Związek Winkulijski
Mam Katar - Wersja do druku

+- Związek Winkulijski (http://forum.winkulia.eu)
+-- Dział: Plac Pułkowników (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Dział: Offtop (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Wątek: Mam Katar (/showthread.php?tid=3660)

Strony: 1 2 3 4 5

Mam Katar - Ahmed Hamas-Emre - 01 Kwi 2022

Meksyk, Arabia Saudyjska i Argentyna. 

Co myślicie o naszej grupie?

RE: Mam Katar - Fatima Popow-Chojnacka - 01 Kwi 2022

Ja nie mam nic przeciwko. Wszystkie grupy mi się podobają, jest ciekawie.

RE: Mam Katar - Ahmed Hamas-Emre - 01 Kwi 2022

Jest ciekawie o tak, a jak oceniacie szansę Polaków?

RE: Mam Katar - Alfred Fabian - 02 Kwi 2022

Argentyna wygrała Copa America w zeszłym roku, więc raczej bez szans na pierwsze miejsce w grupie. Drugie... Nie wiem, czego się spodziewać po Meksyku i Arabii Saudyjskiej, więc się nie wypowiem. Ale jakoś mocno przerażony tymi zespołami nie jestem Big Grin

RE: Mam Katar - Ahmed Hamas-Emre - 02 Kwi 2022

Arabia Saudyjska może być niedoceniona. Meksyk ma dobry skład. A Argentyna? Bez komentarza.
Nie jest źle ale to nie jest łatwa grupa.

RE: Mam Katar - Adam Aleksander II - 07 Kwi 2022

Według mnie 4 punkty to będzie dobry wynik. Z Arabią Saudyjską obowiązkowe zwycięstwo, z Meksykiem może być ciężko, zwłaszcza, że kopaczy to mają tam dobrych, a Argentyna do przejścia jak akurat Messi i Martinez będą bez formy i znowu na farcie karnego nam dadzą jak ze Szwecją. Ważna też będzie dyspozycja naszego bramkarza, bo to, że przeciwnicy w każdym meczu oddadzą celne strzały to pewniejsze niż zerowanie złotego napoju w plenerku latem.

Tak na boku dodam, że zachęcam do niewykupywania żadnych programów do oglądania tego Mundialu, co najwyżej można darmowe mecze według mnie oglądać, czyli jakieś pojedyncze z fazy pucharowej i Polaków oczywiście. Nie ma co sponsorować zawodów wybudowanych przez opresyjny rząd na krwi niewinnych ludzi.

RE: Mam Katar - Ahmed Hamas-Emre - 07 Kwi 2022

Opresyjnego rządu radzę poszukać gdzieś bliżej. Nie szukajmy polityki w sporcie.

Nie trzeba szukać, żeby mieć te informacje. Kraj, który łamie prawa człowieka i wykorzystuje de facto niewolników, którzy giną tysiącami na budowach, nie powinien być traktowany jako cywilizowane państwo, mogące hostować międzynarodową imprezę.

RE: Mam Katar - Fatima Popow-Chojnacka - 07 Kwi 2022

(07 Kwi 2022, 03:19:56)Adam Aleksander II napisał(a): Tak na boku dodam, że zachęcam do niewykupywania żadnych programów do oglądania tego Mundialu, co najwyżej można darmowe mecze według mnie oglądać, czyli jakieś pojedyncze z fazy pucharowej i Polaków oczywiście. Nie ma co sponsorować zawodów wybudowanych przez opresyjny rząd na krwi niewinnych ludzi.

Ale i tak ich sponsorujemy i tak. Powinni ludzie po prostu zbojkotować cały turniej. Ale z drugiej strony po co właśnie przez politykę psuć sobie rozrywkę. Nie dogodzisz Big Grin

A co do grupy.. Nie wiem również ja jak gra Arabia oraz Meksyk ale jednak tym razem mam jakiś większy optymizm. Mogłobyć znacznie gorzej ;p Statystyki statystykami ale co będzie to dowiemy się na boisku bo może być różnie Big Grin