![]() |
|
Nowe państwa - Wersja do druku +- Związek Winkulijski (http://forum.winkulia.eu) +-- Dział: Plac Pułkowników (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Wiadomości z zagranicy (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=3) +--- Wątek: Nowe państwa (/showthread.php?tid=4680) |
RE: Nowe państwa - Robert Drenin - 20 Cze 2022 (20 Cze 2022, 20:27:49)Erik Otton von Hohenburg napisał(a): skoro Abchazja można by rzec - pośrednio się odrodziła, to może by udało się zrobić kongres panbatawski z udziałem Winkulii, Kucelgradu i Kiranii? Kucelgradu? RE: Nowe państwa - Adam Aleksander II - 20 Cze 2022 No to jest państwo wywodzące się z tej samej rodziny. RE: Nowe państwa - Robert Drenin - 21 Cze 2022 (20 Cze 2022, 23:51:32)Adam Aleksander II napisał(a): No to jest państwo wywodzące się z tej samej rodziny. Fakt. Jednakże oznaczałoby to, że Czesnorad w imieniu narodowości Kucelgradzkiej w Czesnoradzie należałby do Kongresu Panbatawskiego. Z kolei rozmowy z Makrelą stanęły (póki co już niedługo będą mijać 3 tygodnie od ostatniej wypowiedzi). RE: Nowe państwa - Albert Fryderyk de Espada - 21 Cze 2022 (21 Cze 2022, 00:10:33)Robert Drenin napisał(a):(20 Cze 2022, 23:51:32)Adam Aleksander II napisał(a): No to jest państwo wywodzące się z tej samej rodziny. No cóż zrobić, szczerze liczyłem że może z tego całego sporu Kucelgradu i Czesnoradu uda się ugrać coś pozytywnego, ale widząc słomiany zapał towarzysza Makreli zastanawiam się po co w ogóle z nim rozmawiać. Gdyby mu zależało na tym kraju to dokładałby wszelkich starań by się dogadać a jeżeli nie to działał by w inny sposób, a tu cisza i spokój, trochę widać po tym jak mu zależy i nie wiem czy jest sens tym dalej przejmować. RE: Nowe państwa - Erik Otton von Hohenburg - 21 Cze 2022 (21 Cze 2022, 00:10:33)Robert Drenin napisał(a):(20 Cze 2022, 23:51:32)Adam Aleksander II napisał(a): No to jest państwo wywodzące się z tej samej rodziny. Propozycję tą rzuciłem niejako roboczo - dla jasności jestem neutralny jeśli chodzi o stosunki kucelgradzko-czesnoradzkie. W każdym razie zależy mi przede wszystkim na rozwoju kultury ludów batawskich. Z tego co się orientuję Czesnoradczycy uważają się za słowian w jakiś sposób spokrewnionych z kucelgradczykami. Jeśli jednak Czesnorad byłby zainteresowany, to myślę, że mogłby zostać zaproszony na kongres jako uczestnik-obserwator. Ale jako, że narazie tylko dwa państwa odwołują się na ten moment do tej gałezi ludów a ja sam nie odpowiadam za politykę zagraniczną ZW, to ewentualne plany odnosnie tego kongresu będę musiał odłożyć na pózniej.
RE: Nowe państwa - Robert Drenin - 21 Cze 2022 (21 Cze 2022, 00:45:55)Erik Otton von Hohenburg napisał(a):(21 Cze 2022, 00:10:33)Robert Drenin napisał(a):(20 Cze 2022, 23:51:32)Adam Aleksander II napisał(a): No to jest państwo wywodzące się z tej samej rodziny. Jak najbardziej się zgadza. Mam nadzieję, że też moje wypowiedzi nie były specjalnie odbierane jako wymierzone przeciw temu Kongresow. (Jakoś ostatnio na pewnych rzeczach się skupiałem i zapomniałem o tym fakcie. Muszę to sobie w końcu zapisać). Natomiast co do Kongresu, to myślę, że Rada Komisarzy Ludowych nie będzie mieć nic przeciwko uczestnictwa w Kongresie jako uczestnik-obserwator (przynajmniej na początku). Na pewno to też zapewni ciągłość fabularną. Ponadto jeżeli Kongres mógłby organizować badania, to związku z zaistnieniem naszego kraju, można by rozpocząć "badania" mające na celu ustalenie dokładniejszych korzeni Czesnoradczyków. Może być z tego dość ciekawa narracja, zwłaszcza również o etymologię słowa "Czesnorad". RE: Nowe państwa - Kamiljan de Harlin - 26 Cze 2022 Myślę, że nawet jeśli tow. Makrela się gdzieś zapodział, to nic nie staje Wam na przeszkodzie, by samemu zabepieczyć dziedzictwo Kucelgradu – zrobić jakąś mikroskopijną prowincję i tam skupić kulturę Kucelgradu. RE: Nowe państwa - Mikołaj III - 27 Cze 2022 Ten wątek wydaje mi się najwłaściwszy.
![]() RE: Nowe państwa - Artur Kardacz - 27 Cze 2022 Akurat to nie jest najwłaściwszy wątek niemniej w imię króla i obywateli dziękuję za zaproszenie i życzę wszystkiego co najlepsze Imperatorowi oraz całej Kiranii. RE: Nowe państwa - Kamiljan de Harlin - 28 Cze 2022 Chyba przyjdę. A jakie będą atrakcje dla gości? |