Związek Winkulijski
W szachy też można, bo czemu nie!? - Wersja do druku

+- Związek Winkulijski (http://forum.winkulia.eu)
+-- Dział: Plac Pułkowników (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Dział: Wiadomości z zagranicy (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Wątek: W szachy też można, bo czemu nie!? (/showthread.php?tid=5368)

W szachy też można, bo czemu nie!? - Heinz-Werner Grüner - 23 Sie 2023

Wychodząć naprzeciw oczekiwaniom fanatyków szachowych figur, edelwajski Klub Szachowy "Weiß Läufer" szuka chętnych do udziału w turnieju.

[Obrazek: 100365773012207788_t.png]

Turniej rozgrywamy na chess.com w sposób przyjęty w mikronacjach za najbardziej odpowiedni. Uczestnicy zostaną losowo podzieleni na grupy, a w nich następnie w pojedynkach "każdy z każdym" zagrają do dwóch zwycięstw. Wszystko zależy od ostatecznej liczby uczestników, ale górna granica to 16 osób.

ZASADY:
- tempo: 10' minut na partię.
- miejsce rozgrywania partii: chess.com (fabularnie zagramy w Grand Hotel von Edelweiss)
- punktacja: mecz do 2 pkt, zwycięstwo = 1, remis = 0.5 - zasada gry "białymi" naprzemienna.

Zawodnicy mają obowiązek podlinkowania wszystkich partii w temacie turnieju lub w ekstremalnych przypadkach poinformowanie z obu stron o wyniku spotkania. Czas graniczny rozegrania partii to 7 dni.

Zapisy zbierane są do 8 września 1923 roku, następnie nastąpi publiczne losowanie i podział grup.

W razie pytań i sugestii zapraszam do dyskusji w tym wątku.

INFORMACJA DLA SPONSORÓW:
Gdyby ktoś chciał wspomóc finansowo turniej zapraszam do negocjacji - stopa wejścia 500 klubeków.

Pula nagród na dzień dzisiejszy wynosi 1500 klubeków wypłacanych w MBP.

RE: W szachy też można, bo czemu nie!? - Artur Kardacz - 23 Sie 2023

Może @Alfred Fabian ?

RE: W szachy też można, bo czemu nie!? - Alfred Fabian - 23 Sie 2023

Z miejsca i bez wahania, już się zgłosiłem, ale zachęcam też innych, duże turnieje są bardzo fajne, mieliśmy już jeden taki na 16 osób u nas w Winkulii 1,5 roku temu Big Grin Oprawa też była świetna, mam nadzieję, że się uda i w Grand Hotel Edelweiss o to zadbać

RE: W szachy też można, bo czemu nie!? - Heinz-Werner Grüner - 23 Sie 2023

(23 Sie 2023, 14:04:20)Alfred Fabian napisał(a): Z miejsca i bez wahania, już się zgłosiłem, ale zachęcam też innych, duże turnieje są bardzo fajne, mieliśmy już jeden taki na 16 osób u nas w Winkulii 1,5 roku temu Big Grin Oprawa też była świetna, mam nadzieję, że się uda i w Grand Hotel Edelweiss o to zadbać

Też mam taką nadzieję, tym bardziej, że to hotel z wielką klasą. Smile

LISTA STARTOWA - WEIß LÄUFER TURNIER

- Andrzej Fryderyk - Teutonia - 1108*
- Pavel van der Gibson - Sarmacja - 0-brak gry
- Ignats ik Ruth - Leocja - 1067
- Alfred Fabian von Hohenburg Tehen-Dżek - Winkulia - 1195
- Heinrich Ranveschtav - Sarmacja - 357
- Sophie Susanne Cargalho Windsachen - Edelweiss - 993
- Isabella Marie Swann-Cargalho - Edelweiss - 848

* - ranking chess.com - stan na 23.08.1923r.
[/pismo]

Pula Nagród wynosi już 4500 klubeków. Serdecznie dziękuję inwestorom i proszę tym co się nien zdecydowali na info jak ma brzmieć nazwa sponsora. Big Grin

[Obrazek: 100365773012207831_t.png]

RE: W szachy też można, bo czemu nie!? - Heinz-Werner Grüner - 09 Wrz 2023

Turniej Białego Gońca rozpoczęty!
Winkulię reprezentuje:
ALFRED FABIAN VON HOHENBURG TEHEN-DŻEK
Czy Winkulijczycy będą kibicować???

RE: W szachy też można, bo czemu nie!? - Heinz-Werner Grüner - 10 Wrz 2023

@Alfred Fabian gotowy by stawić czoła innym szachistom?

RE: W szachy też można, bo czemu nie!? - Alfred Fabian - 10 Wrz 2023

Ja tak, szkoda że moi rywale niekoniecznie Smile

RE: W szachy też można, bo czemu nie!? - Heinz-Werner Grüner - 11 Wrz 2023

(10 Wrz 2023, 19:11:43)Heinz-Werner Grüner napisał(a): @Alfred Fabian gotowy by stawić czoła innym szachistom?

Próbuje ich nakłonić wszystkimi metodami...ale czasem niestety wszystkie zawodzą. Big Grin