Związek Winkulijski
Wieści z zagranicy - Wersja do druku

+- Związek Winkulijski (http://forum.winkulia.eu)
+-- Dział: Plac Pułkowników (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Dział: Wiadomości z zagranicy (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Wątek: Wieści z zagranicy (/showthread.php?tid=3579)

RE: Wieści z zagranicy - Adam Aleksander II - 05 Maj 2022

Cytat:Cały naród chciał, aby Prezydent wyraził zgodę na rzecz, o którą zabiegaliśmy.

Zmieniacie zdanie co chwilę, a potem się dziwicie, że prezydent ma jakieś "ale" do zaakceptowania umów z państwami, które znajdują się w konflikcie. Jego decyzje były normalne i dobre, a nie "żeby więcej postów było".

I dodam, że tak to działa. Ile razy Kaspar byłeś obrażony, bo ktoś nie pomyśli robił w Muratyce? Zagłosowałeś przeciw odwołaniu prezydenta, a potem "najpierw naród" (xd), który zrzesza się praktycznie w jednej partii.

RE: Wieści z zagranicy - Ahmed Hamas-Emre - 05 Maj 2022

(05 Maj 2022, 21:29:04)Artur Kardacz napisał(a): Zacznijmy od tego czy Dreamland  chciałbym w ogóle się z kimś łączyć. Najstarsza mikronacja ma uciekać na inne forum i prosić o pomoc? Proszę Was, wolą zdechnąć w samotności.

EDIT: Do Szaraka

Nie od dziś wiadomo że Muratyka = Waksman. Każda osoba z innym zdaniem niż Waksman kończy w podobny sposób, grasz jak Ci zagra albo wylatujesz.

Artur - w pierwszej części wypowiedzi prawisz mądrze i zgadzam się z tobą. Widzę nas oczami wyobraźni jak siedzimy na podłodze, niczym dwaj przyjaciele, zajadając majonez i śmiejemy się z Dreamlandu błagającego Turetie o możliwość bytowania na ich forum. 

Druga część wypowiedzi po części też jest mądrym wnioskiem z Twojej strony. Muratyka=Waksman. Brat Szarak to dobra osoba o złotym sercu ale to Brat Waksman jest słońcem narodu Muratyckiego.

Cytat:jest słońcem narodu Muratyckiego.

To samo "słońce narodu" broni osobę, która brała czynny udział w destabilizowaniu państwa. To takie chyba zachodzące to słońce.

RE: Wieści z zagranicy - Artur Kardacz - 05 Maj 2022

(05 Maj 2022, 21:46:20)Waksman napisał(a):
(05 Maj 2022, 21:29:04)Artur Kardacz napisał(a): Nie od dziś wiadomo że Muratyka = Waksman. Każda osoba z innym zdaniem niż Waksman kończy w podobny sposób, grasz jak Ci zagra albo wylatujesz.
XD
Raczej nie tak to działa. Cały naród chciał, aby Prezydent wyraził zgodę na rzecz, o którą zabiegaliśmy. Protestów nie robiłem tylko ja, ja w ogóle nie byłem na początku za tym, żeby Grzegorza odwoływać. Stałem po stronie tych, którzy chcieli zatrzymać go na stołku, i w sumie cały czas tak uważam. To, że zrezygnował jest jego świadomą decyzją. Ja na jego miejscu zrobiłbym to samo.

Cały naród również chciał aby nie uznawać Czesnoradu. Prezydent był na każdym kroku bombardowany obelgami, w żaden sposób nie okazano wsparcia i zrozumienia. Protestami nazywacie bunt, samowolne wprowadzenie junty wojskowej i destabilizację kraju? Zrobiliście wszystko żeby Szarak zrezygnował z tego stanowiska bo nie działał po Twojej myśli. Wystarczy poczytać kto był największym orędownikiem przyłączenia Czesnoradu do Muratyki. Nie chciałeś odejścia Szaraka? A wywieranie presji, zaproponowanoe uchwały dot. odwołania prezydent oraz utworzenie kolacji, która ewidentnie miała robić pod górkę prezydentowi, czemu miało służyć?

RE: Wieści z zagranicy - Waksman - 05 Maj 2022

A skąd wniosek, że koalicja miała robić pod górkę prezydentowi? Od kiedy opozycja nie może się zrzeszyć żeby być bardziej skuteczna? Naciski były, oczywiście, ale ze wszystkich stron. I tak, narodem są aktualnie w Muratyce 4 osoby, które mają obywatelstwo i są aktywne. To już nie jest moja wina. Uchwałę dotyczącą odwołania Szaraka wniosła osoba totalnie z nami nie związana. Bunt zrodził się tylko w Azymutii, nikt z nas, przynajmniej ani ja, ani Albert nie wpadliśmy na pomysł jego utworzenia. Romanow zrobił to sam. Zwalanie całej winy na mnie, bo "Waksman=Muratyka" jest dla mnie totalnie bez sensu.

Chociaż co ja się będę produkował. Jak zwykle najwięcej do powiedzenia ma osoba z Muratyką nie związana. Nie dziwi mnie to. Rzucajcie w nas gównem, to potraficie najlepiej, już przywykłem Big Grin

Cytat:>W Muratyce są 4 osoby aktywne

>3  z nich wchodzą do jednej partii

>Jedna z tych osób jest za odwołaniem prezydenta

>Ta sama osoba buntuje całą prowincję przeciwko rządowi centralnemu, a druga mu przyklaskuje i chce go uniewinnić "bo robił to dla dobra prowincji"

>"A skąd wniosek, że koalicja ma robić prezydentowi pod górkę?"

Dobry materiał na komedio-dramat

RE: Wieści z zagranicy - Artur Kardacz - 05 Maj 2022

(05 Maj 2022, 22:41:13)Waksman napisał(a): Uchwałę dotyczącą odwołania Szaraka wniosła osoba totalnie z nami nie związana.

Ale przecież to Ty ją zgłosiłeś.

RE: Wieści z zagranicy - Waksman - 05 Maj 2022

Doinformuj się, zrób risercz, a dopiero potem jedź po człowieku. Ale risercz zrobiłeś taki jak płaskoziemcy.

Przecież ty samemu nie robisz riserczu, to po co ta hipokryzja tutaj? xd

RE: Wieści z zagranicy - Burek - 06 Maj 2022

Ciekawe kto teraz trafi na stołek prezydencki. Są trzy możliwości. Jak zgadujecie?