Autor Wątek: Wniosek o nadanie obywatelstwa  (Przeczytany 126 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ronon Dex

• vel Krzysztof Razorblade
  • Marszałek Sił Zbrojnych
  • Legenda
  • : 120
  • Dowódca Sił Zbrojnych RB
    • NPE: BI14010900108
  • Stopień służbowy Stopień w Siłach Zbrojnych RB
    • Odznaczenia
Wniosek o nadanie obywatelstwa
« dnia: Śro, 01 Cze 2016, 18:34:09 »
Jego Królewska Wysokość
Król Hasselandu

WNIOSEK O NADANIE OBYWATELSTWA

Proszę Waszą Królewską Wysokość o nadanie mi obywatelstwa Królestwa Hasselandu.

Swój wniosek motywuję faktem, że w ostatnim czasie zaangażowałem się w sprawy Królestwa, w tym w rozwój Hasselandzkiej Agencji Kosmicznej oraz zadeklarowałem pełnienie funkcji doradczych w zakresie rozwoju i organizacji Królewskiej Armii Hasselandu.

Udział w HAK oraz współpracy kosmicznej pomiędzy Republiką Bialeńską, Królestwem Hasselandu oraz Carstwem Brodryjskim, w tym moje zaangażowanie w budowę i eksploatację kosmodromu w Królestwie będzie wymagało częstego przebywania na terytorium Królestwa, a także podejmowania pewnych decyzji dotyczących spraw technicznych i eksploatacyjnych zarówno kosmodromu, jak i należących do Królestwa rakiet i pojazdów kosmicznych.

Jednocześnie zaangażowanie w rozwój i unowocześnienie Królewskiej Armii Hasselandu, z której chciałbym uczynić niewielkie lecz nowoczesne siły zbrojne, jak najlepiej dostosowane do potrzeb obronnych Królestwa - będzie wymagało ode mnie również częstego przebywania na terytorium Królestwa Hasselandu, jak również zamierzam w niedługim czasie na jednej z hasselandzkich wysp (jeżeli Władze KH na to zezwolą) otworzyć zakłady zbrojeniowe produkujące odpowiedni sprzęt dla wojsk lądowych i lotnictwa KAH.

Uważam, że posiadanie obywatelstwa Królestwa Hasselandu znacznie ułatwi mi powyższe działania, w związku z tym proszę o pozytywne rozpatrzenie mojego wniosku.

Z poważaniem:

Ronon Dex
(-)

Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.

Offline Eddard Noqtern

• Książę
  • Moderator
  • Legenda
  • : 159
  • Książę w Hasselandzie, Lord w Bialenii
    • NPE: BI14112700073
    • Odznaczenia
Odp: Wniosek o nadanie obywatelstwa
« Odpowiedź #1 dnia: Śro, 01 Cze 2016, 18:47:36 »
Szanowny Panie Marszałku,

Wniosek o nadanie obywatelstwa przyjmuję. Jednocześnie pragnę poinformować Pana, że obywatelstwo Królestwa Hasselandu nadawane jest obywatelom Republiki Bialeńskiej z faktu samego osiedlenia się i wyrażenia chęci posiadania obywatelstwa. Jednakże, jestem pod wrażeniem obszerności i metaforyczności pańskiego umotywowania wniosku za co serdecznie dziękuję.

Jednocześnie pragnę podziękować w imieniu Królestwa Hasselandu za działania jakie podejmuje Pan oraz będzie Pan podejmował celem rozwoju Królewskiej Armii Hasselandu oraz Hasselandzkiej Agencji Kosmicznej.

Z wyrazami estymy,

/-/ Eddard Noqtern
Eddard Noqtern - Lord Szabelan Królestwa Hasselandu, Wicekról Vienbien
Jeśli nie możesz robić rzeczy wielkich, rób małe rzeczy w wielki sposób.

Offline Ronon Dex

• vel Krzysztof Razorblade
  • Marszałek Sił Zbrojnych
  • Legenda
  • : 120
  • Dowódca Sił Zbrojnych RB
    • NPE: BI14010900108
  • Stopień służbowy Stopień w Siłach Zbrojnych RB
    • Odznaczenia
Odp: Wniosek o nadanie obywatelstwa
« Odpowiedź #2 dnia: Śro, 01 Cze 2016, 19:41:44 »
Bardzo dziękuję Waszej Królewskiej Wysokości za pozytywne rozpatrzenie mojego wniosku i przyznanie obywatelstwa Królestwa Hasselandu.

Jednocześnie pragnę wyjaśnić, że o ile treść traktatu jest mi znana - to uznałem (może błędnie), że definicja "osiedlenia się" może dotyczyć tylko jednego miejsca, jako miejsca stałego zamieszkania - a moim przypadku jest to miasto Razorno w Republice Bialeńskiej. Na terenie Królestwa Hasselandu będę z racji moich działań przebywał często, ale nie jest to równoznaczne w moim rozumieniu z "osiedleniem się".

Stąd pozwoliłem sobie sformułować odrębny wniosek o nadanie obywatelstwa, za którego pozytywne rozpatrzenie jeszcze raz serdecznie dziękuję.

Z wyrazami szacunku
Ronon Dex.

Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.