![]() |
|
Amatorska Mini Liga Wyścigowa Albionu(AMLWA) - Wersja do druku +- Związek Winkulijski (http://forum.winkulia.eu) +-- Dział: Kraje Koronne (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=15) +--- Dział: Winkulia (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=936) +---- Dział: Komitat Albioński (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=585) +----- Dział: Plac Związkowy (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=601) +------ Dział: Życie narracyjne (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=928) +------ Wątek: Amatorska Mini Liga Wyścigowa Albionu(AMLWA) (/showthread.php?tid=3563) |
RE: Amatorska Mini Liga Wyścigowa Albionu(AMLWA) - Leszek Ebe-Grüner - 11 Lut 2022 Czas na pierwszy wyścig Klasy B! Dla przypomnienia, trasa i pogoda: Klasa B, 8 okrążeń(Przez 3 okrążenia Zachmurzenie, potem 5 okrążeń deszczowo) Iron Speedway Grüner ![]() Pole Position: Pierwszy-Thomas Adler(Grüner Rennsport Puch) Drugi-Ivan Krewczenko(Gelenka Anne) Trzeci-Oliver Gughinnam(Koriben Automobilë Sammën) Czwarty-Adam Bożydar(Gelenka Anne) Piąty-Antonio La Plata(Koriben Automobilë Sammën) Szósty-Ryan Sambell(Grüner Rennsport Puch) Wszystkie samochody ustawiają się do wyścigu. Thomas wdech... wydech... Ivan wdech... wydech... Czerwone światło iiiii... Zielone! Ale dali czadu! Na dzień dobry przy starcie Ryan Sambell wyprzedza Antonio La Platę. Natomiast Thomas ostro katuje silnik i hamulce. Zero wręcz litości, czyżby to było spowodowane ostrymi treningami? Możliwe. Jednak przy drugim zakręcie wkurwiony Antonio La Plata, ostro ciśnie się z Ryan'em Sambellem i go wyprzedza. Ale nie na długo i znowu następuje wymiana pozycji na ostatniej prostej pierwszego wyścigu. Ivan Krewczenko ma jakieś 2,3 sekundy do Thomasa Adlera, ale za to za sobą ma Olivera, który ma do niego aż 6 sekund straty! Oliver Gughinnam i Adam Bożydar oczywiście też walczą o 3 pozycję, ale nie jest to tak ekscytująca walka, jak o przedostatnie miejsce. Drugie okrążenie. Między Antonio, a Ryan'em jest coraz mniej przyjemnie. nawzajem lekko się już obijają, ale wzrasta agresja u obu, a sędzia kalosz pilnuje, by nie zostało wykroczone złamanie zasad. Przed ostatnim zakrętem, drugiego zakrętu, Antonio pokazuje środkowy palec Ryan'owi. Ten w zamian na ostatniej prostej, co prawda ukończyli drugie okrążenie, i Ryan z Antoniem tak mocno w siebie zderzyli, że wylecieli poza tor i aż kręcili się w kółko, aż do ustania! Na szczęście obaj żyją, jednak o ile Antoniowi, nic się nie stało, tak Ryan prawdopodobnie będzie miał złamanie w prawej ręce. Lekarze Albiońscy ekspresowo przyjechali rowerami do nich i jak najszybciej ich ratowali! No i oba samochody wyglądają teraz jak totalny złom... Na pewno tych panów czekają odpowiednie konsekwencje. Oczywiście przy kończeniu 3 okrążenia, zaczęło kropić. Dlatego wszyscy kierowcy po kolei zjeżdżali do Pit-stopów. Jako pierwszy zjechał oczywiście Thomas Adler, drugi Ivan Krewczenko, trzeci Oliver Gughinnam, i w końcu zjeżdża też Adam Bożydar. Po zmianie z zwykłych opon, na deszczowe, wszyscy po kolei wyjechali już z pit-stopa. Po 4 okrążeniach, tak to się przedstawia-Thomas Adler na prowadzeniu, Ivan Krewczenko z stratą 3,8 sekund, Oliver Gughinnam z stratą 8,4 sekundy, i na koniec tuż za Oliverem, Adam Bożydar z stratą 8,6 sekund. W piątym okrążeniu Adam Bożydar robi konkretną próbę ataku, ale Oliver szybko reaguje i ,,przykleja" się do niego. Ostatecznie z ataku są nici. Kolejną ciekawą informacją jest małe problemy z silnikiem i hamulcami u Thomasa Adlera od 6 okrążenia. To powoduje że Ivan Krewczenko powoli dogania Thomasa Adlera, ale czy da radę go przegonić? Szanse wprawdzie są małe, ale jednak są. Gdy Thomas zaczyna robić ostatnie okrążenie, Ivan Krewczenko, ma straty tylko do niego 2,1 sekund. Po drugim zakręcie ostatniego okrążenia, Ivan Krewczenko ma już tylko 1,5 sekundy straty. Po tym jak Thomas wchodzi w ostatni zakręt, ostatniego okrążenia, różnica między nim, a Ivanem Krewczenko jest tylko 0,5 sekundy. Ostatecznie Thomas Adler wygrywa, ale tylko z przewagą 0,3 sekundy, więc myślę że jakby było jeszcze jedno okrążenie, to Ivan Krewczenko na pewno by na tym skorzystał. Ostatecznie tak kończy się wyścig: Zwycięzca-Thomas Adler 2 Miejsce-Ivan Krewczenko(+0,3 s) 3 Miejsce-Oliver Gughinnam(+9,0 s) 4 Miejsce-Adam Bożydar(+9,5 s) Nie ukończyli-Antonio La Plata i Ryan Sambell Mamy też decyzje, sędziego kalosza. Oto decyzja: Karą dla tych panów, będzie odjęcie po jednym punkcie za ten wyścig oraz dyskwalifikacja z następnego wyścigu. Będą oni mogli brać udział dopiero w ostatnim wyścigu Klasy B. Taka to moja decyzja. Tym samym tak wygląda punktacja wyścigowa i zarazem też sezonowa na ten moment: Złoto-Thomas Adler(Grüner Rennsport Puch): 6 punktów Srebro-Ivan Krewczenko(Gelenka Anne): 4 punkty Brąz-Oliver Gughinnam(Koriben Automobilë Sammën): 3 punkty 4 miejsce-Adam Bożydar(Gelenka Anne): 2 punkty 5 miejsce-Antonio La Plata(Koriben Automobilë Sammën) i Ryan Sambell(Grüner Rennsport Puch): -1 punkt A tyle zarobiły kluby za wyścigi: -Grüner Rennsport Puch: 30.000$-9.000$(za premię dla Thomasa Adlera)=21.000$ -Gelenka Anne: 20.000$ -Koriben Automobilë Sammën: 10.000$ Przedostatnią rzeczą, będzie sprawdzenie stanu technicznego samochodów po wyścigu: Thomas Adler(Grüner Rennsport Puch): -Silnik: 63% -Zawieszenie: 92% -Hamulce: 58% -Nadwozie: 100% Ivan Krewczenko(Gelenka Anne): -Silnik: 83% -Zawieszenie: 94% -Hamulce: 82% -Nadwozie: 100% Oliver Gughinnam(Koriben Automobilë Sammën): -Silnik: 87% -Zawieszenie: 90% -Hamulce: 90% -Nadwozie: 99% Adam Bożydar(Gelenka Anne): -Silnik: 83% -Zawieszenie: 91% -Hamulce: 74% -Nadwozie: 99% Antonio La Plata(Koriben Automobilë Sammën): -Silnik: 10% -Zawieszenie: 7% -Hamulce: 15% -Nadwozie: 20% Ryan Sambell(Grüner Rennsport Puch): -Silnik: 13% -Zawieszenie: 9% -Hamulce: 18% -Nadwozie: 16% Na koniec znajdziemy krótkie wypowiedzi czterech osób, jednego fana Koriben Automobilë Sammën, Thomasa Adlera, Ivana Krewczenko i eksperta od wyścigów Bena Jimsona. -Fan Koriben Automobilë Sammën: Co to ma być?? Liczyłem na lepszy wynik. W dodatku te zderzenie. Nie po to płacę za czapki fanowskie waszego klubu, by widzieć jak bardzo słabo sobie radzicie. -Thomas Adler: No i pierwszy wyścig wygrany. Jednak Ivan Krewczenko pod koniec był blisko i nie można go lekceważyć. Myślę że może dojść do wyrównanej walki między mną, a nim. A co do Ryan'a, to cóż. Został sprowokowany przez Antonio La Platę do takiego zachowania. No i najważniejsze, niech zdrowieje! -Ivan Krewczenko: Celowałem wyżej. Ale są jeszcze następne wyścigi, w dodatku stan silnika samochodu Thomasa nie wygląda najlepiej. I oczywiście cieszę się, że Adam Bożydar nie brał udziału w tym strasznym zdarzeniu. -Ekspert od wyścigów Ben Jimson: I to jest to, o czym wspominałem. Przez ostre treningi trenerów Koriben Automobilë Sammën i Grüner Rennsport Puch, doszło do tragicznego zdarzenia. A jak chodzi o górną półkę, to będzie to głównie pojedynek między Thomasem, a Ivanem. RE: Amatorska Mini Liga Wyścigowa Albionu(AMLWA) - Heinz-Werner Grüner - 11 Lut 2022 OFICJALNY PROTEST
Zespół Grüner Rennsport Puch składa protest na decyzję sędziego zawodów.
Szanowny Panie Sędzio, Szanujemy Pańską decyzję, ale jesteśmy zmuszeni do ochrony swojego kierowcy i uważamy ją za błędną. W ramach dowodów potwierdzajacych naszą tezę dołączamy "taśmy wideo": "Przed ostatnim zakrętem, drugiego zakrętu, Antonio pokazuje środkowy palec Ryan'owi. Ten w zamian na ostatniej prostej, co prawda ukończyli drugie okrążenie, i Ryan z Antoniem tak mocno w siebie zderzyli, że wylecieli poza tor i aż kręcili się w kółko, aż do ustania! Na szczęście obaj żyją, jednak o ile Antoniowi, nic się nie stało, tak Ryan prawdopodobnie będzie miał złamanie w prawej ręce. Lekarze Albiońscy ekspresowo przyjechali rowerami do nich i jak najszybciej ich ratowali! No i oba samochody wyglądają teraz jak totalny złom... Na pewno tych panów czekają odpowiednie konsekwencje". Doskonale tutaj widzimy, że nasz kierowca został sprowokowany przez rywala poprzez niesportowe zachowanie. W wyniku tego zdarzenia doszło do zaognienia rywalizacji, w naszym rozumieniu na tyle sportowej na ile pozwalała sytuacja w danym momencie. Nie bądźmy też aż tak złaknieni by karać zawodników za walkę. Według zarządu GRP wystarczającą karą dla naszego kierowcy jest brak możliwości ukończenia wyścigu, pomijając już uszczerbek zdrowotny W związku z brakiem jasnych dowodów obwiniających naszego kierowcę Ryana Sambella, wnioskujemy o kasację wykluczenia na jeden wyścig i ujemnych punktów. GRP naprawia pojazdy: 1.Thomas ADLER : Silnik +37 = 37*400 = 14800 Zawieszenie +8 = 8*200 = 1600 Hamulce +42 = 42*50 = 2100 SUMA = 18500 2.Ryan SAMBELL : Silnik +67 = 67*400 = 26800 Zawieszenie +71= 71*200 = 14200 Hamulce +62 = 62*50 = 3100 Nadwozie +64 = 64*25 = 1600 SUMA - 45700 RAZEM WYDATKI - 64200 RE: Amatorska Mini Liga Wyścigowa Albionu(AMLWA) - Leszek Ebe-Grüner - 11 Lut 2022 Sprawa o zmianie decyzji
Jako że został złożony protest, sędzia Kalosz zwrócił się z sprawą, do samego mnie, organizatora wyścigów.
Leszek Ebe-Grüner: Ze względu, że odbyty wyścig był niebezpieczny, najważniejszą informacją, będzie przede wszystkim przesunięcie drugiego wyścigu Klasy B, z dnia soboty, na dzień niedzieli oraz trzeci i ostatni wyścig zostaję przesunięty na następną sobotę. Natomiast wyścigi Klasy A, odbywać się będą bez zmian w tych samych dniach jak na początku. A wracając do sprawy protestu. Uważamy, że o ile słuszna została dana kara dla Antonio La Platy i tu zostanie ta kara bez zmian, tak pan Ryan Sambell, dostał zbyt surową karę. Po zapoznaniu się z materiałem ostatecznie doszedłem do takiego wniosku-Antonio faktycznie sprowokował Ryan'a, jednak nie jest to powód, by pański kierowca dał się złamać nerwom i spowodować razem z panem Antoniem do takiego niebezpiecznego zdarzenia. Od tego jestem ja, by zgłaszać mi, że dany zawodnik zachował się nie sportowo i wtedy kara zostaje nadana tylko i wyłącznie tej osobie. Jednak w tym przypadku kara należy się obu panom, aczkolwiek na pewno nie będzie ona taka sama, ze względów sytuacyjnych. Dlatego ogłaszam że kierowca Ryan Sambell, będzie mógł brać udział w następnym wyścigu, jednak kara -1 punktu nadal zostaje na jego koncie. Ponadto samochód pana Ryan'a Sambella będzie naprawiony do stanu 80%, we wszystkich aspektach, ze względu na zostanie sprowokowanym+odniesieniu obrażeń podczas tego wyścigu. niniejszym decyzja jest prawomocna. RE: Amatorska Mini Liga Wyścigowa Albionu(AMLWA) - Leszek Ebe-Grüner - 12 Lut 2022 No i w końcu jest pierwszy wyścig Klasy A! Dla przypomnienia, trasa i pogoda: Klasa A, 10 okrążeń(Przez 7 okrążeń słonecznie, potem 3 okrążenia Zachmurzenie) Albion Standard ![]() Pole Position: Pierwszy-Roberto Ramirez(Verdeńska Ekipa Samochodowa) Drugi-Robert Kubica(Bora Dream Team) Trzeci-Kevin McParley(Azymucki Klub Sportowy) Czwarta-Urszula Janikowska(Zaibatsu Racing Speed) Piąty-Miguel Mendoza(Azymucki Klub Sportowy) Szósty-Vasyl Jugovic(Verdeńska Ekipa Samochodowa) Siódmy-Alfred Espinioza(Zaibatsu Racing Speed) Ósmy-Luiz Filis(Bora Dream Team) Wszyscy są już przy starcie... czerwone światło... Miguel Mendoza poprawie fryzurę... Roberto Ramirez wdech... wydech... Zielone! Na początku Vasyl Jugovic, wyprzedza Miguela Mendozę. Urszula również chcę udowodnić, że kobiety potrafią być w czołówce i chcę wyprzedzić Kevin McParleya, jednak ten nie daje się wyprzedzić i mówi przez radio do niej-Haha Frajerka! Jednak oczywiście wszyscy wrócili z powrotem skupieni w wyścig. Robert Kubica na drugim okrążeniu na pierwszym zawijasie, wyprzedził Roberta Ramireza. Na trzecim okrążeniu Luiz Filis wyprzedza Alfreda Espinioze na drugiej prostej! Od czwartego okrążenia widać pojedynek o trzecie miejsce, między Kevinem, Urszulą i Vasylem! Aż do 6 okrążenia zmieniają się pozycjami. Jednak przy 7 okrążeniu Vasyl i Kevin oddalają się od Urszuli i tym samym pojedynek o 3 miejsce, został między tą dwójką! Natomiast Miguel Mendoza postanowił się odezwać do radia do Urszuli-hej blondyno, a ty wiesz że takie panienki nie powinny się ścigać, tylko być podrywane przez Miguela Mendozę?? Niestety, takie dokuczliwości mu nie pomogły i tylko zwiększyła się różnica czasu między nim, a Urszulą. Robert Kubica, oczywiście nie ma sobie równych i jedzie sobie na chillku. Ostatecznie wygrywa on też ten wyścig. Na drugim miejscu dojeżdża Roberto Ramirez. Trzeci jest ostatecznie Kevin McParley, a dopiero czwarty to Vasyl Jugovic. Na piątej pozycji ukończyła Urszula Janikowska. Szóstą lokatę zdobył Miguel Mendoza. Przedostatni kończy Luiz Filis, a ostatnie miejsce zajmuję Alfred Espinioza. Ostatecznie tak kończy się wyścig: Zwycięzca-Robert Kubica Drugi-Roberto Ramirez(+2,3 s) Trzeci-Kevin McParley(+4,5 s) Czwarty-Vasyl Jugovic(+4,7 s) Piąta-Urszula Janikowska(+6,8 s) Szósty-Miguel Mendoza(+14,1 s) Siódmy-Luiz Filis(+1 okrążenie) Ósmy-Alfred Espinioza(+1 okrążenie) Tym samym tak wygląda punktacja wyścigowa i zarazem też sezonowa na ten moment: Złoto-Robert Kubica(Bora Dream Team): 10 punktów Srebro-Roberto Ramirez(Verdeńska Ekipa Samochodowa): 8 punktów Brąz-Kevin McParley(Azymucki Klub Sportowy): 6 punktów 4 Miejsce-Vasyl Jugovic(Verdeńska Ekipa Samochodowa): 4 punkty 5 Miejsce-Urszula Janikowska(Zaibatsu Racing Speed): 2 punkty 6 Miejsce-Miguel Mendoza(Azymucki Klub Sportowy): 1 punkt 7 Miejsce: Luiz Filis(Bora Dream Team) i Alfred Espinioza(Zaibatsu Racing Speed): 0 punktów A tyle zarobiły kluby za wyścigi: Bora Dream Team-50.000$-20.000$(Premia dla kierowcy za wygraną)=30.000$ Verdeńska Ekipa Samochodowa: 25.000$ Azymucki Klub Sportowy: 10.000$ Stan techniczny samochodów po wyścigu: Robert Kubica(Bora Dream Team): -Silnik: 78% -Zawieszenie: 77% -Hamulce: 84% -Nadwozie: 100% Roberto Ramirez(Verdeńska Ekipa Samochodowa): -Silnik: 80% -Zawieszenie: 76% -Hamulce: 91% -Nadwozie: 100% Kevin McParley(Azymucki Klub Sportowy): -Silnik: 84% -Zawieszenie: 75% -Hamulce: 90% -Nadwozie: 99% Vasyl Jugowic(Verdeńska Ekipa Samochodowa): -Silnik: 79% -Zawieszenie: 71% -Hamulce: 88% -Nadwozie: 99% Urszula Janikowska(Zaibatsu Racing Speed): -Silnik: 82% -Zawieszenie: 83% -Hamulce: 85% -Nadwozie: 99% Miguel Mendoza(Azymucki Klub Sportowy): -Silnik: 79% -Zawieszenie: 80% -Hamulce: 85% -Nadwozie: 100% Luiz Filis(Bora Dream Team): -Silnik: 74% -Zawieszenie: 69% -Hamulce: 87% -Nadwozie: 100% Alfred Espinioza(Zaibatsu Racing Speed): -Silnik: 80% -Zawieszenie: 71% -Hamulce: 76% -Nadwozie: 100% A teraz czas zobaczyć krótkie wypowiedzi fanke Bora Dream Team, Roberto Ramireza, Miguela Mendozy oraz Eksperta od wyścigów Ben Jimson: -Fanka Bora Dream Team: Tak!!! Jestem wierną fanką Roberta Kubicy! Oglądałam każdy jego wyścig i zasłużył na wygraną! Mam nawet kalendarz, na którym on się znajduję! My wszyscy liczymy na ciebie Robert! -Robert Ramirez: No niestety, drugie miejsce. Robert Kubica jest zdecydowanie w formie. Ale mimo wszystko się nie poddamy i sam on będzie do pokonania. Mam nadzieję że nasz prezes o nas zadba i będzie nas trenował przed jutrzejszym, kolejnym wyścigiem. -Miguel Mendoza: Jakaś blondynka mnie wyprzedziła... To jest dramat... Urszula zdecydowanie mnie prześladuję i nie daję mi się wykazać. Nie to co Kevin. Nie lubię jej, mimo że jest ładna. Mam swoją godność! I jestem smutny. -Ben Jimson: Urszula jak na kobietę w wyścigach, bardzo dobrze sobie poradziła. Jednak widać jeszcze różnicę między nią, a najtwardszymi zawodnikami tych wyścigów. Czeka ją wiele pracy. No i oczywiście gratulacje dla Roberta Kubicy. Wygrał na spokojnie ten wyścig. Ponadto z porównaniem do Klasy B, tutaj zawodnicy byli fair-play i prawie nie dochodziło do żadnych zarysowań samochodów. Na koniec dodam, że Azymucki Klub Sportowy, wydaje mi się taki specyficzny. A to bardzo dobrze, bo będzie też medialny i zapewni nam większą ilość widzów. RE: Amatorska Mini Liga Wyścigowa Albionu(AMLWA) - Albert Fryderyk de Espada - 12 Lut 2022 Prezes Koriben Automobilë Sammën wydał oświadczenie w związku z zaistniałą sytuacją. Nie będziemy w żadnej formie odwoływać się od decyzji sędziego, gdyż uważamy iż podjął on słuszną decyzję, nie zgadzamy się jednak z faktem iż praktycznie całą winą został obarczony nasz kierowca, jego zachowanie było karygodne i zostaną z tego wyciągnięte konsekwencji lecz drugi kierowca również nie jest bez winy i jego zachowanie pozostawia równie wiele do życzenia. Chcielibyśmy jeszcze dokonać następujących napraw w samochodzie pan Gughinnama. -Silnik: +13% = 13*400 = 5200 -Zawieszenie: +5% = 5*200 = 1000 -Hamulce: +5% = 5*50 = 250 Suma wydatków: 6450$ Samochód pana La Platy na razie zaczeka w warsztacie do czasu jego następnego rajdu. RE: Amatorska Mini Liga Wyścigowa Albionu(AMLWA) - Leszek Ebe-Grüner - 12 Lut 2022 Ostatnia informacja na dziś: Ze względu, że jutro odbędzie się tylko wyścig Klasy A, to chciałbym by Prezesi wszystkich klubów, wzięli udział w głosowaniu nad 3 nowymi propozycjami, co do sezonu drugiego. Więc mam nadzieję, że będziecie chętnie głosować nad nowymi zasadami i nie olejecie sprawy. RE: Amatorska Mini Liga Wyścigowa Albionu(AMLWA) - Heinz-Werner Grüner - 12 Lut 2022 (11 Lut 2022, 22:40:42)Leszek Ebe-Grüner napisał(a): Nie mając innego wyjścia, GRP akceptuje postanowienia Herr Ebe-Grünera mając na uwadze, że zostaliśmy potraktowani bardzo surowo. Wypadniecie z trasy nie jest adekwatne z uzyskaniem ujemnych punktów. Czy "naprawa" do stanu 80% wynika z naszej propozycji inwestycji czy zostanie pokryta "systemowo". Jakby nie było rozchodzi się o ponad 45tysięcy... RE: Amatorska Mini Liga Wyścigowa Albionu(AMLWA) - Adam Aleksander II - 12 Lut 2022 Coś się z cytowaniem zepsuło, a na boku chciałbym pogratulować zwycięzcy. Jutro rozpiszę listę napraw. RE: Amatorska Mini Liga Wyścigowa Albionu(AMLWA) - Leszek Ebe-Grüner - 12 Lut 2022 Jeśli chodzi o naprawę stanu samochodu Ryan'a Sambella do stanu 80%, to tak, będzie ona pokryta przez organizację AMLWA. Natomiast powyżej 80%, płaci już pan, panie Heinzie Wernerze-Grünerze. RE: Amatorska Mini Liga Wyścigowa Albionu(AMLWA) - Heinz-Werner Grüner - 12 Lut 2022 (12 Lut 2022, 00:19:54)Leszek Ebe-Grüner napisał(a): Jeśli chodzi o naprawę stanu samochodu Ryan'a Sambella do stanu 80%, to tak, będzie ona pokryta przez organizację AMLWA. Natomiast powyżej 80%, płaci już pan, panie Heinzie Wernerze-Grünerze. W takim razie proszę o anulowanie naprawy (dokładnie takiej dokonałem kilka postów wyżej) i naprawę z mojej strony do 95% w każdym względzie. |