![]() |
|
Wieści z zagranicy - Wersja do druku +- Związek Winkulijski (http://forum.winkulia.eu) +-- Dział: Plac Pułkowników (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Wiadomości z zagranicy (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=3) +--- Wątek: Wieści z zagranicy (/showthread.php?tid=3579) |
RE: Wieści z zagranicy - OlaChojnacka - 04 Paż 2022 (02 Paż 2022, 15:19:20)Kamiljan de Harlin napisał(a): Podobno Samunda miała zostać odziedziczona przez Sambanę, tj. Voxland. Ale nie wiem, czy te ustalenia dalej są ważne, skoro Ola nie jest Cesarzową. Odpowiedź na pytanie pierwsze: nie. Mam kopie plików i baz danych obu. (bazy -> zarówno z poziomu phpbb, jak i myphpadmin). EDIT: To raczej nie zależało od tego czy ja rządzę tym śmietnikiem czy nie, to troche bardziej skomplikowane. Ale skoro JKM Ramonda nie zostawiła nikomu upowaznienia itp., to projekt p.t. "Sambana dostaje ziemie Samundy ale nie jest kontynuacją tejże i nie nawiązuje i wogole nie jest Samundą" można uznać za zarzucony. Co teraz z Samundą? Nie wiem. Wydaje mi się, że JKM straciła ochotę na zabawę, a i Malkia Mama Meisande sama ma dużo do roboty (pozytywnie, znaczy inne rzeczy interesujące) w tzw. "krainie wiecznego reala", więc nie sądzę, aby miała wrócić. Jeśli chodzi o mnie, to ja po prostu udostępniłam miejsce na serwerze. Jako, że Samundyjczycy nie wykazywali zainteresowania, a i Voxland z państwa-mema (tańczący papież) stał się państwem-memem (pepe le frog ale przypominający Żyda), a i obejmująca go władzą Transnordata* przypomina mi bardziej śmietnik z filmiku Jexusa o Waldorfie Blofeldzie, uznałam, że nie ma sensu dalej płacic za serwer, który i tak nie jest nikomu potrzebny. *obecna konstytucja waszego kraju ma literówkę, w związku z czym uznaje za nieważny akt prawny o niewłaściwej nazwie, ergo moja konstytucja nadal jest ważna, ergo edo nom. Jak chcecie rozpierdalać komuś życie, to chociaż róbcie to dobrze. (wspomniany filmik: https://www.youtube.com/watch?v=V0IS3ADmUYk ) RE: Wieści z zagranicy - Artur Kardacz - 05 Paż 2022 Rozpierdalania komuś życia? RE: Wieści z zagranicy - Kamiljan de Harlin - 05 Paż 2022 Mówisz to tak, jakbyśmy pałali do Ciebie nienawiścią i chcielibyśmy wyrządzić Ci krzywdę... Odbierasz to, że odwołaliśmy Cię ze stołka jako chęć rozpierdolenia Ci życia? Rozumiem, że jesteś niezadowolona z faktu, że bez wcześniejszych rozmów i negocjacji z Tobą, arbitralnie sobie ustaliliśmy za Twoimi plecami, że zmieniamy władzę. Esencją naszego planu było obsadzenie stołka przez kogoś z większą ilością wolnego czasu i zapału oraz zgodną z planami obywateli. Rozmowami nie zmienilibyśmy Twojego grafiku. To nie była żadna złośliwość. Impulsywnie działaliśmy, aby szybko zmienić ówczesny stan rzeczy. Ja nie raz byłem odwoływany i obalany. Nie miałem za to urazy do osób, które tego dokonały. Rozumiem czemu zrobiono przewrót sierpniowy w Unii Trzech Narodów i czemu mnie odwołano ze stołka w Federacji Nordackiej. Nie mam żadnych pretensji do osób, które stały za tymi akcjami. Tak po prostu bywa, że czasem ktoś nie przypadł do gustu obwyatelom, zawiódł ich albo nie sprostał ich oczekiwaniom. Nie chcieliśmy i nie chcemy Cię skrzywdzić, nie jesteśmy na Ciebie ani źli, ani obrażeni. Pod wpływem impulsu zadecydowaliśmy, że nie ma czasu na negocjacje i trzeba szybko posadzić na stanowisku głowy państwa kogoś aktywniejszego i przychylniejszego naszym planom na ustrój. Nie chcę, żebyś odbierała zdarzenia w prostej zabawie jaką są mikronacje osobiście. RE: Wieści z zagranicy - OlaChojnacka - 05 Paż 2022 (05 Paż 2022, 01:41:05)Kamiljan de Harlin napisał(a): (...)Rozumiem, że jesteś niezadowolona z faktu, że bez wcześniejszych rozmów i negocjacji z Tobą, arbitralnie sobie ustaliliśmy za Twoimi plecami, że zmieniamy władzę. (...)Impulsywnie działaliśmy, aby szybko zmienić ówczesny stan rzeczy. Jakos w Baridasie moglam oddac wladze i nie poczuc sie zeszmacona, ciekawe, jak to się stalo... RE: Wieści z zagranicy - August vHS - 05 Paż 2022 Well, mnie też obalili, znam tej ból... RE: Wieści z zagranicy - Adam Aleksander II - 05 Paż 2022 Ja w ogóle nie rozumiem jak można podchodzić emocjonalnie do mikronacji na dłuższą metę. RE: Wieści z zagranicy - OlaChojnacka - 05 Paż 2022 (05 Paż 2022, 14:12:12)Adam Aleksander II napisał(a): Ja w ogóle nie rozumiem jak można podchodzić emocjonalnie do mikronacji na dłuższą metę. A dla mnie z kolei całkowity dystans jest niemożliwy. Mam stosunek emocjonalny do wszystkiego, czym się zajmuję. Mniejszy, lub wiekszy. RE: Wieści z zagranicy - August vHS - 05 Paż 2022 Znaczy można podchodzić całkowicie na chłodno i ze śmiertelną powagą, ale to rozrywka, a rozrywka bez... rozrywki nieco traci sens. RE: Wieści z zagranicy - Kamiljan de Harlin - 05 Paż 2022 Czyli poczucie zeszmacenia wynika z faktu, że nie poinformowaliśmy o swoich planach? To pewnie był nasz błąd, ale dalej, nie wynikał on z naszej wrogości tylko gwałtowności działań. RE: Wieści z zagranicy - OlaChojnacka - 05 Paż 2022 (05 Paż 2022, 17:55:23)Kamiljan de Harlin napisał(a): Czyli poczucie zeszmacenia wynika z faktu, że nie poinformowaliśmy o swoich planach? To pewnie był nasz błąd, ale dalej, nie wynikał on z naszej wrogości tylko gwałtowności działań. Takich błędów się nie popełnia. W takiej sytuacji trzeba rozmwiać. W końcu podobno to ma być zabawa... Zresztą można i bez rozmawiania - jak w Baridasie. Ludzie wyrazili wotum nieufności, ja to uszanowałam i odeszłam ze stanowiska. Bo zapewne in-character wasza rewolucja jest jak najbardziej uzasadniona, to out of character to wyszło tak, jakby ktoś mi w piaskownicy pożyczył grabki, a ja zaczęłam nimi rzucać w ziemię, i zamiast zawołać, że weź zostaw, oddaj, cokolwiek, to inne dzieci mnie po prostu skopały i zostawiły gdzieś w rogu placu zabaw. Nie wiem, jak można po czymś takim nie czuć się bardzo źle i nie mieć żalu do innych. Gdyby była o f i c j a l n a dyskusja na mój temat, może jakaś petycja, coś - ale nie, trzeba było zachować się poniżej jakiegokolwiek poziomu. Inaczej się nie da. /s |