![]() |
|
Minister ds. Społecznych i Gospodarki apeluje do RA - Wersja do druku +- Związek Winkulijski (http://forum.winkulia.eu) +-- Dział: Podziemia Zamku Królewskiego (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=39) +--- Dział: Forum Archiwalne (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=628) +---- Dział: Archiwa (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=33) +----- Dział: Archiwum Związku Winkulii i Volkianu (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=536) +------ Dział: Archiwum publiczne (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=129) +------- Dział: Władze (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=29) +-------- Dział: Rada Ministrów (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=100) +--------- Dział: Ministerstwo ds. Społecznych i Gospodarki (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=174) +--------- Wątek: Minister ds. Społecznych i Gospodarki apeluje do RA (/showthread.php?tid=2154) |
Minister ds. Społecznych i Gospodarki apeluje do RA - AleksanderNovak - 19 Sty 2020 ![]() Minister ds. Społecznych i Gospodarki, Aleksander Novak apeluje do władz forum, Reżimu Administratorskiego o dodanie opcji moderacji nad działem [size=125]Ministerstwa ds. Społecznych i Gospodarki, Aleksandra Novaka w celach prawidłowego działania ministerstwa.
[/size] [size=125]Dalsze blokowanie ministerstwa będzie postrzegane według ministerstwa jako celowe blokowanie.[/size]
RE: Minister ds. Społecznych i Gospodarki apeluje do RA - Adam Aleksander II - 19 Sty 2020 Warunki uzyskania moderatora zostały już podane we wniosku. http://fnor.ct8.pl/forum/showthread.php?tid=2196 Działania Reżimu są w pełni legalne. RE: Minister ds. Społecznych i Gospodarki apeluje do RA - AleksanderNovak - 19 Sty 2020 Adam Aleksander II napisał(a):Warunki uzyskania moderatora zostały już podane we wniosku. http://fnor.ct8.pl/forum/showthread.php?tid=2196 W takim razie ministerstwo oświadcza publicznie iż Reżim Administratorski celowo blokuje działania ministerstwa oraz uniemożliwia mu wszelkie postępy dla Federacji Nordackiej. Ministerstwo nie będzie składało żadnych wyjaśnień. RE: Minister ds. Społecznych i Gospodarki apeluje do RA - Adam Aleksander II - 19 Sty 2020 Kompromitujesz się po raz kolejny. Nawet nie umiesz wskazać jaki artykuł i czego złamaliśmy. RE: Minister ds. Społecznych i Gospodarki apeluje do RA - Kamiljan de Harlin - 19 Sty 2020 JE Aleksander Novak nadużył uprawnień moderatorskich, istnieją więc uzasadnione obawy, że może się to powtórzyć. Wątpliwości pozostawia to, czy Reżim powinien samodzielnie osądzić Novaka, czy nie pozostawić tej sprawy sądowi. Samowola Reżimu jeszcze nie wyrządziła nam szkody, ale czasy się zmieniają, jestem zaniepokojony tym, co może się wydarzyć w przyszłości. RE: Minister ds. Społecznych i Gospodarki apeluje do RA - Adam Aleksander II - 19 Sty 2020 Stanie się to, że uprawnienia moderatorskie dostaną tylko odpowiednie osoby, RE: Minister ds. Społecznych i Gospodarki apeluje do RA - Henryk Wespucci - 19 Sty 2020 Prezes Reżimu Administratorskiego informuje, że Reżim Administratorski ponosi pełną odpowiedzialność za serwisy informatyczne Federacji Nordackiej, a nie jakieś ministerstwo. Nie obchodzi mnie to, kim Pan jest. Może być Pan nawet Prezydentem Federacji Nordackiej. Reżim traktuje każdych równo. Proszę pokazać mi podstawę prawną, która nakazuje, podkreślam NAKAZUJE Reżimowi nadawanie uprawnień moderatorskim osobom, które nie przeszły pomyślnie weryfikacji, nie są osobami, które wzbudzają u członków Reżimu Administratorskiego jakiegokolwiek zaufania. Podkreślam jakiegokolwiek. Nie ma ani jednej, podkreślam - ani jednej osoby, która przyznałaby Panu rację w tym sporze, jeśli jest inaczej - niech ten członek się ujawni tutaj. Dodatkowo, proszę mi pokazać podstawę prawną, na której żąda od Reżimu nadania uprawnień moderatora w związku z pełnieniem obowiązków. Osobiście nałożyłem na Pana zakaz pełnienia funkcji moderatora, do czasu wyjaśnienia sprawy, który może zostać utrzymany dalej. Ze strony Reżimu została wyciągnięta ręka - powołana została komisja, która chciała wyjaśnić nadużywanie uprawnień moderatora przez Pana. Pan zignorował ten fakt, obrażając Reżim Administratorski, oraz żądając nadania uprawnień. Jeżeli jakiekolwiek akcje moderatora są potrzebne, niech Pan zgłosi się do moderatora działu nadrzędnego - JE Prezydenta Federacji Nordackiej. Nikt z pracowników Reżimu nie ma najmniejszego zamiaru spełniać jakiegokolwiek oczekiwania, jeżeli dalej się tak będzie Pan zachowywał. I nie, to nie Reżim działa na szkodę ministerstwa i Federacji. Robi to Pan sam, swoim lekkomyślnym zachowaniem. Jeżeli dalej będzie Pan pomawiał moją osobę, jak również Reżim Administratorski - podjęte zostaną odpowiednie środki, mające za zadanie ukrócenie tego stanu rzeczy. Natomiast, jeśli chodzi o komentarz JE Prezydenta Harlina - NIE MA czegoś takiego jak samowola Reżimu. Organ zawsze pozostawał w dobrych relacjach zarówno z władzami, oraz obywatelami, jak i prowincjami. Nigdy nie zrobił nic, przeciwko jednoznacznym głosom sprzeciwu, a jeśli zrobił, szybko się wycofał z tych zmian. Nie wpłynęły do Reżimu, jak i organu go kontrolującego żadne skargi na temat działania Reżimu. W związku z powyższym należy rozumieć, że wszystko jest w jak najlepszym stanie rzeczy. Reżim Administratorski ma prawo zarządzać we własnym zakresie zasobami informatycznymi. Jeżeli Reżim wydał pozwolenie na pełnienie funkcji moderatora, ma prawo także te uprawnienia cofnąć, jeżeli ktoś nadużywa tych uprawnień. Od decyzji zawsze przysługuje odwołania do komisji odwoławczej, lub organu kontrolującego działanie Reżimu. Bajlando. RE: Minister ds. Społecznych i Gospodarki apeluje do RA - AleksanderNovak - 19 Sty 2020 Pan tak będzie mówił przed sądem. Za pewne widział Pan że Ministerstwo napisało pozew przeciwko RA za działanie na szkodę Federacji Nordackiej a to już jest podstawa prawna. Cała Rada Ministrów jest zawiedzione że RA nie dało funkcji moderacji Ministerstwu. RA jest przeciwko Ministerstwu. I naprawdę czy wy postrzegacie wszystko równo skoro Ministerstwu nie dajecie tej funkcji a innym bez problemu. Myślę że reżim nie powinien działać jako samowolka lecz miała by podlegać prezydium. RA może robić sobie wszystko na forum. Może je usunąć i nikt by nic z tym nie zrobił. RE: Minister ds. Społecznych i Gospodarki apeluje do RA - Erik Otton von Hohenburg - 19 Sty 2020 (19 Sty 2020, 22:51:38)AleksanderNovak napisał(a): Pan tak będzie mówił przed sądem. Za pewne widział Pan że Ministerstwo napisało pozew przeciwko RA za działanie na szkodę Federacji Nordackiej a to już jest podstawa prawna. Cała Rada Ministrów jest zawiedzione że RA nie dało funkcji moderacji Ministerstwu. RA jest przeciwko Ministerstwu. I naprawdę czy wy postrzegacie wszystko równo skoro Ministerstwu nie dajecie tej funkcji a innym bez problemu. 1. Nie cała Rada Ministrów, kim jest Pan żeby wypowiadać się w imieniu całego rządu, w tym również moim, a w przypadku tego sporu całkowicie przyznaję rację RA. Gdyby nie był Pan nieodpowiedzialnym dzieckiem obrażonym za to, że Henryk (słusznie) zabrał zabawki moderacyjne. 2. "działanie na szkodę federacji", z całym szacunkiem ale głupszego uzasadnienia nie słyszałem, jesteśmy państwem prawa, organy państwa działają na podstawie i w granicach prawa, a nie na podstawowie tego jak sobie Pan Nowak uważa. 3. Reżim traktuje wszystkich równo, ale ty tego zaufania nadużyłeś usuwając wątek z cudzymi wypowiedziami (!) jeżeli chcesz mieć do kogoś pretensje o to ze nie masz moderatora, to to tylko, ale to tylko i wyłącznie do siebie samego — i radzę zapamiętać pogrubiony tekst. Nie zamierzam wgłębiać się w polemikę, bo nie widzę sensu kłócenia się z Nowakiem, ani z kimkolwiek kto potrafi się tylko obrażać i wyzywać zamiast coś logicznie uargumentować. Dziękuję i pozdrawiam. RE: Minister ds. Społecznych i Gospodarki apeluje do RA - Henryk Wespucci - 19 Sty 2020 (19 Sty 2020, 22:51:38)AleksanderNovak napisał(a): Pan tak będzie mówił przed sądem. Za pewne widział Pan że Ministerstwo napisało pozew przeciwko RA za działanie na szkodę Federacji Nordackiej a to już jest podstawa prawna. Ma Pan do tego prawo. W mojej ocenie jest to bezzasadne, ale oceni to Naczelny Sąd Federalny. On także oceni, czy Reżim Administratorski działa na szkodę państwa, czy wręcz przeciwnie. Odmówię komentowania samego pozwu, gdyż sprawą tą zajmuje się obecnie sąd. (19 Sty 2020, 22:51:38)AleksanderNovak napisał(a): RA jest przeciwko Ministerstwu. I naprawdę czy wy postrzegacie wszystko równo skoro Ministerstwu nie dajecie tej funkcji a innym bez problemu. Może Pan naprawdę insynuować pod moim kierunkiem, czy też Reżimu wiele rzeczy. Łapówkarstwo, kolesiostwo, to że sponsorujemy Al-Kaidę i inne ISIS, że nadużywamy władzy, że jesteśmy prostakami, kurwami, że w dupie mam zdanie innych, jestem uzurpatorem, zdradzę każdego, jeżeli będę miał taką okazję. Jednak nie wmówicie mi, czy innym jednego. Reżim nie działa przeciwko nikomu, a szczególnie konstytucyjnym organom władzy. Instytucja zachowuje neutralność w wszelkich konfliktach, rozgrywkach politycznych. Nikomu, ale to nikomu nie udało się (nawet Wespucciemu) wprowadzić do Reżimu jakieś ideologii politycznej. Reżim zatrudnia obecnie 5 osób z różnymi poglądami, zajmującymi różne stanowiska. Apolityczność jest nieodłączną częścią pracy w Reżimie. I tak. Każdy postrzegany jest równy, lub w ramach jakie ustala Reżim. Są to standardy obsługi petentów i tym dalej. Także Pan, który próbuje z siebie zrobić ofiarę. Każdy, ale to każdy jest traktowany tak samo. Wobec każdego, który działa niezgodnie z zasadami ustalonymi przez Reżim spotykają takie same, bądź podobne konsekwencje. Jeżeli uważa Pan, że nadużywanie uprawnień jest w porządku to tak, niech Pan pierdolnie się mocno jakąś patelnią. Reżim, co już podkreślałem - odebrał uprawnienia tymczasowo, do czasu wyjaśnienia sprawy. Z Pana strony nie ma chęci wyjaśnienia sprawy, więc dlaczego ja mam dalej Panu zaufać. Bo właśnie służba moderatora, który podlega pod centralę Reżimu polega na zaufaniu. W razie utraty zaufania, nie można mówić o dalszym pełnieniu funkcji. Logiczne? Jak najbardziej. (19 Sty 2020, 22:51:38)AleksanderNovak napisał(a): Myślę że reżim nie powinien działać jako samowolka lecz miała by podlegać prezydium. RA może robić sobie wszystko na forum. Może je usunąć i nikt by nic z tym nie zrobił Jeszcze raz to powtórzę. Nie ma czegoś takiego jak samowolka Reżimu. Jest to pojęcie abstrakcyjne. Tak samo, jak latające krowy w mięsnym. Bardzo jestem ciekawe Pana pomysłu, w jaki sposób miałoby podlegać RA i pod jakie prezydium. Jestem skłonny do zmian w funkcjonowaniu Reżimu, wszystko dla wspólnego dobra. Dobro Reżimu jest dobrem Federacji Nordackiej. I tak. Reżim może sobie robić absolutnie wszystko na forum i tak, może je też usunąć. Jednak jeżeli zarzuca Pan Reżimowi złą wolę, to jest Pan naprawdę upośledzonym histeryzującym dzieckiem. W Reżimie pracują osoby, które z wyjątkiem Prezesa, posiadają odpowiedni mandat społeczny, zaufanie, żeby pracować w Reżimie. Samo działanie Reżimu podlega nieustannej kontroli organów kontrolujących, które nie mają większych zastrzeżeń do jego pracy. |