![]() |
|
Amatorska Mini Liga Wyścigowa Albionu(AMLWA) - Wersja do druku +- Związek Winkulijski (http://forum.winkulia.eu) +-- Dział: Kraje Koronne (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=15) +--- Dział: Winkulia (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=936) +---- Dział: Komitat Albioński (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=585) +----- Dział: Plac Związkowy (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=601) +------ Dział: Życie narracyjne (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=928) +------ Wątek: Amatorska Mini Liga Wyścigowa Albionu(AMLWA) (/showthread.php?tid=3563) |
RE: Amatorska Mini Liga Wyścigowa Albionu(AMLWA) - Leszek Ebe-Grüner - 06 Lut 2022 Tak też doszło do tego momentu. Pierwszy trening w historii AMLWA! Zawodnicy już podchodzili do swoich pięknych SUV-ów. Oczywiście nie zabrakło komentarzy z ich strony, posłuchajcie sami: -Roberto Ramirez: Tak. Stoję przed tym torem w Vihres, w którym odbędą się za tydzień wyścigi. I ja będę w nim uczestniczył. Jestem typowany jako jeden z najlepszych zawodników. Presja jest ogromna. Wystarczy popełnić jeden błąd, a już przegrałeś. Dlatego jestem zdania że trzeba dawać wszystko na jedną szalę. Dziękuje oczywiście Prezesowi Alfredowi, za danie mi tej szansy. Nie mogę go zawieść. Moja babcia pochodzenia Kugarskiego mówiła ,,Nie dolewaj oliwy do ognia. Lepiej wrzuć tam granat". Tak też zrobię. Będę tym granatem, którym się nie spodziewasz na drodze. A teraz czas zrobić wymagający trening. -Vasyl Jugowic: Zostałem wybrany jako drugi kierowca w zespole Verdeńskiej Ekipy Samochodowej. Mój ojciec był kowalem i uczył mnie wtedy, że trzeba być żelaznym. Że jesteś chłopem, a nie babą. Żeby nieść sztandar Volkianu na całą Winkulię. Dlatego nie jestem tylko jakimś kierowcą, co ci się zdaje. Sama wola Imperatora Palpatajna wskazała mi taką drogę. Jeszcze nie raz zapachnie na tych wyścigach Volkiańskim Komunizmem. A do ciebie Kevin McParley też mam wiadomość. Emerytura się zbliża szybciej niż myślisz. Ugniesz się pod kolanami tego, co jest kierowcą bogłosławionym przez samego Imperatora Palpatajna. Także teraz idę na trening, a za tydzień będziesz widział tył mojego samochodu. A oto jak wyglądają statystyki po wymagającym treningu: Roberto Ramirez -Wiek: 29 -Kierowca(średnia): 8,5 -Wyprzedzanie: 5+0,5=5,5 -Zakręty: 11 -Hamowanie: 6+0,5=6,5 -Kondycja: 10,5+0,5=11 -Ulubiona Pogoda: Deszczowo(+0,5 pkt do zakrętów i +0,5 pkt do hamowania podczas deszczu) -Region: Nowa Winkulia -Klub: Verdeńska Ekipa Samochodowa(+8.000$ premii za wygrany wyścig) Vasyl Jugovic -Wiek: 25 -Kierowca(średnia): 4 -Wyprzedzanie: 3,5+1=4,5 -Zakręty: 4+0,5=4,5 -Hamowanie: 3 -Kondycja: 3,5 -Ulubiona Pogoda: Ulewa(+1 do zakrętów podczas ulewy) -Region: Volkian -Klub: Verdeńska Ekipa Samochodowa RE: Amatorska Mini Liga Wyścigowa Albionu(AMLWA) - Mateusz Żmigrodzki - 07 Lut 2022 No to dobra, to niech McParley i Mendoza też trochę potrenują
RE: Amatorska Mini Liga Wyścigowa Albionu(AMLWA) - Adam Aleksander II - 07 Lut 2022 Gelenka Anne pragnie zakontraktować Ivana Krewczenko i Adama Bożydara oraz rozpocząć wymagający trening obu kierowców przed najbliższym wyścigiem. RE: Amatorska Mini Liga Wyścigowa Albionu(AMLWA) - Leszek Ebe-Grüner - 07 Lut 2022 Łączny koszt obu kierowców wynosi 98.000$. tym samym: Budżet Gelenka Anne: 250.000$ Podpisanie Kontraktów z Kierowcami: -98.000$ ------------------------------------------------------------ Budżet po podpisaniu kontraktów: 152.000$ Tym samym tak wyglądają statystki kierowców: Ivan Krewczenko -Wiek: 29 -Kierowca(średnia): 7,5 -Wyprzedzanie: 10 -Zakręty: 7 -Hamowanie: 5 -Kondycja: 8,5 -Ulubiona Pogoda: Zachmurzenie(+0,5 pkt do wyprzedzania i +0,5 pkt do kondycji podczas zachmurzenia) -Region: Volkian -Klub: Gelenka Anne(+6.000$ premii za wygrany wyścig) Adam Bożydar -Wiek: 30 -Kierowca(średnia): 3,5 -Wyprzedzanie: 5 -Zakręty: 5 -Hamowanie: 1 -Kondycja: 3 -Ulubiona Pogoda: Słonecznie(+1 pkt do wyprzedzania podczas słońca) -Region: Osaczesko -Klub: Gelenka Anne ---------------------------------------------------------- Czas na trening, tym razem kierowców z klubu Azymuckiego Klubu Sportowego. Oczywiście tu też padły komentarze dwóch kierowców -Kevin McParley: Haha, jakiś frajerek chce mnie wyprzedzić Jakby ten cały Imperator Palpatajn widział jego trening to by dostał palpitacji serca. Jak ten Jogurt, nie potrafi nawet hamować. No oczywiście moje cele jako pierwszy kierowca są proste-wygrywać wyścigi. Oczywiście szanuję Mendozę i pokażę mu jak wyprzedzać takie ciamajdy, jak Wąs Jogurt. No i najważniejsze, dzięki prezesie Mateuszu o danie szansy na wyścigi.-Miguel Mendoza: No muszę przyznać, jestem przystojniakiem. Z Kevinem bardzo fajnie mi się gada. Jak pokazałem mu bica, to aż mnie pochwalił! A laski? No kurde, kto by nie leciał na takiego kierowcę. Oczywiście drogie panie, na spokojnie, ustawcie się w kolejce. Pierw trening mojego bolida, a potem potrenujemy razem moje panie w moim pokoju. E ty mechanik, gdzie mój żel do włosów ,,Modny Piękniś"!? Kevin McParley -Wiek: 28 -Kierowca(średnia): 4 -Wyprzedzanie: 1,5 -Zakręty: 4,5+0,5=5 -Hamowanie: 4,5 -Kondycja: 4,5+1=5,5 -Ulubiona Pogoda: Deszczowo(+0,5 pkt do zakrętów i +0,5 pkt do hamowania podczas deszczu) -Region: Albion -Klub: Azymucki Klub Sportowy Miguel Mendoza -Wiek: 27 -Kierowca(średnia): 2 -Wyprzedzanie: 1,5+0,5=2 -Zakręty: 1,5+0,5=2 -Hamowanie: 1,5+0,5=2 -Kondycja: 1,5 -Ulubiona Pogoda: Mgła(+1 pkt do hamowania podczas Mgły) -Region: Nowa Winkulia -Klub: Azymucki Klub Sportowy RE: Amatorska Mini Liga Wyścigowa Albionu(AMLWA) - Leszek Ebe-Grüner - 07 Lut 2022 No i oczywiście nie mogło zabraknąć treningu kierowców Gelenka Anne. Jest to też pierwszy trening zawodników z Klasy B. -Ivan Krewczenko: Od czego tu zacząć. Samochodami nie interesowałem się od dzieciństwa muszę przyznać. Jednak w wieku nastolatka, po tajemnie wziąłem samochód swojego ojca i jechałem się ścigać z innymi kierowcami z Volkianu. Byłem dobry. Bardzo dobrym zawodnikiem. Niektórzy kierowcy z Volkianu, twierdzili że jestem najlepszy w swoim regionie. Jednak swoje cele osiągnę na spokojnie. W końcu premia jest kusząca. Ale nie robię tego tylko dla premii, bo to sprawa drugorzędna. Chcę udowodnić wszystkim, co we mnie nie wierzyli, że potrafię osiągnąć wielkie rzeczy. -Adam Bożydar: Mam już trochę lat. Jednak uważam że jestem, niczym dojrzewające wino. Im starsze, tym lepsze. Już od długiego czasu, pokazuje innym kierowcom, że można zająć wysoką pozycję w pięknym stylu, bez uderzeń w przeciwnika. Dziękuje za dostanie szansy na drugiego kierowcę w Klubie Gelenka Anne. A relacje z Ivanem? Są w porządku. Wprawdzie trochę się różnimy charakterem, ale wzajemnie szanujemy swoje zdanie i podchodzimy do tego, jak dorośli ludzie, choć widać w oczach Ivana, tą ambicję. Ivan Krewczenko -Wiek: 29 -Kierowca(średnia): 8 -Wyprzedzanie: 10+0,5=10,5 -Zakręty: 7 -Hamowanie: 5+0,5=5,5 -Kondycja: 8,5+0,5=9 -Ulubiona Pogoda: Zachmurzenie(+0,5 pkt do wyprzedzania i +0,5 pkt do kondycji podczas zachmurzenia) -Region: Volkian -Klub: Gelenka Anne(+6.000$ premii za wygrany wyścig) Adam Bożydar -Wiek: 30 -Kierowca(średnia): 4 -Wyprzedzanie: 5+1=6 -Zakręty: 5 -Hamowanie: 1 -Kondycja: 3+0,5=3,5 -Ulubiona Pogoda: Słonecznie(+1 pkt do wyprzedzania podczas słońca) -Region: Osaczesko -Klub: Gelenka Anne RE: Amatorska Mini Liga Wyścigowa Albionu(AMLWA) - Albert Fryderyk de Espada - 07 Lut 2022 Chyba najwyższa pora przekonać się co zawodnicy Koriben Sammen i zabrać ich na przejazd. Trening będzie wymagający ale musimy być gotowi do startu. RE: Amatorska Mini Liga Wyścigowa Albionu(AMLWA) - Leszek Ebe-Grüner - 07 Lut 2022 No widać dużo klubów, dba o rozwój swoich kierowców. Ale to bardzo dobrze, bo będzie ciekawsza między nimi rywalizacja. A tymczasem u kierowców Alberta... -Oliver Gughinnam: Pochodzę z rodziny, u której temat motoryzacji, jest na pierwszym miejscu. Mój ojciec jest byłym kierowcą wyścigów gokartów w Albionie. Natomiast matka jest mechanikiem. Oczywiście wiadomo rodziców połączyła miłość do motoryzacji. I tak powstałem taki mały ja brzdąc. Ojciec zawsze mi powtarzał, że walcz zawsze sercem. Wziąłem te słowa do siebie. Ponadto lubię mglistą pogodę. Dzięki niej, się bardziej skupiam na wyścigach. Ale jak jest inna pogoda, to też sobie nieźle radzę. -Antonio La Plata: Czasem zastanawiam się czemu nie jestem kierowcą numer jeden. Jestem młodszy od Olivera. I nie, nie będę jak inni, udawał że kierowca z drużyny to kolega z zespołu. Także zapewniam, że będzie rywalizacja zarówno zewnętrzna, jak i też wewnętrzna. A co sądzę o konkurencji? Może i się nie obijają, ale niech nie zapominają, że pogoda może być różna. Dlatego wszystkie te wyścigi będą też bardzo zależne od rodzaju pogody. To jest moje zdanie i nie musicie się z nim zgadzać. Olivier Gughinnam -Wiek: 27 -Kierowca(średnia): 4 -Wyprzedzanie: 3 -Zakręty: 2+1=3 -Hamowanie: 6,5 -Kondycja: 4+0,5=4,5 -Ulubiona Pogoda: Mgła(+1 pkt do hamowania podczas mgły) -Region: Albion -Klub: Koriben Automobilë Sammën Antonio La Plata -Wiek: 24 -Kierowca(średnia): 4 -Wyprzedzanie: 4+1=5 -Zakręty: 2,5+0,5=3 -Hamowanie: 3 -Kondycja: 5 -Ulubiona Pogoda: Zachmurzenie(+0,5 pkt do wyprzedzania i +0,5 pkt do kondycji podczas zachmurzenia) -Region: Nowa Winkulia -Klub: Koriben Automobilë Sammën RE: Amatorska Mini Liga Wyścigowa Albionu(AMLWA) - Heinz-Werner Grüner - 07 Lut 2022 Grüner Rennsport-Puch oczywiście nie pozostaje dłużny u postanawia by jego kierowcy, Thomas Adler i Ryan Sambell wybrali się na wymagający trening. Do boju chłopaki! RE: Amatorska Mini Liga Wyścigowa Albionu(AMLWA) - Leszek Ebe-Grüner - 07 Lut 2022 Grüner Rennsport-Puch też dołącza do trenowania swoich zawodników, bo czemu nie? Zobaczmy też relacje kierowców przed swoim treningiem. -Thomas Adler: Cieszę się, że i Prezes naszego zespołu, zdecydował się nas wysłać do Klasy B. Dlatego muszę się postarać, bo jestem typowany, jako jeden z tych kierowców, którzy mają największą szansę na wygraną. Co do rywali, tak jak to wspominał Antonio La Plata-dużo będzie też zależało od pogody. Lecz nie tylko od tego. Pojazdy też będą mieć duże znaczenie w takich wyścigach. Największą rywalizację, będę miał prawdopodobnie z Ivanem Krewczenko. Oczywiście innych kierowców też nie lekceważę, ale no jednak to ja i Ivan będziemy tu nadawać tempo innym. No i mam nadzieję że kolega z drużyny też się postarać ugrać jakieś dobre punkty. -Ryan Sambell: Te treningi i wyścigi, robię przede wszystkim dla swoich fanów. Mimo że jestem drugim kierowcą, to marzę by kiedyś zostać tym kierowcą uno. Ale bez pośpiechu. Wiem że nie mam tak dużego doświadczenia i muszę ciągle ćwiczyć. Co do samych wyścigów, cóż. Pierw ścigałem się na motorach, ale uznałem że intrygujące są znacznie bardziej wyścigi samochodowe. Na sam koniec dodam, że ja i Thomas zrobimy wszystko, by na torze utrudnić przeciwnikom życie. Tanio skóry nie sprzedamy! Thomas Adler -Wiek: 28 -Kierowca(średnia): 9 -Wyprzedzanie: 13 -Zakręty: 7,5 -Hamowanie: 10+1=11 -Kondycja: 3,5+0,5=4 -Ulubiona Pogoda: Zachmurzenie(+0,5 pkt do wyprzedzania i +0,5 pkt do kondycji podczas zachmurzenia) -Region: Albion -Klub: Grüner Rennsport Puch(+9.000$ premii za wygrany wyścig) Ryan Sambell -Wiek: 26 -Kierowca(średnia): 4 -Wyprzedzanie: 1,5+1,5=3 -Zakręty: 3 -Hamowanie: 3,5 -Kondycja: 6 -Ulubiona Pogoda: Zachmurzenie(+0,5 pkt do wyprzedzania i +0,5 pkt do kondycji podczas zachmurzenia) -Region: Albion -Klub: Grüner Rennsport Puch -------------------------------------------------------- Czas na kolejną ważną informacje! Do rozgrywek w Klasie A, dołączy klub ,,Zaibatsu Racing Speed'' oraz ,,Bora Dream Team". Ponadto wiemy, jakimi samochodami będą się ścigać. Samochodami klubu Bora Dream Team, będą RS Leutant ![]() A samochodami klubu Zaibatsu Racing Speed, będą pojazdy RS Paltan ![]() Jutro dowiedzie się, jacy kierowcy dołączą do tych klubów! RE: Amatorska Mini Liga Wyścigowa Albionu(AMLWA) - Heinz-Werner Grüner - 07 Lut 2022 Jak często można robić trening? |