Autor Wątek: Wystąpienie Eddarda Noqterna ws. stowarzyszenia z Bialenią  (Przeczytany 2488 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
  • : 228
  • Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości
    • NPE: BI13111700005
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB
    • Odznaczenia
Odp: Wystąpienie Eddarda Noqterna ws. stowarzyszenia z Bialenią
« Odpowiedź #25 dnia: Nie, 06 Lis 2016, 10:50:31 »
Nie jesteśmy parą złączoną wzajemnym uczuciem, a stronami, które postanowiły współdziałać przy realizacji wspólnych celów. Jeżeli mielibyśmy w tym miejscy używać porównania proponowałbym, żeby był to współpraca biznesowa między przedsiębiorcami. Jeżeli dwie współpracujące firmy poróżnią się w jakiejś kwestii nie byłoby wcale dziwnym, gdyby przerwały współpracę na jakiś okres, a po porównaniu wyników, postanowiły co robić dalej.
Niestety, ale polityce bliżej do spraw matrymonialnych aniżeli biznesowych. Tadzio może trochę koloryzuje pod względem słownictwa, ale to prawda, że ta propozycja jest po prostu brakiem szacunku dla Republiki. Osobiście bardzo chciałbym Hasseland w tej rodzinie zatrzymać (co pewnie widać), ale bez przesady, szanujmy się wzajemnie, skoro RB i KH są państwami równymi. Jak się bierze kredyt mieszkaniowy, to spłaca się go trzy dekady, a nie do utraty pierwszej pracy tymczasowej, potem kosztami obciążając rodziców. Siedmiogrodzianie tak zrobili, a czy żałują, to nie wiem, bo raczej ciężko ich gdzieś złapać.
No chyba, że Hasseland faktycznie jest gorszy, wtedy można by potraktować go jak, za przeproszeniem, państwo częściowo upośledzone umysłowo i pozwolić mu na testowanie, czy nadaje się do życia z ludźmi bez bialeńskiego kaftana bezpieczeństwa w pogotowiu.

Rzekł Maciek, z nadzieją na pozostawienie naszych państw w obustronnie przyjaznych stosunkach, bez względu na ostateczne rozstrzygnięcie.
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

Offline AndrzejSwarzewski

Odp: Wystąpienie Eddarda Noqterna ws. stowarzyszenia z Bialenią
« Odpowiedź #26 dnia: Nie, 06 Lis 2016, 12:06:59 »
Dosłownie kilka godzin przez opublikowaniem wystąpienia Ekscelencji Noqterna myślałem o tym, że rozwód naszych państw, byłby to łanłej tiket. Tymczasem Lord Szambelan przedstawił propozycję inną, polegającą na czasowej separacji. Hmm, jest to jakiś pomysł, chyba nie najgorszy. Ja wolałbym, żebyśmy już teraz zdecydowali się na przedłużenie współpracy, jednakże jeżeli ta separacja miałaby pomóc, to czemu nie spróbować? Mam tylko wątpliwości, czy po trzech miesiącach osobno czulibyśmy się jeszcze tym "małżeństwem". A co jeśli nacjonalizm tylko wzrośnie?

Odniosę się też do ustosunkowania się wobec okręgów wyborczych. Nie jest to oficjalna propozycja Republiki, ponieważ do oficjalnych rozmów nie zasiedliśmy, pomimo wielokrotnych próśb moich i mojego zacnego poprzednika.