Autor Wątek: Wieści z zagranicy  (Przeczytany 200473 razy)

Offline Hewret Faradobus

Odp: Wieści z zagranicy
« Odpowiedź #1975 dnia: Śro, 09 Mar 2016, 22:37:57 »
A ja dalej nie wiem po co te najazdy na Hasselandczyków przez Andrzeja i Fiodora.
Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości

Offline AndrzejSwarzewski

« Odpowiedź #1976 dnia: Śro, 09 Mar 2016, 22:38:33 »
A ja dalej nie rozumiem po co te najazdy na Bialeńczyków przez Eddarda i Heinricha.

Offline Frederick Hufflepuff

• Poseł
  • Bohater
  • : 96
    • NPE: BI15081300080
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #1977 dnia: Śro, 09 Mar 2016, 22:39:45 »
Pragnę tylko poinformować, że Bialenia oddała głos na Andrzeja Swarzewskiego.
Frederick Martin Hufflepuff
polityk, dziennikarz, ojciec-założyciel Santanii i Burgii, poseł do Parlamentu XXIV Kadencji, redaktor naczelny gazety "wBialenii", Delegat Główny Bialenii przy MUP, Wicelider Wspólnoty Rozwoju, były Wiceprezydent Bialenii, były Lider partii Wspólnota Rozwoju, były Wiceminister i Minister Kultury i Sportu, były Marszałek Parlamentu XIX i XXIV Kadencji, były Wiceminister Edukacji Narodowej, były kandydat na prezydenta Republiki Bialeńskiej

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #1978 dnia: Śro, 09 Mar 2016, 22:41:05 »
A ja dalej nie rozumiem po co te najazdy na Bialeńczyków przez Eddarda i Heinricha.

Wypraszam sobie. Nie najeżdżam na żadnych Bialeńczyków, a nie podoba mi się Twoje zachowanie i zachowanie Fiodora wobec pozostałych Obywateli Republiki Bialeńskiej, w tym segregacja pewnej grupy ludzi od pozostałych.
I nie zauważyłem, żeby Eddard kogoś szkalował.
Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości

Offline Fiodor Swirydiuk

• Ja
  • Obywatel
  • Bohater
  • : 105
  • Jestę Hardkorę
    • NPE: BI15031300128
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #1979 dnia: Śro, 09 Mar 2016, 22:42:29 »
Pozostawię powyższy post bez komentarza.
Bo nie chcesz się ośmieszać? Proszę cię, pakuj ze swoimi braćmi Razuryjczykami manatki i lećcie stąd!
(-)Fiodor Swirydiuk, Antyludzki rak, Wielki Książe Noklezji, najstarszy żyjący mieszkaniec Noklezji;

« Odpowiedź #1980 dnia: Śro, 09 Mar 2016, 22:43:58 »
A ja nie zauważyłem, żebym ja kogoś szkalował.
Mnie nie obchodzi do jakiej grupy należę ci pozostali Obywatele Republiki Bialeńskiej. Być może jako socjalista uważasz, że krytykując zachowanie jednego Hasselenadczyka, atakuję ich wszystkich. Niestety, ten wybieg erystyczny Ci się nie udał. Próbuj dalej, powodzenia.

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #1981 dnia: Śro, 09 Mar 2016, 22:45:03 »
Tak, tak. Słuchaj dalej tego Śniadego, to zaraz się okaże że cała Bialenia to socjaliści.
Tylko że mi akurat do socjalizmu baaardzo daleko.

« Odpowiedź #1982 dnia: Śro, 09 Mar 2016, 22:45:54 »
Zauważ, że piszesz dokładnie to samo, co Fiodor. Tylko zamieniasz słowo "Zaym" na "Śniady". Identycznie szukanie kozła ofiarnego. :D

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #1983 dnia: Śro, 09 Mar 2016, 22:46:15 »
Nie rozumiem Twojej aluzji.

« Odpowiedź #1984 dnia: Śro, 09 Mar 2016, 22:47:19 »
Usiłujesz wszystkie problemy Bialenii zrzucić na Śniadego, którego od dawna w tym kraju nie ma. Cóż, jaka Oceania taki Goldstein.

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #1985 dnia: Śro, 09 Mar 2016, 22:52:43 »
Nie usiłuję, tylko taki jest fakt. Może obecnie go nie ma, ale rozpoczął reakcję łańcuchową, która ciągnie się do teraz. Wróć, reakcja zaszła w momencie ułaskawienia Fiodora. Wystarczyło tylko rzucić pewne hasła, na które inni reagują bardzo energicznie.
Śniady wiedział, że ktoś tu nie czuje chemii do Hasselandu, więc dołożył oliwy do ognia. Teraz nie musi on nic robić, gdyż machina dalej sama się kręci.
Zauważ, że Fiodor o wiele mocniej zaczął uderzać w Królestwo Hasselandu, odkąd Śniady zaczął pisać artykuły o Bialenii, w tym atakując de Zayma. Osobiście nie wiem co go obchodzi to, czy Piotr Paweł de Zaym będzie publikował swoje realne dane personalne w mikronacji, czy nie. No i Twoje zachowanie również się zmieniło. Nie byłeś wcześniej antyhasselandzki, ewidentnie widać że nie popierasz zmian w Republice Bialeńskiej.

« Odpowiedź #1986 dnia: Śro, 09 Mar 2016, 23:06:55 »
Rzecz w tym, że Zanik, Fiodor, czy nawet ja moglibyśmy sobie mówić co chcemy, gdyby ten kraj w był dobrej kondycji psychicznej. Ale WR-BPD dąży do tego, żebyśmy wszyscy się kochali i trwali w potężnym uścisku miłości. I czy to na pewno Śniady zaczął jakieś tendencje antyhasselandzkie? Być może, nie pamiętam. Ale chyba było tak, że opozycja przeciwko WR została okrzyknięta antyhasselandzką i w części dała to sobie wmówić.

Ja w dalszym ciągu nie jestem antyhasselandzki. Ale rzeczywiście, nie popieram zmian, które zaszły w Bialenii od chwili mojego odejścia z Pałacu. Oczywiście nie mam wątpliwości odnośnie ich legalności itd.. Większość Bialenii chciała takiego państwa, więc mogę się z tym jedynie pogodzić. Nie mam jednak zamiaru dostosować się do systemu w którym o człowieku świadczy, ile "lajków" zdobędzie. ;) Oczywiście nie o tę jedną funkcję na forum tu chodzi, ale o ogólne zmiany społeczne jakie tu ostatnio zaszły (zmiany prawne są mniej ważne, w Bialenii nikt nigdy nie przejmował się systemem prawnym; denerwuje mnie jedynie to, że nie mogę zasiadać w Parlamencie). Ja już mieszkałem w mikronacji, w której społeczeństwo funkcjonowało tak, jak teraz Bialenia. Jakoś za nim nie tęskniłem, więc przykro mi, że znowu muszę się z tym męczyć. Ale chyba niedługo przestanę. ;) Jeśli odejdę z Bialenii, to definitywnie rozstanę się z całym Pollinem. Kolejnej próby tworzenia nowej jakości nie podejmę.

Offline Aleksandra Dostojewska

• Narzeczona Alberta Medycejskiego y Zep
  • Stary wyga
  • : 75
  • Tytularna Królowa Bialenii
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #1987 dnia: Śro, 09 Mar 2016, 23:22:37 »
Ja wszystkich pogadzę - tylko zagłosujcie.
BYŁY PREZYDENT RB
Jej Carska Wysokość Aleksandra Izabella Dostojewska de domo Salazar Savinion, secondo voto Swarzewska, Imperatorowa, Caryca Brodrii, Caryca Rosyji, Arcyksiężna Uhrainy do 30.01.2016 r., Księżna Czuwacji
Dwukrotnie Prezydent Republiki Bialeńskiej

Offline Jan Kaniewski

• Obywatel
  • Stary wyga
  • : 39
    • NPE: BI13111600133
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #1988 dnia: Śro, 09 Mar 2016, 23:32:02 »
Myślę, że Andrzej Swarzewski napisał tutaj zdania pod którymi też w znacznej części mógłbym się podpisać. Szczególnie dotyczy to części wypowiedzi od opuszczenia pałacu do utraty mocy witalnych, spowodowanych takim a nie innym systemem w którym przyszło żyć. To przestroga abyśmy nie szli w kierunku samozadowolenia prawo tworzących, tworzących formalne lub mniej formalne związki towarzyskie w kręgu władzy. Atrakcyjność Bialenii polegała przynajmniej do tej pory na możliwości oddziaływania na otaczającą rzeczywistość relatywnie sporej grupy osób. Uważam, że po mału, zaczynamy wchodzić na etap formalizacji w postaci często prawa, które psują klimat wokół i w Bialenii. Sukces mikronacji polega też nie na tym, że spoczniemy na laurach, obwarujemy się prawem, popadając w samozadowolenie, ale będziemy dalej posiadać moc atrakcyjności choćby w pozyskiwaniu nowych obywateli.

Offline Fiodor Swirydiuk

• Ja
  • Obywatel
  • Bohater
  • : 105
  • Jestę Hardkorę
    • NPE: BI15031300128
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #1989 dnia: Czw, 10 Mar 2016, 07:15:23 »
Cóż, jaka Oceania taki Goldstein.
Jacy Naziści taki Człowiek z Wysokiego Zamku. :D
(-)Fiodor Swirydiuk, Antyludzki rak, Wielki Książe Noklezji, najstarszy żyjący mieszkaniec Noklezji;

Offline Piotr Pawel I

• Król-Senior Hasselandu
  • Głowa państwa stowarzyszonego
  • Bohater
  • : 94
    • NPE: KH15070500071
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #1990 dnia: Czw, 10 Mar 2016, 09:44:10 »
Ślepy zauważyłby, że Hasseland planuje przenieść się do Sarmacji. Najpierw ciepłe słowa Piotra de Zayma o RCA w tym samym wątku, gdzie próbował on odebrać nam terytorium.
Ślepy być może zauważyłby. Człowiek o dobrym wzroku widzi jednak inaczej. Oświadczam stanowczo: Hasseland nie planuje przeniesienia do Sarmacji.
Prezydent Swarzewski zachowuje się, nie przymierzając, jak niektóre wybitne postaci w świecie realnym, które dokonały znaczących czynów, a potem mają pretensje, że nie są wystarczająco doceniane i chwalone.
Uważam, że po mału, zaczynamy wchodzić na etap formalizacji w postaci często prawa, które psują klimat wokół i w Bialenii. Sukces mikronacji polega też nie na tym, że spoczniemy na laurach, obwarujemy się prawem, popadając w samozadowolenie, ale będziemy dalej posiadać moc atrakcyjności choćby w pozyskiwaniu nowych obywateli.
Ależ oczywiście! Ja o tym mówiłem niedawno. Potrzeba dyskusji, ogólnobialeńskiej i ponadpartyjnej, co dalej robić i jak pozyskiwać nowych ludzi. Nie wystarczy najlepszy nawet i najaktywniejszy prezydent - potrzeba koncepcji rozwoju i koncepcji promocji, tej pozamikronacyjnej.
Piotr de Zaym
Król Hasselandu
ambasador at large, wiceadmirał, doc. dr net.

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #1991 dnia: Czw, 10 Mar 2016, 15:10:25 »
Po rezygnacji z prezydentury miałem odciąć się od polityki ze względu na realiozę.
Takoż też czynię i nie będę już komentować poczynań w bialeńskim parlamencie.

« Odpowiedź #1992 dnia: Czw, 10 Mar 2016, 15:27:08 »
Prezydent Swarzewski zachowuje się, nie przymierzając, jak niektóre wybitne postaci w świecie realnym, które dokonały znaczących czynów, a potem mają pretensje, że nie są wystarczająco doceniane i chwalone.
Nie chodzi mi jakieś docenienie i chwalenie. Było dla mnie oczywiste, że z dniem ustąpienia z urzędu prezydenta nagle pewna grupa ludzi zmieni o mnie zdanie o 180 stopni, dlatego nie jestem tym jakoś zaskoczony. ;) Gdyby zależało mi na zaszczytach, to rządziłbym do dziś. Miałem taką możliwość. No przepraszam WKM bardzo, ale przejście do opozycji chyba nie jest oznaką tego, że chcę być doceniany... Zwłaszcza w kraju, gdzie każda zdecydowana opozycja jest od razu ścigana przez Ministra Miłości i Wzajemnej Masturbacji.

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #1993 dnia: Czw, 10 Mar 2016, 15:51:46 »

« Odpowiedź #1994 dnia: Czw, 10 Mar 2016, 16:07:10 »
O, jednak tak wielka liczba obywateli Surmenii nie bez powodu mnie dziwiła. ;)

Offline Piotr Pawel I

• Król-Senior Hasselandu
  • Głowa państwa stowarzyszonego
  • Bohater
  • : 94
    • NPE: KH15070500071
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #1995 dnia: Czw, 10 Mar 2016, 16:13:06 »
Było dla mnie oczywiste, że z dniem ustąpienia z urzędu prezydenta nagle pewna grupa ludzi zmieni o mnie zdanie o 180 stopni, dlatego nie jestem tym jakoś zaskoczony

Ja nie zmieniłem, choć dziwi mnie pewne zgorzknienie, jakie widzę...
Piotr de Zaym
Król Hasselandu
ambasador at large, wiceadmirał, doc. dr net.

Offline Eddard Noqtern

• Książę
  • Lord Szambelan
  • Legenda
  • : 159
  • Książę w Hasselandzie, Lord w Bialenii
    • NPE: BI14112700073
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #1996 dnia: Czw, 10 Mar 2016, 17:18:28 »
To przykre. Dobrze jednak, że (oby) sądy są bezstronne i sprawiedliwie ocenią sprawę. Ale nie wydawajmy wyroków przed nimi.
Eddard Noqtern - Lord Szabelan Królestwa Hasselandu, Wicekról Vienbien
Jeśli nie możesz robić rzeczy wielkich, rób małe rzeczy w wielki sposób.

Offline Alberto de Medici

• Sędzia Ludowy
  • Fundament
  • : 173
  • Zapluty podmiot reakcji, mały naleśnik
    • NPE: LS14060400070
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #1997 dnia: Sob, 12 Mar 2016, 00:55:55 »
http://www.rotria.boo.pl/index.php?topic=295.0

Szkoda, że do Bialenii nie przychodzą takie władze na uchodźstwie. Byłoby ciekawie, a może i udałby się powiększyć wpływy lobby bialeńskiego.  <))
(-) Alberto Carlos de Médici y Zep

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #1998 dnia: Sob, 12 Mar 2016, 08:58:10 »
W Rotrii jest nudno jak cholera.
Nie czuję klimatu.

Offline Ametyst Faradobus

• Rex Ambulans Serenissimus
  • Obywatel
  • Działacz
  • : 82
  • Kawaler Niezliczonych Odznaczeń
    • NPE: BI16040900111
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #1999 dnia: Sob, 12 Mar 2016, 17:55:43 »
Możecie wykorzystać pokrewieństwo Wettinów z Arkadiuszem Przejściowym i stworzyć rząd konkurencyjny wobec mojego.
Ametyst
z rodu Faradobusów

Po Wieki Król Hirschbergii i Weerlandu
Hrabia na Mechanicach, Ojciec Ojca Świętego