Autor Wątek: Aktywność  (Przeczytany 1598 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jan Sapieha

• Osiedlowiec
  • : 0
    • Odznaczenia
Re: Aktywność
« Odpowiedź #25 dnia: Czw, 09 Sty 2014, 20:19:44 »
Od czego powinienem zacząć swoją przygode w Republice ? Jaki jest cel Waszej społeczności ?
« Ostatnia zmiana: Czw, 01 Sty 1970, 01:00:00 wysłana przez Guest »
Jan Sapieha
Lew Wolnogradu

Offline AndrzejSwarzewski

« Odpowiedź #26 dnia: Czw, 09 Sty 2014, 20:21:54 »
Cytat: "Jan Sapieha"
Od czego powinienem zacząć swoją przygode w Republice?
Od znalezienia dziedziny, która Pana interesuje. Jest Pan zainteresowany polityką, działalnością w samorządach, działalnością kulturalną, sportową, czy może dziennikarstwem, gospodarką lub wojskiem?
Jaki jest cel Waszej społeczności?
Odtworzenie działalności państwa w warunkach wirtualnych (forum), a także rozwój wiedzy i umiejętności wśród wszystkich uczestników. :) Oprócz tego istnieje wiele celów pobocznych. Każdy jest tutaj z trochę innego powodu. ;)
Pozdrawiam,

Offline Jan Sapieha

• Osiedlowiec
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #27 dnia: Czw, 09 Sty 2014, 20:40:25 »
1. Czym są folwarki ?
2. Czy istnieje panel użytkownika gdzie moge napisać pare słów o swojej postaci, aby inni wiedzieli kim jestem
3. Czy istnieje regulamin, status z którym mogłbym się zapoznać ? Przeczytałem gdzies że istnieje konstytucja, ale nie moge jej znalezc
Jan Sapieha
Lew Wolnogradu

« Odpowiedź #28 dnia: Czw, 09 Sty 2014, 20:46:36 »
1. Czym są folwarki ?
Prezydent raz na miesiąc nagradza mieszkańców za aktywność i zasługi na rzecz Republiki Bialeńskiej.
Przykład: viewtopic.php?f=19&t=173
2. Czy istnieje panel użytkownika gdzie moge napisać pare słów o swojej postaci, aby inni wiedzieli kim jestem
Oczywiście. Panel użytkownika znajduje się na pasku na górze forum.
3. Czy istnieje regulamin, status z którym mogłbym się zapoznać ? Przeczytałem gdzies że istnieje konstytucja, ale nie moge jej znalezc
Konstytucja: viewtopic.php?f=19&t=145
Inne akty prawne, m.in. Kodeks Cywilno-Karny: viewforum.php?f=19

« Odpowiedź #29 dnia: Sob, 18 Sty 2014, 10:38:20 »
Pierwszy raz od dłuższego czasu dopadł nas kryzys aktywności. Również ja ostatnio lekko zwolniłem z aktywnością. Ponad normę pracuje tylko szlachcic Razorblade, dołączmy wszyscy do tej aktywności! Część z nas zaczęła ferie, pogoda nie sprzyja wychodzeniu z domu. Pracujmy dla Republiki Bialeńskiej, piszmy posty, zakładajmy nowe wątki i realizujmy się oraz nasze inicjatywy. Można napisać pracę licencjacką, co nie jest trudne. Można zająć się zagospodarowywanie regionów. Można zgłosić się do wojska. Praca czyni wolnym, więc pracujmy dla Republiki!

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
  • : 228
  • Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości
    • NPE: BI13111700005
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #30 dnia: Sob, 18 Sty 2014, 16:47:05 »
pogoda nie sprzyja wychodzeniu z domu.
Natomiast sprzyja wielokrotnemu w ciągu dnia chodzeniu do pieca (że zimno, trzeba ciągle dokładać - że wieje, nie można za dużo naraz), do tego przez wiatr na pewno będą przerwy w dostawie prądu - siedzenie w domu w ferie wcale nie musi oznaczać natłoku wolnego czasu do siedzenia przed komputerem.
Nie, nie ma u mnie (na razie) tak źle. Ale u innych może tak być, a i u mnie zapewne też tak się zdarzy w ciągu najbliższych dwóch tygodni przez dwa, trzy dni.
Niemniej, licencjat mam zamiar napisać, a i w mej baronii co nieco porobić. I w mapach też pomogę.
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

« Odpowiedź #31 dnia: Sob, 18 Sty 2014, 20:35:02 »
Rozumiem, że mogą być komplikacje. Niemniej, wolne chwile trzeba umieć dobrze wykorzystać. ;) Widać już rozwój Republiki Bialeńskiej, ale musimy dołożyć jeszcze trochę starania. :)

« Odpowiedź #32 dnia: Wto, 04 Mar 2014, 20:15:11 »
Wskrzeszam ten temat popularny na obu forach RB. ;) Obecnie mamy koło 12 obywateli, także nie jest źle. Ale nie możemy się zatrzymać. Musimy aktywizować wszystkich średnio-aktywnych obywateli i zapraszać wszystkich od zasilenia naszych szeregów. Teraz mamy już stabilne forum i ogólnie systemy informatyczne, żadnych przenosin nie będzie nigdy. Dlatego możemy się rozwijać i dorównywać do największych potęg.

Offline Ronon Dex

• vel Krzysztof Razorblade
  • Marszałek Sił Zbrojnych
  • Legenda
  • : 120
  • Dowódca Sił Zbrojnych RB
    • NPE: BI14010900108
  • Stopień służbowy Stopień w Siłach Zbrojnych RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #33 dnia: Wto, 04 Mar 2014, 21:47:52 »
Cytat: "AndrzejSwarzewski"
Musimy aktywizować wszystkich średnio-aktywnych obywateli i zapraszać wszystkich od zasilenia naszych szeregów.
Melduje posłusznie, że mi właśnie (przed chwilą) podłączyli nowe, stałe łącze od netu - tak więc jak wytrzeźwieję (czyli rano) to wracam do aktywności...

Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.

Offline Jan Kaniewski

• Obywatel
  • Stary wyga
  • : 39
    • NPE: BI13111600133
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #34 dnia: Śro, 05 Mar 2014, 15:36:31 »
Co do kwestii aktywności, że trzeba ją powiększać oraz szukać nowych mieszkańców to pełna zgoda. Jednak pozostaje jeszcze część kontrowersyjna pewnej "łatwizny w zdobywaniu obywatelstwa". Ale to historia na osobny temat.

« Odpowiedź #35 dnia: Śro, 05 Mar 2014, 15:42:52 »
Cytat: "Jan Kaniewski"
Co do kwestii aktywności, że trzeba ją powiększać oraz szukać nowych mieszkańców to pełna zgoda. Jednak pozostaje jeszcze część kontrowersyjna pewnej "łatwizny w zdobywaniu obywatelstwa". Ale to historia na osobny temat.
Jakiej "łatwizny w zdobywaniu obywatelstwa"? Współczuję państwom, które mają rygorystyczne wymogi przed uzyskaniem obywatelstwa. Bo zazwyczaj długo nie ciągną.

Offline MvP

• Bohater
  • : 7
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #36 dnia: Śro, 05 Mar 2014, 17:06:30 »
Ale wiesz my jesteśmy potęgą większą od ks i powinniśmy mieć misiesiac okresu próbnego (i co najmniej 100 postów oczywiście).
Maria von Primisz

II Prezydent Republiki Bialenii
Premier IV i V Kadencji    Poseł IV, V i VI, VII, IX Kadencji
Trener Galacticos Wolnograd, najbardziej utytułowanego klubu sportowego w Republice

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #37 dnia: Śro, 05 Mar 2014, 17:31:22 »
Ale nie możemy się zatrzymać. Musimy aktywizować wszystkich średnio-aktywnych obywateli
Bartek. :roll:

Dlatego możemy się rozwijać i dorównywać do największych potęg.
Żebym jeszcze miał więcej czasu w tygodniu... W każdym razie, micropedia na mnie czeka.
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

« Odpowiedź #38 dnia: Śro, 05 Mar 2014, 18:17:28 »
Cytat: "MvP"
Ale wiesz my jesteśmy potęgą większą od ks i powinniśmy mieć misiesiac okresu próbnego (i co najmniej 100 postów oczywiście).
No pewnie. Do tego niech nas przeproszą. :D
Cytat: "Lehrabia"
Żebym jeszcze miał więcej czasu w tygodniu... W każdym razie, micropedia na mnie czeka.
"Niedługo" rekolekcje, wielkanoc, weekend majowy, wakacje. :D

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #39 dnia: Śro, 05 Mar 2014, 18:32:29 »
Cytat: "AndrzejSwarzewski"
"Niedługo" rekolekcje, wielkanoc, weekend majowy, wakacje. :D
Rekolekcje to u mnie polegają na tym, że są lekcje, Kościół i znowu lekcje, więc nie. Wielkanoc to raczej krótki okres. Za to maj spędzę zapewne dość aktywnie w RB (matury), o wakacjach nie mogę nic pewnego mówić.

« Odpowiedź #40 dnia: Śro, 05 Mar 2014, 18:41:10 »
Rekolekcje to u mnie polegają na tym, że są lekcje, Kościół i znowu lekcje, więc nie.
A me trzimome z Boga i jak są rekolekcje, to nie ma lekcji. :D
Wielkanoc to raczej krótki okres.
Zawsze coś. ;)
Za to maj spędzę zapewne dość aktywnie w RB
Świetnie. :) Ja kwiecień spędzę prawdopodobnie aktywnie w RB.

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #41 dnia: Śro, 26 Mar 2014, 20:11:16 »
Odkopuję ten temat. Chciałbym (ponownie) wspomnieć o lennach. Jerzy i Tomasz chcieli oddać swoje folwarki, więc ich się czepiać nie będę - ale cała reszta posiadaczy bez lenn powinna przynajmniej wystąpić o przyznanie nadania. Naprawdę, chociaż tyle można zrobić dla wybranego regionu.

« Odpowiedź #42 dnia: Śro, 26 Mar 2014, 20:47:53 »
Odkopuję ten temat. Chciałbym (ponownie) wspomnieć o lennach. Jerzy i Tomasz chcieli oddać swoje folwarki, więc ich się czepiać nie będę - ale cała reszta posiadaczy bez lenn powinna przynajmniej wystąpić o przyznanie nadania. Naprawdę, chociaż tyle można zrobić dla wybranego regionu.
No dokładnie. Tak szczerze mówiąc to Prezydent powinien być jedyną osobą, która nie angażuje się w działalność lenn.

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #43 dnia: Nie, 04 Maj 2014, 17:54:58 »
Podbijam ponownie prośbę o ubieganie się o lenna. To jest gorszy problem niż się wydaje.

Poza tym, majówka się kończy dla wszystkich, tylko nie dla mnie. Kocham maturzystów.

« Odpowiedź #44 dnia: Nie, 04 Maj 2014, 17:56:09 »
Poza tym, majówka się kończy dla wszystkich, tylko nie dla mnie. Kocham maturzystów.
No to działaj. :D
W sumie sprzeciw, bo będzie niewyrównana kampania wyborcza.  :lol:

Offline Ronon Dex

• Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #45 dnia: Nie, 04 Maj 2014, 21:59:50 »
W kwestii aktywności... to przypomnę, że potrzebujemy do prawidłowego działania systemu gospodarczego jeszcze paru przedsiębiorstw:

- Firma wydobywcza
- Firma zarządzająca drogami

Przynajmniej te dwie... bo jak wcześniej obiecałem to firmę zarządzająca porta morskimi mogę jeszcze ewentualnie założyć (mam jakieś tam możliwości zwizualizowania portów morskich), najwyżej potem odstąpię komuś chętnemu do zarządzania (to będzie przedsiębiorstwo państwowe).

W nowym systemie, akurat to będą przedsiębiorstwa dość proste do prowadzenia...

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.

Offline Jan Sapieha

• Osiedlowiec
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #46 dnia: Nie, 04 Maj 2014, 22:29:21 »
Skoro firma wydobywcza jest do wzięcia, ja mogę się zająć nadzorem. Prosiłbym tylko o mapę z oznaczonymi miejscami na kopalnie oraz jeżeli to możliwe stworzenia loga. Od razu zaproponuje nazwę dla niej "Firma wydobywcza J.S." .
Jan Sapieha
Lew Wolnogradu

Offline MvP

• Bohater
  • : 7
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #47 dnia: Nie, 04 Maj 2014, 22:36:21 »
Ja się zajmę Agencją Dróg Państwowych i Autostrad.
Maria von Primisz

II Prezydent Republiki Bialenii
Premier IV i V Kadencji    Poseł IV, V i VI, VII, IX Kadencji
Trener Galacticos Wolnograd, najbardziej utytułowanego klubu sportowego w Republice

Offline Ronon Dex

• Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #48 dnia: Pon, 05 Maj 2014, 08:05:58 »
Prosiłbym tylko o mapę z oznaczonymi miejscami na kopalnie oraz jeżeli to możliwe stworzenia loga. Od razu zaproponuje nazwę dla niej "Firma wydobywcza J.S." .

1/ Przecież kopalnie są zaznaczone na mapie RB (nowe wydanie w przygotowaniu, ale nic tam w tej materii dodane nie jest), te co są na razie starczą w zupełności.
- Kopalnie są w Karbonowie, Kopalinie i Janowiczach.
- Możesz nawet zostawić ich nazwy własne, a firmę potraktować jako nadrzędną i skupiającą te istniejące kopalnie.

2/ Logo, trochę na szybko... ale starałem się przynajmniej kolorystycznie i stylowo aby było nieco podobne do innej istniejącej już Twojej firmy. W dwóch rozmiarach - większym i o szerokości "standard" czyli 200pxs

[attachment=1:3jixu4g1][/attachment]Firma Wydobywcza J.S.jpg[/attachment:3jixu4g1]

[attachment=0:3jixu4g1][/attachment]Firma Wydobywcza J.S_1.jpg[/attachment:3jixu4g1]

Cytat: "MvP"
Ja się zajmę Agencją Dróg Państwowych i Autostrad.
To świetnie... jeżeli nikt się nie zgłosi to ten zarząd portów zrobię, abyśmy mieli komplet firm potrzebnych do działalności gospodarki i nie komplikować Prezesowi BIW życia z koniecznością tych specjalnych kont i czekaniem na otwarcie firmy.