep

• Poseł
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #72 dnia: Pią, 15 Kwi 2016, 21:55:12 »
Kwestia sztandarów była poruszona przeze mnie zarówno na płaszczyźnie metafory, jak i działań doslownych. Sztandary byłyby ciekawym, unikatowym pomysłem, więc dlaczego nie mielibyśmy spróbować?

Co zaś tyczy się sprawy drugiej, mianowicie sprawy ewentualnego audytu, to po pierwsze nie powiedziałem, że audyt będzie przeprowadzony - rozwazylem jedynie jasno taką możliwość. Po drugie, jeśli stanowiska, o których mowa, będą połączone, to zmienilibysmy formę audytu, jeśli by ich nie połączono, audyt odbywałby się na zasadach ustalonych przez Ministra Obrony Narodowej, skonsultowanych z Prezydentem.

Offline Ronon Dex

• Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #73 dnia: Sob, 16 Kwi 2016, 00:21:53 »
Sztandary byłyby ciekawym, unikatowym pomysłem, więc dlaczego nie mielibyśmy spróbować?
Zgadzam się, że jest to fajny pomysł... i bez względu na to czy uda się Tobie osiągnąć zwycięstwo wyborcze czy nie to "pomysł kupuję" i będę go realizował.

Co zaś tyczy się sprawy drugiej, mianowicie sprawy ewentualnego audytu, to po pierwsze nie powiedziałem, że audyt będzie przeprowadzony - rozwazylem jedynie jasno taką możliwość. Po drugie, jeśli stanowiska, o których mowa, będą połączone, to zmienilibysmy formę audytu, jeśli by ich nie połączono, audyt odbywałby się na zasadach ustalonych przez Ministra Obrony Narodowej, skonsultowanych z Prezydentem.
Tak czy inaczej nie widzę ani sensu, ani możliwości audytu w sytuacji gdy w porywach to ze trzy osoby się bawią w wirtualną armię... a i dalej nie wiem do czego audyt miałby się odnosić.

W sumie fajnie jest... przez ponad rok (2014-2015) były to tylko moje monologi (których pewnie i tak nikt nie czytał) - teraz chociaż jest to dialog pomiędzy dwoma, a czasem trzema osobami - to już dużo, wręcz bardzo dużo.