Związek Winkulijski
Winkulijczycy wybierzmy Króla! - Wersja do druku

+- Związek Winkulijski (http://forum.winkulia.eu)
+-- Dział: Podziemia Zamku Królewskiego (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=39)
+--- Dział: Forum Archiwalne (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=628)
+---- Dział: Wiadomości z kraju (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=187)
+---- Wątek: Winkulijczycy wybierzmy Króla! (/showthread.php?tid=3478)

Strony: 1 2

Winkulijczycy wybierzmy Króla! - Artur Kardacz - 08 Gru 2021

Już od dłuższego czasu Winkulia świeci pustkami. Dawny zapał do pracy minął i aktywność zmalała praktycznie do zera. Na prywatnych kanałach trwały rozmowy o próbie wyjścia z tej trudnej sytuacji, dały one trochę nadziei. Przejąłem władzę w kraju aby wyprowadzić go na prostą, niestety przez brak czasu i chęci nie zdołałem wiele zrobić. Mój czas "królowania" minął. Zobowiązałem się ustąpić z urzędu gdy wybrany zostanie nowy władca. Wzywam więc wszystkich Winkulijczyków do wspólnych rozmów.

RE: Winkulijczycy wybierzmy Króla! - Mateusz Żmigrodzki - 08 Gru 2021

Czy ja także posiadam prawo głosu w tej kwestii, czy powinienem milczeć?

RE: Winkulijczycy wybierzmy Króla! - Alfred Fabian - 09 Gru 2021

Jak już deklarowałem wcześniej, jestem gotowy objąć tron. Powiedziałbym, że nie zrobię kompletnie nic, aby zmienić sytuację, ale prawda jest taka, że coś tam spróbuję zrobić, coś tam spróbuję podziałać, coś tam spróbuję zmotywować do działania, ale to będzie organiczna i drobna praca u podstaw, a nie charyzmatyczna, monumentalna praca , która sprawi magicznie, że wszystkim będzie się chciało.

RE: Winkulijczycy wybierzmy Króla! - Fatima Popow-Chojnacka - 09 Gru 2021

Wracam do gry, to się znów odezwę...
... także powtarzam – Winkulia ma we mnie wsparcie. To zależy od przyszłego Króla i ludu, czy będą chcieli moją pomoc oraz wspomniane wsparcie.

RE: Winkulijczycy wybierzmy Króla! - Artur Kardacz - 09 Gru 2021

(08 Gru 2021, 23:03:52)Mateusz Żmigrodzki napisał(a): Czy ja także posiadam prawo głosu w tej kwestii, czy powinienem milczeć?

Jest Pan wolnym człowiekiem, rozprawa nawet się nie zaczęła. Nie mam takiej mocy żeby ograniczyć podstawowe swobody obywatelskie. Proszę o zabranie głosu w tej sprawie, zdanie każdego Winkulijczyka jest bardzo ważne.

RE: Winkulijczycy wybierzmy Króla! - Mateusz Żmigrodzki - 09 Gru 2021

Dobrze, dziękuję za udzielenie mi tej możliwości.

Tak więc cóż mogę powiedzieć? Ogólnie co do koncepcji dotyczącej objęcia tronu przez JE Alfreda Fabiana to osobiście nie mam żadnych obiekcji w tej kwestii. Myślę, że jak najbardziej jest on osobą odpowiednią do objęcia królewskiego tronu. Co więcej, jest on oddanym członkiem naszego rodu, co tylko potwierdza iż jest on odpowiednią osobą.

Przy okazji kwestii wyboru nowego monarchy, chciałbym poruszyć kwestię prawną. Mianowicie czy dokonamy jakiegoś udoskonalenia obecnej ustawy zasadniczej, czy pozostawimy ją w takim stanie w jakim jest?

RE: Winkulijczycy wybierzmy Króla! - Erik Otton von Hohenburg - 10 Gru 2021

Ze swojej strony chyba tylko pozostaje mi poprzeć kandydature JKM Alfreda Fabiana. Zgadzam się z przedmówcą, iż jest to osoba która powinna zasiąść na winkulijskim tronie. Mam zanadto nadzieję, że już wkrótce odbędzie się oficjalna koronacja pary królewskiej Smile

RE: Winkulijczycy wybierzmy Króla! - Alfred Fabian - 11 Gru 2021

Cytat:Przy okazji kwestii wyboru nowego monarchy, chciałbym poruszyć kwestię prawną. Mianowicie czy dokonamy jakiegoś udoskonalenia obecnej ustawy zasadniczej, czy pozostawimy ją w takim stanie w jakim jest?

Udoskonalanie jest celem wszystkiego. Jeżeli będą powody, dla których należy ją udoskonalić - to będziemy to robić. Wszystko małymi kroczkami, bo jak zrobimy duży, to się za szybko zmęczymy.

RE: Winkulijczycy wybierzmy Króla! - Artur Kardacz - 12 Gru 2021

Dziękuję wszystkim za zabranie głosu. Wszyscy jednoznacznie wskazują że nowym władcą powinien zostać Alfred. Mój syn, Grzegorz Szarak, najprawdopodobniej zachorował na realiozę. Nie widywałem go od dłuższego czasu, ponad to nie otrzymuje odpowiedź na moje listy. Mam podstawy sądzić że Grzegorz nie jest zainteresowany przejęciem tronu Winkulii. Zgodnie z art. 7 ustawy o sukcesji wyznaczam na następce tronu Alfreda Fabiana von Tehen-Dżeka. Niech nasz miłościwy Król panuje po wieki! Chwała Królowi! Chwała Alfredowi!

RE: Winkulijczycy wybierzmy Króla! - Mateusz Żmigrodzki - 12 Gru 2021

Vivat Alfredus, król Winkulii!