Autor Wątek: XI Uroczysta Kolacja z Królem  (Przeczytany 3491 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Piotr Pawel I

• Król-Senior Hasselandu
  • Moderator
  • Bohater
  • : 94
    • NPE: KH15070500071
    • Odznaczenia
Odp: XI Uroczysta Kolacja z Królem
« Odpowiedź #25 dnia: Pią, 13 Maj 2016, 21:12:44 »
Tradycyjnie spóźniony pojawił się Król-Senior Piotr de Zaym.

Witam serdecznie... ważne obowiązki państwowe mnie zatrzymały, nasze służby specjalne złapały szpiega! Właśnie jest przesłuchiwany... więcej nie mogę powiedzieć...
Piotr de Zaym
Król Hasselandu
ambasador at large, wiceadmirał, doc. dr net.

Offline Iwan Pietrow

• Obywatel
  • Bohater
  • : 129
  • "Tylko ten nie popełnia błędów, kto nic nie robi."
    • NPE: BI15060400075
  • Stopień służbowy Stopień w Siłach Zbrojnych RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #26 dnia: Pią, 13 Maj 2016, 21:23:09 »
Wjechał na majestatycznie masywnym Słoniu przed budynek gdzie kolacja miała się odbywać. Zsiadł z trębacza i udał się do sali gdzie miał się odbyć posiłek. W swoim wspaniałym płaszczu szytym ze mamuty stanął przed zebranymi gośćmi.
Dzień dobry Króle i królewicze,
Słyszałem, że tu jest jakieś jedzenie, chyba za darmo.

Witam serdecznie,
To prawda, jedzenie jest za darmo - warunkiem jest uczestnictwo w dyskusji do której zapraszam. Zachęcam do osiedlenia się w Królestwie.  :)

Niestety nie jestem tego taki pewien... Co się stało z moim postem? O, albo z tym? Czyżby Kochanieńkiemu Królowi nie spodobały się takie wypowiedzi i postanowił je przesunąć do kosza? A od kiedy to Kochanieńki Król ma takie prawo?

Czy WKW nie przesadza? Ta wyższość w głosie i przekonanie o wyłącznej racji swojej osoby... Jeśli myśli WKW, że to są cechy dobrego dowódcy, to jest WKW w błędzie. Dobrze wie WKW, dlaczego posty zostały przesunięte do kosza: pierwszy dotyczył fabularnych wydarzeń i nie był zgodny z rzeczywistością, natomiast drugi należy do osoby, która została z Hasselandu wyproszona i nie ma prawa tu pisać,

W czym nie był zgodny z rzeczywistością? To może poprzednie posty też nie były zgodnie z rzeczywistością? Usuńmy wszystkie posty!
Co do drugiego posta, to powiem tak - nie był w żadnym stopniu obraźliwy, nie był wulgarny, po prostu wyrażał opinię mówiącego w sposób kulturalny. Ponadto był zgodny z tematem dyskusji. Za to też mamy usuwać posty? Za własne zdanie, za chęć kontynuowania tematu? Jak ślepym i upartym trzeba być, żeby usuwać tego typu posty. Żałosne...
(-) Iwan Pietrow

Offline Janusz Brakh zu Kartoflelekalta-Kuceł

• Obserwator
  • **
  • : 4
    • NPE: BR15091200112
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #27 dnia: Pią, 13 Maj 2016, 21:24:39 »
Witam serdecznie,
To prawda, jedzenie jest za darmo - warunkiem jest uczestnictwo w dyskusji do której zapraszam. Zachęcam do osiedlenia się w Królestwie.  :)
A o czym się prowadzi dyskusja? Bo dyskusje mogą być o różnych rzeczach,  i błahych i ważnych, zresztą co dla jednego jest błahe dla drugiego może być ważne i na odwrót.
Co do propozycji osiedlenia się w hassenlandzkim państwie, to propozycja wydaje się zachęcająca. Macie tu jakieś góry, żeby sobie skromną rezydencję zbudować?
Brak Kuceł Kartoflelekaltczyk

Offline Eddard Noqtern

• Książę
  • Moderator
  • Legenda
  • : 159
  • Książę w Hasselandzie, Lord w Bialenii
    • NPE: BI14112700073
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #28 dnia: Pią, 13 Maj 2016, 21:29:01 »
Dyskusja na naszej kolacji może być nie tylko o rzeczach ważnych - chociaż jest to kolacja uroczysta - ale też o sprawach błahych, bo przecież mamy wypocząć i świętować koniec regencji! Właściwie to możemy rozmawiać i o tym i o tym.
Póki co zaproponowałem temat jakie 15 imp0rez zorganizować na 15-lecie Królestwa. Czy macie jakieś pomysły?

Co do gór - oczywiście, że są. Na każdej wyspie. Powiedz tylko, Braku, jakie góry preferujesz: wulkany, zalesione góry, a może śnieżne krainy górskie?
Eddard Noqtern - Lord Szabelan Królestwa Hasselandu, Wicekról Vienbien
Jeśli nie możesz robić rzeczy wielkich, rób małe rzeczy w wielki sposób.

Offline Ronon Dex

• vel Krzysztof Razorblade
  • Marszałek Sił Zbrojnych
  • Legenda
  • : 120
  • Dowódca Sił Zbrojnych RB
    • NPE: BI14010900108
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #29 dnia: Pią, 13 Maj 2016, 21:35:29 »
Iwanie, aż się ciśnie powiedzenie: "Panowie Oficerowie (i Generałowie) nie przy wódce"... Wszak to proszona impreza - a do cenzury to posty tego całego Swirydiuka czy jak mu tam... to akurat w 99% zwyczajny spam to i się nie dziwię, że moderzy je po prostu wywalają... Sam zrobiłbym to sam w "swoich" działach.

Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.

Offline Iwan Pietrow

• Obywatel
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #30 dnia: Pią, 13 Maj 2016, 21:42:34 »
Proszę też Kochanieńkiego Króla, aby odpowiedział mi, dlaczego modyfikował post Bajtusia? Czy ów wiadomość zawierała rażące błędy?

Zabawne jest to, że Kochanieńki Król przestaje prowadzić dyskusję, gdy kończą mu się racjonalne odpowiedzi. :P Jest to straszliwie widoczne, i bardzo dobrze.

Po co komu monarchia w tym kraju?

Iwanie, aż się ciśnie powiedzenie: "Panowie Oficerowie (i Generałowie) nie przy wódce"... Wszak to proszona impreza - a do cenzury to posty tego całego Swirydiuka czy jak mu tam... to akurat w 99% zwyczajny spam to i się nie dziwię, że moderzy je po prostu wywalają... Sam zrobiłbym to sam w "swoich" działach.

Akurat przywołany przeze mnie post Fiodora był do nieco innego wątku... I myślę, że właśnie ten post zaliczał się do tego 1% słusznych. Ja nie wiem, dlaczego został usunięty...
(-) Iwan Pietrow

• Obserwator
  • **
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #31 dnia: Pią, 13 Maj 2016, 21:50:24 »
Dyskusja na naszej kolacji może być nie tylko o rzeczach ważnych - chociaż jest to kolacja uroczysta - ale też o sprawach błahych, bo przecież mamy wypocząć i świętować koniec regencji! Właściwie to możemy rozmawiać i o tym i o tym.
Póki co zaproponowałem temat jakie 15 imp0rez zorganizować na 15-lecie Królestwa. Czy macie jakieś pomysły?
Jakiś konkurs poetycki może? Albo konkurs tańca, albo zbierania grzybów. Albo konkurs na najlepsze opowiadanie o zbieraniu grzybów, albo o Hasselandzie. To drugie chyba wydaje się lepsze, chociaż grzyby są fajne, bo to istoty z innego wymiaru czy jakoś tak. Ale jakiś konkurs to chyba mógłby być dobry pomysł.
A co do gór- wystarczy jakieś przyjemne wzniesienie, porośnięte trawą, lasem, gdzie często świeci słońce i płynie jakiś mały strumyk.

A propos wody - to od tego mówienie zaschło mi w gardle. Mógłbym prosić o coś do picia?
Poza tym dużo tu jedzenia, wygląda smakowicie.
Popatrzył na stół, który zapełniony był rozmaitymi wykwintnymi daniami. Niestety jego nadal chłopski umysł nie był w stanie niczego rozpoznać. Jego oczy nigdy nie widziały takich dziwów.

Offline Bajtuś

• Moderator
  • Fanatyk
  • : 55
    • NPE: KH15082500082
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #32 dnia: Pią, 13 Maj 2016, 21:50:33 »
Po prostu Fiodor został presoną nongrata, a ponieważ nie można mu zablokować wejść na to forum, więc wszystkie jego posty mogą iść do kosza, chyba,że moderatorzy i admini inaczej zdecydują. A mój post poszedł do kosza bo był głupi.
hrabia Bajtuś
Prezes Hasselandzkiego Banku Krajowego
Administrator system EGO
Lord Konstabl Królestwa Hasselandu

Offline Iwan Pietrow

• Obywatel
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #33 dnia: Pią, 13 Maj 2016, 21:54:44 »
To ewidentnie w swej ślepocie i upartości, Kochanieńki Król źle zadecydował...

A mój post poszedł do kosza bo był głupi.

No właśnie chyba nie poszedł... Został zmodyfikowany przez Kochanieńkiego Króla..

« Ostatnia zmiana: Pią, 13 Maj 2016, 21:59:29 wysłana przez Eddard Noqtern »
(-) Iwan Pietrow

Offline Bajtuś

• Moderator
  • Fanatyk
  • : 55
    • NPE: KH15082500082
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #34 dnia: Pią, 13 Maj 2016, 21:58:07 »
oj tam ... trzeba smutki utopić w butelce wódki .... Twoje zdrowie ;)
hrabia Bajtuś
Prezes Hasselandzkiego Banku Krajowego
Administrator system EGO
Lord Konstabl Królestwa Hasselandu

Offline Eddard Noqtern

• Książę
  • Moderator
  • Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #35 dnia: Pią, 13 Maj 2016, 21:59:05 »
To ewidentnie w swej ślepocie i upartości, Kochanieńki Król źle zadecydował...

A mój post poszedł do kosza bo był głupi.

No właśnie chyba nie poszedł... Został zmodyfikowany przez Kochanieńkiego Króla...

Proszę zwracać się do Króla tak jak przystoi, czyli Wasza lub Jego Królewska Mość, albo po prostu Król. Czy naprawdę trzeba uczyć WKW etykiety? Doszukuje się tylko WKW wszędzie teorii spiskowych. Post Bajtusia został zedytowany, bo zmieniłem numer tak, żeby wszystko szło po kolei... Straszna cenzura, prawda? A Fiodor został wyrzucony ze względu na interes publiczny - jest on wrogi Hasselandowi, a jego wypowiedzi są pełne wulgaryzmów i obrażania innych.

Offline Eddard Noqtern

• Książę
  • Moderator
  • Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #36 dnia: Pią, 13 Maj 2016, 22:00:18 »
Matko kochana. widzi WKW... Przez tą całą awanturę pomyliły mi się przyciski i zamiast zacytować wypowiedź WKW, zedytowałem ją... Paranoja. Przepraszam za tą pomyłkę.

Offline Iwan Pietrow

• Obywatel
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #37 dnia: Pią, 13 Maj 2016, 22:05:21 »
Gratuluję, do moich postów się dobierać... Szkoda gadać. >:P

Proszę zwracać się do Króla tak jak przystoi, czyli Wasza lub Jego Królewska Mość, albo po prostu Król. Czy naprawdę trzeba uczyć WKW etykiety? Doszukuje się tylko WKW wszędzie teorii spiskowych. Post Bajtusia został zedytowany, bo zmieniłem numer tak, żeby wszystko szło po kolei... Straszna cenzura, prawda? A Fiodor został wyrzucony ze względu na interes publiczny - jest on wrogi Hasselandowi, a jego wypowiedzi są pełne wulgaryzmów i obrażania innych.

Ja nie wiem, ale moim zdaniem, nie powinno się modyfikować czyichś wiadomości. To, czy zostaną zmodyfikowane, powinno zależeć wyłącznie od ich twórcy...

Dobrze, został wyrzucony, ale pytam się kolejny raz. Czy post, który podlinkowałem w jakiś sposób zagrażał Hasselandowi? CO było w nim takiego złego, że został usunięty? Kyrie... Jakbym ze ścianą gadał...
(-) Iwan Pietrow

Offline Eddard Noqtern

• Książę
  • Moderator
  • Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #38 dnia: Pią, 13 Maj 2016, 22:09:22 »
Gratuluję, do moich postów się dobierać... Szkoda gadać. >:P

Ja nie wiem, ale moim zdaniem, nie powinno się modyfikować czyichś wiadomości. To, czy zostaną zmodyfikowane, powinno zależeć wyłącznie od ich twórcy...

Dobrze, został wyrzucony, ale pytam się kolejny raz. Czy post, który podlinkowałem w jakiś sposób zagrażał Hasselandowi? CO było w nim takiego złego, że został usunięty? Kyrie... Jakbym ze ścianą gadał...

Przecież mówię, że to zwykła pomyłka, która czasem zdarza się chyba każdemu. Niefortunny wypadek.
Nie zgodzę się, gdyż, uważam że moderator działu powinien dbać o jego porządek.
Ten post nie zagrażał, ale Fiodor Swirydiuk jako osoba wygnana nie ma prawa tu pisać, dlatego wszystkie jego wiadomości będą kasowane. I tyle...

Panie Kuceł - zachęcam więc do zamieszkania w Hasselandzie - wybrania sobie odpowiednich gór - bo mamy ich u nas pod dostatkiem oraz organizacji wspomnianego przez siebie konkursu. W razie czego służę pomocą.

Offline Iwan Pietrow

• Obywatel
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #39 dnia: Pią, 13 Maj 2016, 22:12:28 »
A, szkoda strzępić przysłowiowego ryja. Najgorszy Król w historii... Do widzenia.

Iwan wypił kieliszek przezroczystego napoju wysokoprocentowego i wyszedł z sali.
(-) Iwan Pietrow

Offline Eddard Noqtern

• Książę
  • Moderator
  • Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #40 dnia: Pią, 13 Maj 2016, 22:58:13 »
Po wyjściu Króla-Seniora, Król powstał by powiedzieć parę słów:
- No cóż, wybaczmy JKW to dziwne zachowanie. Może miał gorszy dzień lub był zdenerwowany? Tego nie wiem, ale życzę mu zdrowia i powodzenia. Jeśli natomiast chodzi o sprawdzę kasowania postów - jutro postaram się założyć wątek na temat rozmów i wydarzeń fabularnych, bo moim zdaniem powinny one wiązać się z pewnymi szczególnymi regułami - nie powinno się móc pisać w nich dowolnych postów itp. Być może tych szczegółowych ustaleń zabrakło - wydawało mi się, że niektóre rzeczy, czy sprawy mogą być akceptowane poprzez niepisaną umowę. Niestety niektórzy bardzo lubią tworzyć setki papierków i ścisłe prawo. Skoro tak, to takie prawo powstanie.

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
  • : 228
  • Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości
    • NPE: BI13111700005
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #41 dnia: Pią, 13 Maj 2016, 23:29:43 »
Dzień dobry.

Wpadłem tylko na chwilę, pozbierać butelki po Iwanie. Przemknę raczej niezauważalnie.

Zaznaczę też, że niektórzy uwielbiają setki papierków.
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

• Obserwator
  • **
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #42 dnia: Sob, 14 Maj 2016, 00:04:47 »
Kuceł dopił kolejny kieliszek czerwonego wina i nałożył sobie na talerz jedno z wyśmienitych dań leżących na stole. Szybko je skonsumował, wypił jeszcze jedną lampkę wina i wstał, dziękując Jego Królewskiej Mości i wszystkim obecnym przy stole gościom, po czym wyszedł z sali. Wsiadł na swojego trąbiastego wierzchowca i wraz ze swoimi towarzyszami udał się do Parku Królów by popodziwiać tamtejszą przyrodę.
Dziękuję wszystkim, na mnie już czas. Było naprawdę wybornie.

Offline Kamil Maciejewski

« Odpowiedź #43 dnia: Sob, 14 Maj 2016, 19:49:48 »
Do sali wchodzi Kamil Maciejewski.

-Przepraszam Króla i Godnych Szacunku Zgromadzonych za spóźnienie, ale działam ostatnio na wielu polach, nie tylko mikroświatowych. Przybywam tutaj, aby poinformować, iż wkrótce po skończeniu opisywania działalności Erutrepy postaram się wrzucać coś więcej, niż moje rysunki. Niestety nie wiem, czym owo coś miałoby być. Jaki region Królestwa jest najmniej rozbudowany?

Offline Iwan Pietrow

• Obywatel
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #44 dnia: Nie, 15 Maj 2016, 00:47:26 »
Drogi Kamilu, najgorzej rozbudowana jest Zegiesa.
(-) Iwan Pietrow

Offline Kamil Maciejewski

« Odpowiedź #45 dnia: Nie, 15 Maj 2016, 08:06:22 »
Dziękuję.

Offline Eddard Noqtern

• Książę
  • Moderator
  • Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #46 dnia: Nie, 15 Maj 2016, 14:36:08 »
Dziękuję wszystkim uczestnikom kolacji za obecność. W przyszłym tygodniu zobaczymy się tradycyjnie - w czwartek. Cieszę się, że na kolacji pojawili się również nowi mieszkańcy i obywatele Królestwa Hasselandu.