Związek Winkulijski
Amatorska Mini Liga Wyścigowa Albionu(AMLWA) - Wersja do druku

+- Związek Winkulijski (http://forum.winkulia.eu)
+-- Dział: Kraje Koronne (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=15)
+--- Dział: Winkulia (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=936)
+---- Dział: Komitat Albioński (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=585)
+----- Dział: Plac Związkowy (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=601)
+------ Dział: Życie narracyjne (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=928)
+------ Wątek: Amatorska Mini Liga Wyścigowa Albionu(AMLWA) (/showthread.php?tid=3563)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

RE: Amatorska Mini Liga Wyścigowa Albionu(AMLWA) - Heinz-Werner Grüner - 13 Lut 2022

GRP
1.Thomas Adler:
Naprawa zawieszenia i silnika na 100%

2.Ryan Sambell:
Naprawa zawieszenia i silnika na 100%

Obaj kierowcy wykonują ostry trening

RE: Amatorska Mini Liga Wyścigowa Albionu(AMLWA) - Leszek Ebe-Grüner - 13 Lut 2022

Nadeszła pora na ostatni wyścig Klasy A! Po tym wyścigu, dowiemy się kto wygrał pierwszy sezon AMLWA Klasy A!

Klasa A, 6 okrążeń(Przez pierwsze 4 okrążenia deszczowo, a 2 ostatnie okrążenia ulewa)

Tor Wielki Artur

[Obrazek: 99633905753129049.png]

pole position:
Pierwszy-Roberto Ramirez
Drugi-Kevin McParley
Trzeci-Urszula Janikowska
Czwarty-Robert Kubica
Piąty-Miguel Mendoza
Szósty-Vasyl Jugovic
Siódmy-Alfred Espinioza
Ósmy-Luiz Filis

Decydujący wyścig... W dodatku pogoda, jest taka sobie. A ma być jeszcze gorsza. Jednak dla Roberto Ramireza i Vasyla Jugovica to dobra wiadomość. Czerwone... Zielone! Na początek Robert Kubica wyprzedza Urszulę. Na pierwszym zakręcie jest strasznie ciasnooo... Na kolejnej prostej, Kevin ustawia się tuż, za Roberto. Potem dość ostry drugi zakręt. Na pierwszym okrążeniu, dalej to już nic się nie zmienia. Jednak w drugim okrążeniu, na trzeciej prostej Vasyl wyprzedza Miguela! Na trzecim okrążeniu, drugim ciasnym zakręcie Kevin McParley wyprzedza Roberto Ramireza! Jednak na następnym zakręcie Roberto Ramirez odbija swoje miejsce. Co ciekawe Robert Kubica jest dość daleko od nich. Na czwartym okrążeniu, Roberto trochę ucieka od Kevina McParleya. Ponadto na tym okrążeniu, na trzeciej prostej Vasyl wyprzedził Urszulę Janikowską! Wtedy odzywa się też Miguel ,,Ten deszcz niszczy mi fryzurę! Jak ja się pokaże blondynkom po zakończeniu wyścigu??". Na piątym okrążeniu zaczyna się przednia zabawa. Jest ulewa. Zdecydowanie to nie jest pogoda dla Roberta Kubicy. W dodatku Kevin McParley ponownie dogania Roberto Ramireza. Vasyl Jugovic dogania Roberta Kubicę i na ostatniej prostej jest tuż za nim! Na ostatnim okrążeniu, Kevin McParley od strony wewnętrznej wyprzedza Roberto Ramireza. Ale zaraz.... ROBERT KUBICA MA NIEKONTROLOWANY POŚLIZG NA DRUGIM ZAKRĘCIE, CO WYKORZYSTUJĘ TO VASYL JUGOVIC I URSZULA JANIKOWSKA. Na szczęście wrócił na tor, ale może zapomnieć o czwartym miejscu... Co się dzieje na tym, jakże śmie.... MIGUEL MENDOZA NA TYM SAMYM ZAKRĘCIE ROBI KRĘCIOŁKA DOOKOŁA TEGO ZAKRĘTU, BO ZA OSTRO ZAKRĘCIŁ KIEROWNICĄ. ALFRED ESPINIOZA MYŚLAŁ CZY TO SEN, ALE SZYBKO OGARNĄŁ SZANSĘ I DODAŁ GAZ DO DECHY! Co tu się dzieje na tym w..... CZYŻBY VASYL NA TRZECIEJ PROSTEJ CHCIAŁ WYPRZEDZIĆ KOLEGĘ Z ZESPOŁU ROBERTO RAMIREZA?!! TAK!!!! WYPRZEDZA GO I AŻ SZCZENA OPADA Z WRAŻENIA ROBERTO! Ten wyścig poślizgów wygrywa Kevin McParley! Drugie miejsce zajmuję Vasyl Jugovic. Trzeci jest Roberto Ramirez, a na czwartej lokacie będzie Urszula Janikowska. Piąty jest Robert Kubica, szósty Alfred Espinioza, siódmy Miguel Mendoza, a na ostanim miejscu ląduje smutny Luiz Filis. Koniec wyścigu...

Zwycięzca-Kevin McParley
Drugi-Vasyl Jugovic
Trzeci-Roberto Ramirez
Czwarta-Urszula Janikowska
Piąty-Robert Kubica
Szósty-Alfred Espinioza
Siódmy-Miguel Mendoza
Ósmy-Luiz Filis

Tak wygląda punktacja wyścigowa:
Kevin McParley-10 punktów
Vasyl Jugovic-8 punktów
Roberto Ramirez-6 punktów
Urszula Janikowska-4 punkty
Robert Kubica-2 punkty
Alfred Espinioza-1 punkt
Miguel Mendoza i Luiz Filis-0 punktów

A teraz czas na punktację sezonową kierowców(Jeśli jest tyle samo punktów, liczy się wynik ostatniego wyścigu):
Złoto-Kevin McParley(Azymucki Klub Sportowy): 24 punkty
Srebro-Roberto Ramirez(Verdeńska Ekipa Samochodowa): 24 punkty
Brąz-Robert Kubica(Bora Dream Team): 16 punktów
4 Miejsce-Vasyl Jugovic(Verdeńska Ekipa Samochodowa): 13 punktów
5 Miejsce-Urszula Janikowska(Zaibatsu Racing Speed): 12 punktów
6 Miejsce-Miguel Mendoza(Azymucki Klub Sportowy): 3 punkty
7 Miejsce-Alfred Espinioza(Zaibatsu Racing Speed): 1 punkt
8 Miejsce-Luiz Filis(Bora Dream Team): 0 punktów

A tak wygląda punktacja sezonowa zespołów:
Mistrz-Verdeńska Ekipa Samochodowa: 37 punktów
2 Miejsce-Azymucki Klub Sportowy: 27 punktów
3 Miejsce-Bora Dream Team: 16 punktów
4 Miejsce-Zaibatsu Racing Speed: 13 punktów

TYM SAMYM 1 SEZON AMLWA KLASY A, WYGRYWA VERDEŃSKA EKIPA SAMOCHODOWA! KIEROWCY ROBERTO I VASYL BIEGNĄ DO PREZESA ALFREDA FABIAN VON TEHEN-DŻEKA, ŁAPIĄ GO ZA NOGI I PODNOSZĄ I BIEGAJĄ Z NIM WOKÓŁ SWOICH SAMOCHODÓW KRZYCZĄC  ,,WYGRALIŚMY SZEFIE! ALFRED TO NASZ MISTRZ WINKULII! JESTEŚMY NAJLEPSI! DZIŚ NIE WRÓCI ALFRED DO FATIMY, BO BĘDZIEMY ZWYCIĘSTWO GŁOŚNO ŚWIĘTOWAĆ AUUUU! NIECH ŻYJE PREZES ALFRED FABIAN VON TEHEN-DŻEK!!''

ALE RÓWNIE SZCZĘŚLIWY OKAZAŁ SIĘ KEVIN McPARLEY, OTWIERA SZAMPANA, LEJĘ DO OKOŁA I KRZYCZY ,,MÓWIŁEM ŻE WYGRAM TEN WYŚCIG SZEFIE, HAHA! NIECH SIĘ SZAMPAN LEJE WSZYSTKIM NA ŁEB!! NAJLEPSZY PREZESIE MATEUSZU ŻMIGRODZKI KOCHAM CIĘ!", PO CZYM DAJE MU BUZIAKA W POLICZEK!

No cóż, ze względu na świętowanie, to kierowców Verdeńskiej Ekipy Samochodowej musieliśmy zostawić. Za to mamy komentarz od fanki Verdeńskiej Ekipy Samochodowej, Roberta Kubicy, Alfreda Espiniozy i Eksperta od Wyścigów Bena Jimsona.

-Fanka Verdeńskiej Ekipy Samochodowej: OOOOO TAK!!! ROBERTO KOCHAM CIĘ!! JESTEŚ NAJLEPSZY!!! CHCĘ IŚĆ Z TOBĄ NA RANDKĘ, TY MÓJ PĘPUSZKU!!! MAM JUŻ DLA CIEBIE W MOIM DOMU GOTOWĄ KOLACJĘ!!!

-Robert Kubica: No cóż. Przegrałem znowu... To nie był mój dzień. Jestem na to za stary, odchodzę na emeryturę. Przynajmniej będę się wylegiwał w słoneczku

-Alfred Espinioza: Jestem w wielkim szoku... Zdobyłem punkt dla swojej drużyny. Wprawdzie nasz zespół zajął niestety ostatnie miejsce, ale cóż. Przynajmniej mam na swoim koncie punkt honorowy!

-Ekspert od Wyścigów Ben Jimson: Stało się coś, na co nikt gotowy nie był. Robert Kubica dał ciała i idzie na emeryturę. Kevin McParley wygrał wyścig. A Verdeńska Ekipa Samochodowa ucztuje zwycięstwo pierwszego sezonu. Jak to mówią, ten sport jest nieprzewidywalny. Gratuluje wszystkim zwycięzcom. Zostało nam tylko czekać na wyniki Klasy B, które odbędą się w sobotę.

RE: Amatorska Mini Liga Wyścigowa Albionu(AMLWA) - Fatima Popow-Chojnacka - 13 Lut 2022

Gratuluję zwycięzcom Smile 
Oczywiście mężowi najbardziej! <3 ^
Również pozostałym uczestnikom trzeba podziękować za wzięcie udziału i za zabawę Smile Bardzo dobrze się obserwowało wasze zmagania. Oby inicjatywa trwała dalej Smile

RE: Amatorska Mini Liga Wyścigowa Albionu(AMLWA) - Albert Fryderyk de Espada - 13 Lut 2022

Przed następnym wyścigiem klasy B chciałbym zreperować pojazdy obydwu zawodników :

Naprawa silnika, zawieszenia. ora hamulców w pojeździe Olivera Gughinnama do 90%
oraz naprawę całego pojazdu pojazdu Antonio La Platy do 60%

Obecny stan pojazdów:
Antonio La Plata(Koriben Automobilë Sammën):
-Silnik: 10%
-Zawieszenie: 7%
-Hamulce: 15%
-Nadwozie: 20%
Oliver Gughinnam(Koriben Automobilë Sammën):
-Silnik: 83%
-Zawieszenie: 74%
-Hamulce: 86%
-Nadwozie: 99%

RE: Amatorska Mini Liga Wyścigowa Albionu(AMLWA) - Heinz-Werner Grüner - 13 Lut 2022

Ty mój pępuszku! Big Grin

RE: Amatorska Mini Liga Wyścigowa Albionu(AMLWA) - Leszek Ebe-Grüner - 13 Lut 2022

Zaczniemy pierw od rozdania nagród i zapłat za napraw.

Budżet Verdeńskiej Ekipy Samochodowej: 181.925$
Zdobycie nagrody za drugie miejsce kierowcy Klasy A, pierwszego Sezonu AMLWA: +100.000$
Zdobycie nagrody za czwarte miejsce kierowcy Klasy A, pierwszego Sezonu AMLWA: +50.000$
Zdobycie nagrody za drugie miejsce:  +25.000$
Zdobycie nagrody za trzecie miejsce: +10.000$
--------------------------------------------------------------------
Budżet po zdobyciu nagród: 366.925$

Budżet Azymuckiego Klubu Sportowego: 257.500$
Zdobycie nagrody za pierwsze miejsce kierowcy Klasy A, pierwszego Sezonu AMLWA: +150.000$
Zdobycie nagrody za szóste miejsce kierowcy Klasy A, pierwszego Sezonu AMLWA: +10.000$
Zdobycie nagrody za pierwsze miejsce: +50.000$
--------------------------------------------------------------------
Budżet po zdobyciu nagród: 467.500$

Ponadto nowa informacja ważna! Od drugiego sezonu, fikcyjne kluby nie będę brać udziału, dlatego nie liczę ich nagród.

Budżet Gelenka Anne: 153.175$
Zdobycie nagrody za pierwsze miejsce: +24.000$
Zdobycie nagrody za trzecie miejsce: +10.000$
------------------------------------------------------------
Budżet po zdobyciu nagród: 187.175$

Budżet Grüner Rennsport Puch: 124.375$
Zdobycie nagrody za drugie miejsce: +20.000$
Łączny koszt napraw obu samochodów: -16.625$
-----------------------------------------------------------
Budżet po obliczeniach finansowych: 128.150$

Budżet Koriben Automobilë Sammën: 209.550$
Łączny koszt napraw obu samochodów: -39.350$
-----------------------------------------------------------
Budżet po zapłaceniu napraw: 170.200$

Treningi natomiast zrobię jutro.

Na sam koniec chciałbym przedstawić 3 sprawy:
-Po pierwsze od teraz Pani Prezes  Xorphia Automobile Racing Club-Sophie Susanne von Hippogriff może brać udział w głosowaniach
-Po drugie będziemy głosować nad 3 nowymi zasadami czy zostaną przyjęte, czy też odrzucone.
-Po trzecie, to bardziej dla przypomnienia. Głosowanie trwa 5 dni. Gdy się w ciągu tylu dni nie odda głosu, uznaję to za wstrzymanie się od głosu.

4.Połączenie Obu Klas Wyścigowych

Mianowicie sprawa jest prosta. Zamiast obu oddzielnych klas wyścigowych, powstała by jedna łączna klasa wyścigowa. Czyli wszyscy uczestnicy z pierwszego sezonu+nowi uczestnicy z drugiego sezonu, braliby udział w tej samej Klasie wyścigów. Dlatego zagłosujcie jak wam jest wygodniej.

5.W przypadku remisów za i przeciw, organizator ma decydujący głos

Tu też sprawa jest w miarę prosta. Podczas głosowania jest remis 2 za, do 2 przeciw. W obecnej formie, jaka teraz jest, projekt jest po prostu odrzucony. W przypadku tej zasady wyżej, ja jako organizator miałbym prawo wtedy i tylko wtedy dać decydujący głos w sprawie projektu. Oczywiście z wiadomych przyczyn nie mogę wstrzymać głosu. Mogę być tylko, albo za, albo przeciw. Oprócz samego głosu, musiałbym dać krótką argumentację, dlaczego to popieram, bądź dlaczego sprzeciwiam się wprowadzenia tego projektu.

6.Rozwój Samochodu i Główny Mechanik

Najbardziej skomplikowany z wszystkich przedstawionych 3 najnowszych projektów. Mianowicie jest to spowodowane zgłoszenie go tym, że nie został wyjaśniony jaki miałby mieć rozwój nowy samochód wyścigowy. Dlatego będziemy mieć możliwość rozwoju samochodu wyścigowego, poprzez lepsze części silnika, hamulców i zawieszenia! Przedstawię to od najsłabszej części, do najlepszej-Standardowy>Średni>Dobry>Bardzo Dobry>Świetny>Doskonały>Perfekcyjny>Legendarny. No dobrze, ale zapytacie, jak mielibyśmy zdobywać te coraz lepsze części? Dlatego od tego będzie Główny Mechanik. Główny Mechanik, będzie robił nowe części na zasadzie %. A żeby mieć większą szansę na zrobienie części, to naturalnie trzeba takiego głównego mechanika ulepszyć. Jak go się ulepsza? Można w 2 sposoby-Za każdy odbyty wyścig(miejsce w wyścigu nie ma znaczenia), główny mechanik dostaję 1 poziom doświadczenia więcej. Drugim natomiast sposobem jest po prostu zapłacenia za dostanie kolejny poziom doświadczenia do głównego mechanika. Jednak z góry uprzedzam, że za każde ulepszenie finansowe, jest to coraz droższe. A i też bardzo ważna rzecz-im lepszy główny mechanik, tym dłużej trwa mu ulepszenie danej części! No i oczywiście jak ktoś ma wątpliwości odnośnie tego projektu, śmiało może mnie pytać zarówno publicznie, jak bezpośrednio do mnie prywatnie.

1.ZA
2.ZA
3.WSTRZYMUJE SIĘ

RE: Amatorska Mini Liga Wyścigowa Albionu(AMLWA) - Alfred Fabian - 13 Lut 2022

1. Za
2. Za
3. Za

RE: Amatorska Mini Liga Wyścigowa Albionu(AMLWA) - Leszek Ebe-Grüner - 14 Lut 2022

Czas na pewne podsumowanie Prezesów Klubów przez waszego ukochanego Eksperta do Wyścigów Bena Jimsona... Oraz nowy Ekspert od Wyścigów, który będzie komentował wyścigi od 2 sezonu, Iwo Koga.

-Ben Jimson: Został nam tylko jeden wyścig Klasy B, więc można małe podsumowanie. Impreza cieszyła się dużym zainteresowaniem i mimo małych kontrowersji, to na szczęście do nic poważniejszego nie doszło. Jak dla mnie Prezesi bardzo dobrze się prezentują. Myślę że drugi Sezon to może być duży skok technologiczny do przodu. Oraz Skok mentalny Prezesów Klubów. Jak skończy się ostatni wyścig 1 sezonu AMLWA, wtedy o każdym prezesie powiem swoje zdanie konkretnie.

-Iwo Koga: Witajcie. Jestem również ekspertem od wyścigów i będę nowym komentatorem od wyścigów, od 2 sezony MW GT AK. Lecz z porównaniem, do mojego kolegi Ben Jimsona, ja nie patrzę na to od strony marketingowej. Wolę zdecydowanie bardziej stronę psychologiczną Prezesów i Kierowców. Po cichu obserwowałem sobie te wyścigi. Więc zacznijmy po kolei. Adam Aleksander II, jest to osoba która jest raczej spokojna, nie naciska mocno na swoich kierowców. Taki wręcz neutralny. Na pewno aż tak się nie wyróżnia. Ostra ocena? Nawet jeśli, to musicie się liczyć że jestem surowym ekspertem i dla mnie Prezes, ma być konkretnym Prezesem, konkretnego klubu. Mateusz Żmigrodzki. Za dużo się nie udzielał, wręcz najmniej ze wszystkich. Nie podoba mi się z jednej strony ta cisza, ale z drugiej cichsi mają najlepsze plany wyścigowe. Więc zobaczymy w którą stronę pójdzie jego charakter. Alfred Fabian von Tehen-Dżek jest no bardziej wyróżniającą się osobą. Wesoły chłopak, zawsze dba, by robili treningi. Jednak czy zdaję sobie sprawę, że jest stawiany w formie lidera następnego sezonu? Będzie na nim ciążyła duża presja. Fani oraz kierowcy będą bardzo naciskali na wygranie wyścigów. Albert Fryderyk de Espada. Szczegółowy człowiek. Dużo daje informacji. Informacje są owszem ważne, ale mógłby bardziej dawać swoje zdanie. Ponadto ma też bardzo trudną sytuację. Będzie musiał wybierać między lojalnością do drugiego kierowcy, a nowym, nie doświadczonym w takich wyścigach kierowcą, byle by tylko zaspokoić nastrój w zespole. I na sam koniec zostawiam Heinza Wernera-Grüner. Tkwi w nim diabeł wyścigów. Widać czego chcę w wyścigach. On zdecydowanie postawi na swoje. Prawdziwy facet z krwi i kości. Takich osób w wyścigach potrzebujemy. Mimo tego, do jakiego zdarzenia doszło w 1 wyścigu, dalej idzie w ostre treningi. To ja wybór między smacznym, a skutecznym syropem. Ten drugi zdecydowanie ma ohydny smak, ale jest skuteczny. Ben Jimson oczywiście jest przewrażliwiony i zbyt prosto ocenia taką sytuację. Ja wychodzę poza ramy. Te ruchy co teraz widzimy u Heinza Wernera-Grünera, są nie tylko zaplanowane, ale one mają działać. Wszystko albo nic. To nie ma być samochodzik na sezon, a potężna bestia, a kierowcy to nie mają być boi dupy, a konkretne wredne typy.

RE: Amatorska Mini Liga Wyścigowa Albionu(AMLWA) - Artur Kardacz - 14 Lut 2022

1. Przeciw
2. Za
3. Za

Dwie "ligi" wprowadzają więcej emocji. Kluby z drugiej ligi starają się awansować do czołówki zaś z pierwszej walczą o najwyższe cele bądź dzielnie bronią się przed spadkiem.