Autor Wątek: Mega Super Manifest  (Przeczytany 1031 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Fiodor Swirydiuk

• Ja
  • Obywatel
  • Bohater
  • : 105
  • Jestę Hardkorę
    • NPE: BI15031300128
    • Odznaczenia
Mega Super Manifest
« dnia: Czw, 05 Maj 2016, 21:49:56 »
Trochę mnie denerwuje pewna rzecz. Mianowicie jest to ciągłe utrzymywanie się Wspólnoty Rozwoju przy korycie (nadal mają swoich ministrów i posłów). Nie mówiąc o tym jakie gówno zrobili z naszego kraju podczas swoich rządów to jeszcze obalili "legalnie" prezydenta zmuszając policjanta do strzału. Moją propozycją jest Dewspólnotyzacja. Tak jak w realu po II Wojnie Światowej w Niemczech odbyła się Denazyfikacja, tak my zrobimy Dewspólnotyzację i zapomnimy o wszystkim co zrobili, ale najpierw musimy zrobić coś, aby to się dobrze odbyło, a więc:
- Zerwać umowę stowarzyszeniową z Hasselandem (Nadal ich nienawidzę)
- Usunąć wszelkie rzeczy jakie były z nim związane
- Zapomnieć o jakiejkolwiek współpracy Bialenii z Hasselandem
- Przygotować ustawy zmieniające ordynację w sposób korzystny dla całej Bialenii (nie chcę nie startować na prezydenta tylko dlatego, że mam obywatelstwo Abachazji)
- Usunąć WRońskie ustawy.
- Obalić stary system i ustalić nowy, bardziej sprawiedliwy
- Wprowadzić wolny rynek (nie, nie da się nikogo na nim okraść)
- Rozdzielić dawne folwarki usuniętych Hasselandczyków (którzy nie chcą się zintegrować) między aktywne osoby w kraju
- Zmniejszyć kompetencje Policji Krajowej (niemożność zabijania)
Gdy przeprowadzimy owe zmiany, to będziemy o wiele lepsi i bardziej wolnościowi, co dobrze się odbije na naszej aktywności i możliwej popularności.
P.S. #AlexWróć #KriWróć #MvPWróć
(-)Fiodor Swirydiuk, Antyludzki rak, Wielki Książe Noklezji, najstarszy żyjący mieszkaniec Noklezji;

Offline Bajtuś

• Obywatel
  • Fanatyk
  • : 55
    • NPE: KH15082500082
    • Odznaczenia
Odp: Mega Super Manifest
« Odpowiedź #1 dnia: Czw, 05 Maj 2016, 21:55:00 »
Jak powiedział doktor Strosmajer w pewnym czeskim serialu: "Gdyby głupota miała skrzydła, to ...."
hrabia Bajtuś
Prezes Hasselandzkiego Banku Krajowego
Administrator system EGO
Lord Konstabl Królestwa Hasselandu

Offline Eddard Noqtern

• Książę
  • Lord Szambelan
  • Legenda
  • : 159
  • Książę w Hasselandzie, Lord w Bialenii
    • NPE: BI14112700073
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2 dnia: Czw, 05 Maj 2016, 21:57:57 »
Oho, widzę że ktoś nie umie przegrywać. Trudno jest przyznać, że Hasseland działa i się rozwija, a jego współpraca z Bialenią przynosi korzyści. Trudno zaakceptować fakt, że nie popierana przez nas Prezydent okazała się być tragiczna. Trudno pogodzić się z tym, że Wspólnota Rozwoju pracuje na rzecz Biaelenii i robi to skutecznie i efektywnie. Trudno...
Eddard Noqtern - Lord Szabelan Królestwa Hasselandu, Wicekról Vienbien
Jeśli nie możesz robić rzeczy wielkich, rób małe rzeczy w wielki sposób.

Offline AndrzejSwarzewski

« Odpowiedź #3 dnia: Czw, 05 Maj 2016, 21:58:08 »
Płytkie jest twierdzenie, że wszystko złe to wina Wspólnoty Rozwoju i Hasselandu, a usunięcie ich rozwiąże problem. Jeśli zniszczymy WR, to z miejsca zastąpi ich inna tego typu partia. Jeśli odetniemy się od Hasselandu, to tylko zaszkodzimy własnej aktywności, a nie zyskamy absolutnie nic.
Pomyśl trochę, a nie zachowujesz się jak jakiś nacjonalista. ;)

Offline Mikołaj Patryk Dostojewski

• Poseł
  • Stary wyga
  • : 58
    • NPE: BR14081100041
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #4 dnia: Czw, 05 Maj 2016, 22:09:58 »
Przygotować ustawy zmieniające ordynację w sposób korzystny dla całej Bialenii (nie chcę nie startować na prezydenta tylko dlatego, że mam obywatelstwo Abachazji)
Mała poprawka Fiodor: nie masz obywatelstwa Abachazji, zrzekłeś się go jakiś miesiąc temu.
Moją propozycją jest Dewspólnotyzacja. Tak jak w realu po II Wojnie Światowej w Niemczech odbyła się Denazyfikacja, tak my zrobimy Dewspólnotyzację
Zrób jeszcze procesy wolnogradzkie na wzór norymberskich i powywieszaj te wstrętne WRony.
Mikołaj Patryk Dostojewski von Vincis vel Hyjek
- Car - Senior Brodrii, syn byłego Cara Brodrii Alberto de Medici i Carycy Aleksandry Izabeli, ojciec Tomasza I Bagrata i Jana Lubomirskiego - Dostojewskiego
- lord bialeński,  pan na Patrykpolisie; trener Korony Patrykpolis
- członek Wspólnoty Rozwoju

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
  • : 228
  • Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości
    • NPE: BI13111700005
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #5 dnia: Czw, 05 Maj 2016, 22:12:46 »
Mianowicie jest to ciągłe utrzymywanie się Wspólnoty Rozwoju przy korycie (nadal mają swoich ministrów i posłów).
Nie chcę sobie wyobrażać atmosfery przy celowym izolowaniu jednej czwartej obywateli. :roll: Zwłaszcza tych dość czułych na swoim punkcie.

to jeszcze obalili "legalnie" prezydenta zmuszając policjanta do strzału.
Uprzejmie proszę, żebyś w tym momencie przestał wyrażać się o czymś, o czym nie masz bladego pojęcia. Posądzanie mnie o oglądanie się na wpływy jakichś tam trzecich ugrupowań podczas podejmowania takiej decyzji jest dla mnie zwyczajnie przykre.

Nacjonalista nie może głosić zerwania z tradycją jeszcze z 2013 roku, jaką jest nieusuwanie postów. ,;)

- Przygotować ustawy zmieniające ordynację w sposób korzystny dla całej Bialenii (nie chcę nie startować na prezydenta tylko dlatego, że mam obywatelstwo Abachazji)
Ten punkt akurat jest całkiem korzystny.
Zresztą, nie chcę być niemiły - ale czy przypadkiem z bardziej błahych powodów już z tego obywatelstwa nie rezygnowałeś?

A konkretniej...?

Co jest niesprawiedliwe w obecnym systemie? Nawet głosy ważone już wywaliśmy. ::)

Co jest niewolnego w obecnym rynku?

- Rozdzielić dawne folwarki usuniętych Hasselandczyków (którzy nie chcą się zintegrować) między aktywne osoby w kraju
O ile kojarzę, to nawet Ci, którzy zapowiadali siedzenie w samym Hasselandzie, nie poszli aż tak daleko. A reszta... słabo jest aktywna w ogóle.

Spoko, ale kosztem usunięcia nietykalności karnej konduktora podczas trwania kadencji.

Gdy przeprowadzimy owe zmiany, to będziemy o wiele lepsi i bardziej wolnościowi, co dobrze się odbije na naszej aktywności i możliwej popularności.
Jakoś nie wydaje mi się, żeby Hasseland i odstrzał kogoś odstraszały. Do innych samorządów nikt się nie pcha, a Sasza się nie zniechęciła od trzykrotnego trafienia do grobu.

#AlexWróć #KriWróć #MvPWróć
A to popieram całym sercem.

Cieszy mnie natomiast, że utrzymujesz stałe poglądy.
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

Offline Iwan Pietrow

• Obywatel
  • Bohater
  • : 129
  • "Tylko ten nie popełnia błędów, kto nic nie robi."
    • NPE: BI15060400075
  • Stopień służbowy Stopień w Siłach Zbrojnych RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #6 dnia: Czw, 05 Maj 2016, 22:21:39 »
Fiodorek, kawiorek, śpiworek
W głowie działa mu chory motorek
Fiodorek skrzeczy, piszczy i jęczy
Biednych obywateli ciągle męczy

Idźże Fiodorku napastować innych
Nudzić szukaniem na siłę winnych
Wystarczy tych ciągłych żartów, mój drogi
Bo cię rozniesie Hasseland wrogi...
(-) Iwan Pietrow

Offline Frederick Hufflepuff

• Poseł
  • Bohater
  • : 96
    • NPE: BI15081300080
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #7 dnia: Czw, 05 Maj 2016, 22:31:11 »
Zupełnie niepotrzebnie się Pan, Panie Fiodorze, nakręca i tworzy jakieś podziały. Wizja likwidacji Wspólnoty Rozwoju i jej członków napawa strachem i trochę jest mi przykro, że nie umie Pan docenić wysiłku i starań, jakich również Hasselandczycy włożyli w rozbudowę Bialenii.
Frederick Martin Hufflepuff
polityk, dziennikarz, ojciec-założyciel Santanii i Burgii, poseł do Parlamentu XXIV Kadencji, redaktor naczelny gazety "wBialenii", Delegat Główny Bialenii przy MUP, Wicelider Wspólnoty Rozwoju, były Wiceprezydent Bialenii, były Lider partii Wspólnota Rozwoju, były Wiceminister i Minister Kultury i Sportu, były Marszałek Parlamentu XIX i XXIV Kadencji, były Wiceminister Edukacji Narodowej, były kandydat na prezydenta Republiki Bialeńskiej

Offline Ronon Dex

• vel Krzysztof Razorblade
  • Marszałek Sił Zbrojnych
  • Legenda
  • : 120
  • Dowódca Sił Zbrojnych RB
    • NPE: BI14010900108
  • Stopień służbowy Stopień w Siłach Zbrojnych RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #8 dnia: Czw, 05 Maj 2016, 23:06:25 »
... ale najpierw musimy zrobić coś, aby to się dobrze odbyło, a więc:
- Zerwać umowę stowarzyszeniową z Hasselandem (Nadal ich nienawidzę)
- Zapomnieć o jakiejkolwiek współpracy Bialenii z Hasselandem
A to jest wstęp do kampanii wyborczej?

No w sumie nic prostszego - załóż partię, przyciągnij do niej ludzi, wygraj wybory osiągając większość parlamentarną... i wtedy będziesz sobie mógł pomyśleć nad ustawami (o ile sprzeczne z Konstytucją nie będą).

A propos... "aktywne osoby" jakoś nie narzekają na nadane folwarki (oraz odznaczenia, awanse w armii, stanowiska w rządach itd.). A o jakich "aktywnych osobach" niby się zapomina? Bo ja tak czytam nadania i widzę, że ci prawdziwie aktywni i wartościowi dla RB są należycie nagradzani. Tylko aktywność nie polega na wytwarzaniu jednozdaniowego spamu bez opamiętania.

Atakujesz innych... ale może najpierw zrób sobie "rachunek sumienia" - co wartościowego wniosłeś do tego kraju... poza językiem z rynsztoka?

Nie mówiąc o tym jakie gówno zrobili z naszego kraju podczas swoich rządów to jeszcze obalili "legalnie" prezydenta zmuszając policjanta do strzału.
I tutaj się mylisz... gdyby Maciej nie zrobił porządku z n.p. Aleksandrą i jej "wyczynami" ośmieszającymi nasz v-kraj na arenie mikroświata to były inne warianty, w sumie prowadzące do tego samego. Wcale nie były mniej "drastyczne". I jako osoba, która od początku o wszystkim wiedziała (choć proponowała inne rozwiązanie - tyle, że musiałbym złamać prawo, a Szef Policji nie musiał) zapewniam, że nic to z KH nie miało wspólnego. Po prostu trzeba było zrobić porządek i zapobiec destrukcji i ośmieszaniu nas przez "nieodpowiedzialny element" - ktoś musiał... a Policjant miał do tego (zapisane) prawo. I bardzo dobrze, że miał!

Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.

Offline Piotr Pawel I

• Król-Senior Hasselandu
  • Głowa państwa stowarzyszonego
  • Bohater
  • : 94
    • NPE: KH15070500071
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #9 dnia: Pią, 06 Maj 2016, 09:33:04 »
Już nie chce mi się pisać... śmieszne to by było bardzo, gdyby nie słowa o "denazyfikacji", co oznacza porównanie zwolenników stowarzyszenia bialeńsko-hasselandzko-brodryjskiego do nazistów. W efekcie zamiast komedii mamy tragikomedię. Ale niektórzy lubią śmiać się przez łzy...
I żeby było jasne: ja nie popieram defiodoryzacji, bo jakiś Fiodor zawsze się pojawi - nie ten, to inny.
Piotr de Zaym
Król Hasselandu
ambasador at large, wiceadmirał, doc. dr net.

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #10 dnia: Pią, 06 Maj 2016, 11:30:31 »
nie chcę nie startować na prezydenta tylko dlatego, że mam obywatelstwo Abachazji

Bycie konduktorem to pewne wyrzeczenia.
Nie wyobrażam sobie teraz, aby głową najaktywniejszej mikronacji był ktoś, kto nie jest wierny i lojalny wobec Republiki.
Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości

Offline AndrzejSwarzewski

« Odpowiedź #11 dnia: Pią, 06 Maj 2016, 12:45:06 »
Wymóg posiadania jednego obywatelstwa jest jednak konieczny. Prezydent uosabia całe państwo i nie powinno być wątpliwości odnośnie jego przynależności państwowej. Prezydent przysięga oddanie się niepodzielnie Republice Bialeńskiej. Te słowa muszą coś znaczyć.