Związek Winkulijski
Zaproszenie na Sympozjum Dydaktyki Mikrozofii - Wersja do druku

+- Związek Winkulijski (http://forum.winkulia.eu)
+-- Dział: Plac Pułkowników (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Dział: Sport i kultura (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=879)
+--- Wątek: Zaproszenie na Sympozjum Dydaktyki Mikrozofii (/showthread.php?tid=5070)

Strony: 1 2

Zaproszenie na Sympozjum Dydaktyki Mikrozofii - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 18 Paż 2022

[center]
[Obrazek: 99991261745774836.png]

Sympozjum Dydaktyki Mikrozofii[/center]

Drodzy mikronauci!
Komisariat Nauki i Oświaty chciałby zaprosić wszystkich miłośników mikrozofii i samych 12 listopada 2022r. i odbędzie się w Nowańsku w Republice Socjalistycznej Czesnoradu w siedzibie Komisariatu Nauki i Oświaty.
Celem Sympozjum będzie ustalenie i zebranie dotychczasowych osiągnięć mikrozofii w jedno miejsce, aby każdy mikronauta mógł bez problemu i w każdej chwili przestudiować daną filozofię lub wszystkie tezy mikrozofii.
Od dnia dzisiejszego można zgłaszać się do uczestnictwa w Sympozjum w tym samym wątku, gdzie odbędzie się debata dnia 12 listopada. W razie wątpliwości, proszę zadawać pytania.

Z wyrazami szacunku,
(-) Robert Drenin
(-) Andrzej Płatonowicz Ordyński.

RE: Zaproszenie na Sympozjum Dydaktyki Mikrozofii - Alfred Fabian - 18 Paż 2022

Czy jest to całkowicie poważne spotkanie, czy jednak akceptowalne są takie odchyły, jak kijwdupizm, powstały jakieś pół roku temu z mojej inicjatywy w Lumerii i nie wychodzący poza strefę narracji "lumeryjsko-wandejskiej"?

RE: Zaproszenie na Sympozjum Dydaktyki Mikrozofii - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 18 Paż 2022

Bezwzględna powaga koncepcji mikrozoficznych nie jest wymagana, ale dobrze byloby, gdyby samo podejście do sympozjum i jego celu (sporządzenia podstawy programowej z mikrozofii) było w miarę poważne. Twórczy ferment jest mile widziany, trollowanie niekoniecznie.

RE: Zaproszenie na Sympozjum Dydaktyki Mikrozofii - Alfred Fabian - 19 Paż 2022

Postaram się zatem zerknąć na prace, które już będą przedstawione w trakcie i trochę wzorując się na nich, dostosować to, co mam o kijwdupiźmie. Trollowanie to nie jest moja specjalność, a celowe już w szczególności.

RE: Zaproszenie na Sympozjum Dydaktyki Mikrozofii - AleksanderNovak - 19 Paż 2022

To jakaś parodia, że kraj, co reprezentuje sobą to, co niestety reprezentuje, organizuje wydarzenie na rzecz mikrozofii? XD

Cytat:-A no dobra. Ile bułek?
-Bułek to trzy.
-I to wszystko??
-Nie! Jeszcze wódki.
-Żadnej wody?
-Wodę to mam w kranie w domu.
-Ale tutaj jest lepsza i tańsza niż w twoim kranie.
-Tyle samo kosztuje, czyli równe zero.
-Ile wódki.
-A ile ma Towarzysz?
-4
-To 3 poproszę.
-Coś jeszcze Towarzysz weźmie. Dużo chleba mamy, może chcesz 12 bochenków?
-Tyle to może nie, ale 2 mogę wziąść.
-A może chce Towarzysz te nowe cukierki które nie wiem kiedy się tu pojawiły? Jakieś harlinki czy coś i są -tylko 4 pudełka
-A drogie są?
-Oczywiście, 120 CZB za pudełko ?
-A to podziękuję. Jabłko wolę już wziąść.
-Ile
-No jedno przecież.
-Jak to jedno no weź chociaż 2
-Nie! Chcę jedno!

~22 posty. Aktywność po Czesnogradzku, październik 2022.

Mikrozofia wymaga poświęceń, więc na wydarzeniu pojawię się.

RE: Zaproszenie na Sympozjum Dydaktyki Mikrozofii - Alfred Fabian - 19 Paż 2022

Cytat:To jakaś parodia, że kraj, co reprezentuje sobą to, co niestety reprezentuje, organizuje wydarzenie na rzecz mikrozofii? XD

Co prawda, podzielam opinię nt. jakości aktywności Czesnoradu (i Lumerii), ale uważam, że działalność na kanwie międzynarodowej zapewniają na satysfakcjonującym poziomie. Ostatnie aktywności w tym zakresie upewniają mnie przy zdaniu, że Czesnorad, gdyby się trochę bardziej postarał, byłby naprawdę bardzo dobrą i zdecydowanie bardziej wartościową mikronacją Nordaty, niż jest obecnie. Niestety, do tego potrzeba chęci i czasu. Chęci może nawet trochę więcej niż czasu. Niestety jednak, ale działalność ukierunkowana na ilość, a nie na jakość nie oddaje i później się o takich krajach źle mówi, pomimo naprawdę ciekawych inicjatyw i zaangażowania w rozwój mikroświata (sympozjum, układ okresowy pierwiastków chemicznych, program nauczania historii mikroświata, na którego rozwinięcie w głębi ducha liczę, bo zapowiada się niebagatelnie dobrze...). Szkoda.

RE: Zaproszenie na Sympozjum Dydaktyki Mikrozofii - Waksman - 19 Paż 2022

Szkoda, że oceniacie mikronacje przez pryzmat długości wypowiedzi ich obywateli. Czesnorad, czyli nazwa, której kolega Novak ewidentnie nie potrafi zapamiętać, ma swój specyficzny system działania, który, każdy głupi to dojrzy, opiera się na pisaniu długich i rozległych RP bez obszernego rozpisywania tego, co w danym momencie robi kierowana przez nich postać. Taki tryb prowadzenia roleplay'u jest zupełnie normalny, bo tak wygląda to na wielu serwerach na takim Discordzie na przykład. Wiem, że w naszym świecie przyjęty jest ten durny kazus oceniania innych właśnie na podstawie długości wypowiedzi na ich forum ale nie, nie tędy droga.

Z dygresji zdecydowanie bardziej wolę czytać takie krótkie wypowiedzi na które potem składa się jakaś historia, niż comiesięczne wysrywy kolegi Novaka, w których wylewa kubeł pomyj na wszystkich dookoła, bo coś mu się nie podoba. Pozdrawiam.

RE: Zaproszenie na Sympozjum Dydaktyki Mikrozofii - Artur Kardacz - 20 Paż 2022

Tu nie chodzi o długość wypowiedzi a jej wartość. Idąc tym tropem możemy stwierdzić że Sarmackie "buduję", było super narracją bo składała się na coś większego. To samo tyczy się postów kopiowanych ze stron na Facebooku lub kazań, posty może i są obszerne ale wartości dla mikronacji w nich żadnej. Ot nabijanie postów.

RE: Zaproszenie na Sympozjum Dydaktyki Mikrozofii - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 20 Paż 2022

Myślę, że poziom aktywności w mikroświecie osiągnął już taki stan, że niedługo ciężko będzie mieć do kogokolwiek o cokolwiek pretensje. ISM to w niewielkim stopniu ranking aktywności, to ranking państw najbardziej zdeterminowanych w nabijaniu postów. Czesnorad wcale się na minus nie wyróżnia (chociaż ja oczywiście posty o kupowaniu bułek pomijam, nawet do tych wątków nie wchodzę). Polecam wejść w Nowiny: Kazania, Ewangelie, dyskusje o przebudowie forum, gry forumowe, narracja gastronomiczna, masa zaproszeń, powody do upicia się. Na pewno fajnie jest przeprowadzać linię demarkacyjną między shitpostem a jakościowym kontentem w ten sposób, żebyśmy my sami i nasz kraj znajdowali się po jasnej stronie mocy. Ale czy możemy to z pełną szczerością przyznać? Tu już każdy musi sam przeprowadzić rachunek sumienia. Ja trochę shitpostuję, chociaż akurat bułek na forum nie kupuję, ani piwa nie piję.

RE: Zaproszenie na Sympozjum Dydaktyki Mikrozofii - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 11 Lis 2022

Szanowni Państwo!
Przypominamy tylko, że 12 listopada 2022r., rozpocznie się Sympozjum Dydaktyki Mikrozofii w Nowańsku w Komisariacie Nauki i Oświaty.