Związek Winkulijski
Voog Winkuliersdeg (redakcja) - Wersja do druku

+- Związek Winkulijski (http://forum.winkulia.eu)
+-- Dział: Podziemia Zamku Królewskiego (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=39)
+--- Dział: Forum Archiwalne (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=628)
+---- Dział: Wiadomości z kraju (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=187)
+---- Wątek: Voog Winkuliersdeg (redakcja) (/showthread.php?tid=2797)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7

RE: Voog Winkuliersdeg (redakcja) - Erik Otton von Hohenburg - 22 Lut 2021

Szanowni Państwo, 

Zachęcamy do zapoznania się i komentowania najnowszego artykułu Mateusza Żmigrodzkiego na łamach naszej gazety zatytułowanego "O kwestii religii w Związku Winkulijskim". 

RE: Voog Winkuliersdeg (redakcja) - Artur Kardacz - 22 Lut 2021

Ciekawe rozwiązanie i być może powinniśmy pomyśleć poważnie nad jego wyprowadzeniem. Może będzie to kolejna porażka ale warto spróbować. Chociażby żeby tylko wzbudzić tego winkulijskiego ducha. Żeby nasze państwo to nie było tylko forum i urzędy.

RE: Voog Winkuliersdeg (redakcja) - Erik Otton von Hohenburg - 12 Mar 2021

Drodzy czytelnicy 

Redakcja Voog Winkuliersdeg publikuje swój kolejny artykuł i jest nim  tym razem "O kwestii SiB w Związku Winkulijskim".

RE: Voog Winkuliersdeg (redakcja) - Erik Otton von Hohenburg - 13 Mar 2021

Drodzy czytelnicy 

Tym razem publikujemy krótki felieton publicystyczny mojego autorstwa zatytułowany "Czy mikronacyjne szkolnictwo ma sens?", a także niebawem ukaże się wywiad z JKW Franciszkiem Paderewskim. 

RE: Voog Winkuliersdeg (redakcja) - Erik Otton von Hohenburg - 14 Mar 2021

Drodzy czytelnicy 

Tym razem publikujemy krótki felieton publicystyczny  autorstwa Mateusza Żmigrodzkiego zatytułowany "Mateusz Żmigrodzki o wewnętrznym konflikcie w SPR i Folksbundzie"

RE: Voog Winkuliersdeg (redakcja) - Artur Kardacz - 15 Mar 2021

Bardzo, bardzo wartościowe i ciekawe publikacje. Myślę że takie "zahaczające" o narrację felietony mogą być świetnym urozmaiceniem naszej prasy.

RE: Voog Winkuliersdeg (redakcja) - Erik Otton von Hohenburg - 15 Mar 2021

Drodzy czytelnicy, 

Na łamach naszej gazety właśnie ukazał się jeden z ciekawszych wywiadów, jakie dotychczas przeprowadziłem. "Nie jest łatwo "wkręcić" się na nowo." — wywiad z Franciszkiem Paderewskim

Cytat:Reasumując, musimy się czymś chwalić by przyciągnąć ludzi. Trzeba też wiedzieć gdzie uderzyć z reklamą. Nic odkrywczego ale ZW nie prowadzi marketingu a szkoda. 

Jeśli ktoś po przeczytaniu zechce choćby porozmawiać na temat promocji jestem otwarty i chętnie wymienię się pomysłami lub wykonam zlecone mi zadanie w tym temacie. Może to dobry czas na powstanie Towarzystwa Promocyjnego?

Już dawno porzuciliśmy zabawę w promocję Winkulii. Chyba wszyscy pogodziliśmy się z faktem że nikt nowy do nas nie wpadnie i musimy bawić się w swoim gronie. Nie dla rozwoju, mikronacji czy wspólnego dobra. Bawimy się dla siebie. Znamy swoje miejsce w szeregu i raczej nie mamy żadnych szans w przyciągnięciu nowych obywateli. W starciu z większymi mikronacjami wypadamy blado.

RE: Voog Winkuliersdeg (redakcja) - Franpader - 15 Mar 2021

Dziękuję Arturze, że podejmujesz dyskusje w temacie promocji. Według tego co napisałeś to każda osoba zainteresowana mikronacjami trafi do Sarmacji (lub innego "giganta").
A gdzie Ty zamieszkałeś w pierwszych tygodniach w mikroświecie?
Oczywiście możemy założyć, że promocja nie ma sensu i nie tracić czasu.
Z drugiej strony czemu mielibyśmy się poddawać? Faktycznie przyjmując, że nie wyróżniamy się niczym poza inne państwa promocja się nie uda. Wcześniej podkreślałem jednak, że trzeba zmienić pewne sprawy wewnątrz by rozpoczynać marketing.
Wcześniej trzeba jednak odpowiedzieć sobie na pytanie czy chcemy nowym mieszkańców w Winkulii? Możliwe, że jest dobrze tak jak jest i mikronacja ma służyć naszej zabawie bez dopuszczania kogoś obcego...

Cytat:A gdzie Ty zamieszkałeś w pierwszych tygodniach w mikroświecie?

W Sarmacji właśnie. To od tego kraju rozpoczęła się moja przygoda z mikroświatem. Księstwo było pierwszym państwem na jakie trafiłem. Dopiero potem, gdy już bardziej "wszedłem" w to środowisko, znalazłem inne mikronacje. Myślę że odpowiednie wnioski nasuwają się same. Oczywiście to też jest kwestia indywidualna, może komuś innem uda się od razu trafić do innych państw.