![]() |
|
Wieści z zagranicy - Wersja do druku +- Związek Winkulijski (http://forum.winkulia.eu) +-- Dział: Plac Pułkowników (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Wiadomości z zagranicy (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=3) +--- Wątek: Wieści z zagranicy (/showthread.php?tid=3579) |
RE: Wieści z zagranicy - Alfred Fabian - 29 Wrz 2022 Nic ciekawszego nie dzieje się w mikroświecie? Ta Rotria już zaczyna się przejadać. A np. w Edelweiss już planują Oktoberfest, może warto by się wybrać grupową delegacją Winkulijsko-Insulijską, siąść przy jakimś stoliku i zrobić narrację? Edelweiss w sumie często u nas gości, więc warto się odwzajemnić A przynajmniej, tak słyszałem, że planują.
RE: Wieści z zagranicy - Joahim von Ribertrop - 29 Wrz 2022 (29 Wrz 2022, 22:31:41)Alfred Fabian von Tehen-Dzek napisał(a): Nic ciekawszego nie dzieje się w mikroświecie? Ta Rotria już zaczyna się przejadać. Skoro tak to Komendantura Sąsiada Zachodniego Na Polski Mikroświat vel Cesarstwo Niemieckie zmienia foruma. Cytat:A np. w Edelweiss już planują Oktoberfest, może warto by się wybrać grupową delegacją Winkulijsko-Insulijską, siąść przy jakimś stoliku i zrobić narrację? Edelweiss w sumie często u nas gości, więc warto się odwzajemnić A racja, wypada pojechać. Zwłaszcza że mieliśmy sprawdzić czy to prawda, że to ichnie piwo jest lepsze niż nasza betonówka. RE: Wieści z zagranicy - Joahim von Ribertrop - 02 Paż 2022 No to info wewnętrzno-zewnętrzne: zgodnie z przewidywaniami starą domenę Voxlandu z panowania Aleksandry II diabli wzięły. Wraz z nią z rowerka spadła Samunda. Reżim Voxlandzki nie wie, czy to znaczy że Samunda teraz upadnie czy że gdzieś teraz ucieknie. RE: Wieści z zagranicy - August vHS - 02 Paż 2022 Czyli tyle historii stracone... No niedobrze, niedobrze. RE: Wieści z zagranicy - Joahim von Ribertrop - 02 Paż 2022 Nie jest stracone - a przynajmniej część Voxlandzka. Kopię bazy forum mam na dysku plus jest forum w Galerii Historii Mikroświata. RE: Wieści z zagranicy - Kamiljan de Harlin - 02 Paż 2022 Podobno Samunda miała zostać odziedziczona przez Sambanę, tj. Voxland. Ale nie wiem, czy te ustalenia dalej są ważne, skoro Ola nie jest Cesarzową. Forum Samundy też jest w Galerii Historii Mikroświata? RE: Wieści z zagranicy - Joahim von Ribertrop - 02 Paż 2022 (02 Paż 2022, 15:19:20)Kamiljan de Harlin napisał(a): Podobno Samunda miała zostać odziedziczona przez Sambanę, tj. Voxland. Ale nie wiem, czy te ustalenia dalej są ważne, skoro Ola nie jest Cesarzową. Po cichu pragnę stwierdzić, że mieliśmy przejąć tylko ziemie w przypadku upadku Samundy, a mnie całe życie uczyli, że do zajęcia OBPP to potrzebna jest zgoda żywych a nie trupów... (02 Paż 2022, 15:19:20)Kamiljan de Harlin napisał(a): Forum Samundy też jest w Galerii Historii Mikroświata? O ile dobrze pamiętam - nie. Musiałbym sprawdzić, ale (bez urazy do Orjona) spis stron to jest taki burdel, że znaleźć w nim coś...
RE: Wieści z zagranicy - Kamiljan de Harlin - 02 Paż 2022 (02 Paż 2022, 15:27:43)Joahim von Ribertrop napisał(a):(02 Paż 2022, 15:19:20)Kamiljan de Harlin napisał(a): Forum Samundy też jest w Galerii Historii Mikroświata?
RE: Wieści z zagranicy - Joahim von Ribertrop - 04 Paż 2022 Ronon Dex wysyła misję humanitarno-ewakuacyjną do (byłej?) Samundy. Może przy okazji dowiemy się conieco co się tam teraz dzieje. I to nie tylko pod aspektem narracyjnym, ale i realnym, bo jak wiemy władze państw upadłych lubią wstawać zwłaszcza wtedy, gdy ktoś ośmieli się tknąć ich piksele XD RE: Wieści z zagranicy - Adam Aleksander II - 04 Paż 2022 Raczej nie za wiele się dowiemy, bo zabierany jest tylko sprzęt i narracyjni obywatele, w samym poście jest napisane, że nie wiadomo co i jak z Samundą. |