![]() |
|
Wieści z zagranicy - Wersja do druku +- Związek Winkulijski (http://forum.winkulia.eu) +-- Dział: Plac Pułkowników (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Wiadomości z zagranicy (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=3) +--- Wątek: Wieści z zagranicy (/showthread.php?tid=3579) |
RE: Wieści z zagranicy - Mateusz Żmigrodzki - 14 Gru 2022 (14 Gru 2022, 16:44:18)Adam Aleksander II napisał(a): To państewko dalej jest w Unii, czy jak? Obstawiałbym, że nie. W końcu stroną Statutu UN jest Insulia, zatem Repujerstan wychodzi bez żadnych umów i powiązań międzynarodowych. RE: Wieści z zagranicy - Artur Kardacz - 14 Gru 2022 Szczerze mówiąc Westland był tykającą bombą. Ile razy czytało się o sporach, kłótniach itp. Niemniej szkoda że nasz przyjaciel ucierpiał, pozostaje życzyć Novakowi szczęścia a Insulii żeby poradziła sobie z tym kryzysem. Plus dla Matiego za opanowanie sytuacji z naszą mniejszością. RE: Wieści z zagranicy - AleksanderNovak - 18 Gru 2022 Repujerstan pokojowo wyszedł z Insulii która zaakceptowała nowy stan rzeczy. Obecnie trwają pracę nad skończeniem strony opisowej i założeniem nowego forum na hostingu ct8. Później forum się podepnie do Stempla i innych systemów. Jak mówiłem Harlinowi, odejście od Insulii było kompromisem pomiędzy odejściem z SRW, a odejściem od samych mikronacji. Była to decyzja spontaniczna. Cieszę się że mogę nadal tu przebywać, a Repujerstan okaże się jakąś odświeżoną wersją mojej zabawy w mikronacje. Taka forma mi odpowiada. Liczę na dobrosąsiedzką współpracę Repujerstanu z państwami kontynentu północnego. RE: Wieści z zagranicy - Joachim Cargalho - 19 Gru 2022 W ostatnim czasie zakończył się pierwszy z cyklu konkursów narciarskich o Mistrzostwo Kotliny. Za dwa tygodnie startuje kolejny. Bądźcie czujni! ![]() A jeszcze do końca tygodnia, mają miejsce edelweisskie Zabawy Grudniowe, w których do wygrania łatwe klubecki. ![]() RE: Wieści z zagranicy - Alfred Fabian - 20 Gru 2022 Chętnie bym pojeździł na nartach, ale to trzeba mieć najpierw kąkutra
RE: Wieści z zagranicy - OlaChojnacka - 21 Gru 2022 Smutna wiadomość, xpost z LDMW: Kod: Towarzyszki i towarzysze!W związku z czym, jako protonka Krasnorarska, ustanawiam rzałobę nauradową aż do dnia wyboru nowego Ojca Świeckiego. W ramach tejże rzałoby, wszyscy Wierni w Wandzie proszeni są o gorące modły nad piwem, coby pozostało chłodne, oraz na kontemplację Pism Wandowych; także poleca się Waszej uwadze, Towarzysze, zakup maseczek antysmogowych z Raulem Urbanem III, teraz w specjalnej, promocyjnej cenie pół engelsa za kilogram! RE: Wieści z zagranicy - OlaChojnacka - 04 Sty 2023 Wyszła nowa wersja Papaja - wciela się w niego znany aktor Jezus Ipanienko. Juz w kinach - szukajcie sal, gdzie wyświetlają film TIRANA SPECJAL. RE: Wieści z zagranicy - Burek - 17 Sty 2023 I co się tam dzieje za granicą? Cokolwiek ciekawego? RE: Wieści z zagranicy - Artur Kardacz - 17 Sty 2023 W Rotrii jakaś poważna rewolta Wieniawy. Zajęcie Apostolskiego Miasta i obalenie Patriarchy (rotria.pl) RE: Wieści z zagranicy - Burek - 17 Sty 2023 Proponuję wysłać wojska w celu stabilizacji sytuacji i złupienia Rotrii. Oczywiście za zgodą władz rotryjskich. |