Autor Wątek: [KONKURS] II edycja "Złotej Łopaty" im. Hostka 80  (Przeczytany 463 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Alberto de Medici

• Moderator
  • Fundament
  • : 173
  • Zapluty podmiot reakcji, mały naleśnik
    • NPE: LS14060400070
    • Odznaczenia
[KONKURS] II edycja "Złotej Łopaty" im. Hostka 80
« dnia: Wto, 17 Maj 2016, 19:48:47 »
Cytat: Premier Tysiąclecia
Chyba przekształcę Złotą Łopatę w Nagrodę Złotej Łopaty im. Hostka 80, w uznaniu dla zasług Ekscelencji w rozwój poziomu debaty publicznej.

Szanowni a zacni,

już po raz kolejny mam zaszczyt zainaugurować konkurs wykopaliskowy. Przekopcie forum, odnajdźcie wielkie cytaty, aforyzmy, autorstwa Bialeńczyków. Nota bene, nie mogą pochodzić one z tego wątku. Każdy z uczestników może zgłosić jeden cytat do 29 maja. Następnie zbierze się dwuosobowa komisja, która wybierze najlepsze prace i ogłosi werdykt 31 maja. Nagrodą, podobnie jak ostatnim razem, jest jeden folwark oraz możliwość zrobienia sobie zdjęcia, oczywiście na koszt podatnika, z członkiem rządu (dowolnie wybranym).
Chętnych do bycia członkiem komisji zapraszam na PW.

Przypomnę tylko, że wkład hostka 80 w debatę publiczną był w istocie nad wyraz wysoki. Kim jest ów bohater? Najlepiej opisują go słowa, jego samego: "To i ja was witam, Tomasz z Wrocławia, informatyk z pasją do historii i sportów zimowych". Jego celne (i nad wyraz inteligentne) komentarze i uwagi, były wskazówką dla Ludu Szlacheckiego. "myślę ze nie same mundury brzydkie jak słaby program do projektowania... szczególnie widać to po kolorystyce..." Od razu widać wielkiego specjalistę, obdarzonego niebanalnym poczuciem humoru.

Zachęcamy do rywalizacji!

(-) Alberto Carlos de Médici y Zep

Offline Fiodor Swirydiuk

• Ja
  • Obywatel
  • Bohater
  • : 105
  • Jestę Hardkorę
    • NPE: BI15031300128
    • Odznaczenia
Odp: [KONKURS] II edycja "Złotej Łopaty" im. Hostka 80
« Odpowiedź #1 dnia: Wto, 17 Maj 2016, 20:30:23 »
Zgłaszam cytat Karola Medycejskiego.
Zakładam Księstwo Lambady, kto chętny?
(-)Fiodor Swirydiuk, Antyludzki rak, Wielki Książe Noklezji, najstarszy żyjący mieszkaniec Noklezji;

Offline Frederick Hufflepuff

• Poseł
  • Bohater
  • : 96
    • NPE: BI15081300080
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2 dnia: Wto, 17 Maj 2016, 20:50:53 »
Zgłaszam cytat Fredericka Hufflepuffa:

Nie chciałem nic mówić wcześniej, ale my w tych preselekcjach również mamy pewne zasady, co do piosenki, ale wydawały mi się tak oczywiste, że ich nie przedstawiałem, co być może było błędem z mojej strony.
Frederick Martin Hufflepuff
polityk, dziennikarz, ojciec-założyciel Santanii i Burgii, poseł do Parlamentu XXIV Kadencji, redaktor naczelny gazety "wBialenii", Delegat Główny Bialenii przy MUP, Wicelider Wspólnoty Rozwoju, były Wiceprezydent Bialenii, były Lider partii Wspólnota Rozwoju, były Wiceminister i Minister Kultury i Sportu, były Marszałek Parlamentu XIX i XXIV Kadencji, były Wiceminister Edukacji Narodowej, były kandydat na prezydenta Republiki Bialeńskiej

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
  • : 228
  • Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości
    • NPE: BI13111700005
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #3 dnia: Śro, 18 Maj 2016, 21:02:40 »
Zgłaszam cytat ulubieńca tłumów:
Panie Marszałku,
Wysoka Izbo!

I czy nie mamy do czynienia z teatrem politycznym? Jeżeli IRC jest znacjonalizowany, to PARLAMENT, tak moi mili, PARLAMENT lub ogół społeczeństwa powinien decydować o operatorach na IRC. Bo później wychodzą jakieś kwiatki, tak jak ostatnio zostałem wywalony za słowa: "Popieram Hessa". Czysty absurd, szaleństwo. Cyrk i to w najgorszym wydaniu. I posądza się jeszcze o złamanie prawa! Ten układ, który nam się szykuje nic nie zmieni. Obywatele i obywatelki! Powtórzę za Jezusem : Wstańcie, chodźmy!
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

Offline Ametyst Faradobus

• Rex Ambulans Serenissimus
  • Obywatel
  • Działacz
  • : 82
  • Kawaler Niezliczonych Odznaczeń
    • NPE: BI16040900111
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #4 dnia: Czw, 19 Maj 2016, 19:35:13 »
O, tak jak Pan Jezus powiedział.

Żal mi Cię.

Dziękuję za te słowa, Herwercie! <3
Ametyst
z rodu Faradobusów

Po Wieki Król Hirschbergii i Weerlandu
Hrabia na Mechanicach, Ojciec Ojca Świętego

• Moderator
  • Fundament
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #5 dnia: Wto, 24 Maj 2016, 22:20:09 »
Zachęcam do udziału w konkursie, jak i do zgłaszania się do żiri.

• Moderator
  • Fundament
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #6 dnia: Nie, 29 Maj 2016, 18:36:13 »
Ostatnie godziny na zgłaszanie cytatów. Zapraszam!

• Moderator
  • Fundament
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #7 dnia: Śro, 01 Cze 2016, 22:00:37 »
Panie i Panowie,
Towarzyszki i Towarzysze,
Kobiety i ludzie,

komisja konkursowa w składzie: Severino kardynał Castiglioni oraz Alberto Carlos książę de Medici, jednogłośnie przynała pierwsze miejsce cytatowi autorstwa Juliusza Montiniego, który został zgłoszony przez p. Macieja Kamińskiego. Ja sam pozwoliłem sobie nawet ułożyć wierszyk: czajnik, imbryk ale klawo, brawo, brawo, brawo! Folwar zostanie wkrótce nadany, zaś szczęśliwego zwycięzcę prosimy o wybranie sobie członka rządu, z którym chciałby mieć zdjęcie.

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
  • : 228
  • Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości
    • NPE: BI13111700005
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #8 dnia: Śro, 01 Cze 2016, 22:11:49 »
Iwan, wybieram Ciebie.
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.