![]() |
|
[HOI4] Winkulia w modzie. - Wersja do druku +- Związek Winkulijski (http://forum.winkulia.eu) +-- Dział: Plac Pułkowników (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Offtop (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=5) +--- Wątek: [HOI4] Winkulia w modzie. (/showthread.php?tid=5461) |
[HOI4] Winkulia w modzie. - Robert Drenin - 17 Paż 2023 Zdrastwujtie. Ja zapytaniem odnośnie mapy Winkulii, tylko chodzi tutaj o mapę przyrodniczą, przede wszystkim o pustynie, lasy, bagna, czy też lasy deszczowe. (Legenda: Zielony - lasy, ciemnozielony - bagna, czerwony - pustynie, pomarańczowy - stepy/równiny, limonkowy - lasy deszczowe, żółty - wzgórza/przedgórza, szare - góry) ![]() RE: [HOI4] Winkulia w modzie. - Artur Kardacz - 18 Paż 2023 https://kustosz.stempel.org.pl/1190/100464293790614221.png najlepiej będzie odesłać do mapy. Znajdzie tam Szanowny Pan wszystko oprócz bagien i lasów. RE: [HOI4] Winkulia w modzie. - Robert Drenin - 18 Paż 2023 A to bardzo dziękuje za mapę. Choć zapytam się tak, czy może się wszystko zgadza na tej mapie z Winkulią, czy może jednak coś niezbyt pasuje (choć od razu zastrzegam, że akurat góry i wyżyny mogą nie pasować, gdyż ja robiłem też mapę wysokościową, a ją bardzo ciężko odwzorować w grze, toteż wyżyny i góry są dostosowane do mojej mapy wysokościowej, na ile byłem w stanie odwzorować, więc niestety to może się niezbyt zgadzać) A tak poza tym, to najwyżej mogą Szanowni powiedzieć gdzie też jakie lasy, bądź bagna dać. ![]() RE: [HOI4] Winkulia w modzie. - Artur Kardacz - 19 Paż 2023 Wydaję mi się, że trochę lasów powinno być też w Zanahorii. ![]() Trzeba jednak skonsultować to z JKM @Alfred Fabian RE: [HOI4] Winkulia w modzie. - Robert Drenin - 19 Paż 2023 Ok, ale to w między czasie zapytam się może o kwestię podziału Winkulii na większe prowincje. Jednakże to oczywiście nie będzie standardowy podział administracyjny, tylko granice prowincji zostaną rozrysowane pod narrację. Toteż mam dwa pytania. Pierwsze, to czy jest może mapa rozbiorów Winkulii? (To w kontekście Carstwa Brodryjskiego, gdzie po wygranej przez nią Wojny Domowej będzie mogła przeprowadzić ekspansję na nordacie). Drugie, czy Winkulia ma mieć potencjalnie też jakąś możliwość ekspansji? Jeśli tak, to jaką? Początkowo pytając się pewnej osoby, pojawił się taki plan, aby Winkulia mogła pójść w Panbatawizm i przejąć Batawię, Abachazję i Kucelgrad. Jednakże pytanie, czy chcielibyście, aby Winkulia miała taką możliwość (od razu mówię, że nie musimy ograniczać się do jednego kierunku. Zawsze można zrobić oczywiście kilka możliwości i narracji. Przynajmniej gracz będzie mieć wybór ścieżek. Może to być zarówno w kontekście ekspansyjnym, jak i ideologicznym (np: zmiana na komunizm, czy demokrację pełną itd.)). ![]() RE: [HOI4] Winkulia w modzie. - Artur Kardacz - 19 Paż 2023 Cytat:Pierwsze, to czy jest może mapa rozbiorów Winkulii? (To w kontekście Carstwa Brodryjskiego, gdzie po wygranej przez nią Wojny Domowej będzie mogła przeprowadzić ekspansję na nordacie). ![]() Znalazłem w necie coś takiego. Mapa przedstawia Winkulię przed wielkim zjednoczeniem z ziemiami północnymi. Do tamtego momentu były one pod władaniem Brodrii. Część niebieska należała do UTN/FN. ![]() A to Winkulia już po przejęciu tych ziem. Cytat:Drugie, czy Winkulia ma mieć potencjalnie też jakąś możliwość ekspansji? Jeśli tak, to jaką? Ja bym tylko dodał możliwość ekspansji w kierunku Azymutii oraz na Wyspy Przyjaźni. Myślę, że są to interesujące kierunki jeśli chodzi taką grę. RE: [HOI4] Winkulia w modzie. - Robert Drenin - 19 Paż 2023 Ok, to dzięki. A to chciałem się w sumie tak jeszcze z ciekawości podpytać, jakie kraje dokonały rozbioru Winkulii? A poza tym, to odnośnie ekspansji, to ok, choć osobiście polecałbym może tutaj skorzystać z też możliwości Panbatawizmu, bo uważam, że ta ścieżka mogłaby być też ciekawa w grze, tym bardziej, jeżeli w Winkulii były potencjalnie jakieś plany w tym kierunku. Co prawda, może nie do stopnia zjednoczenia, ale to w modzie możnaby podciągnąć to. Ale oczywiście nie chcę też narzucać, więc to według Waszego uznania i nie muszę wtedy wprowadzać tego do moda. RE: [HOI4] Winkulia w modzie. - Artur Kardacz - 19 Paż 2023 Cytat:Ok, to dzięki. A to chciałem się w sumie tak jeszcze z ciekawości podpytać, jakie kraje dokonały rozbioru Winkulii? Unia Trzech Narodów (UTN) oraz Brodria. RE: [HOI4] Winkulia w modzie. - Robert Drenin - 07 Gru 2023 Dobrze, to zatem ponownie wracam i chyba wspominałem o tym, że jak tym dalej z modem będzie, to ja coraz częściej będę musiał tutaj przychodzić, gdyż coraz bardziej będę poruszać temat konkretnego kraju. Ale nawet jeżeli nie, to nastała ta sytuacja, gdzie tym razem przychodzę zapytać się odnośnie tegoż to podziału w modzie. Oczywiście regiony te nazwać można tak, jak faktycznie region się nazywa, ale można też od miasta danego, jak i można stosować też określenia północny, południowy itd. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() RE: [HOI4] Winkulia w modzie. - Artur Kardacz - 01 Sty 2024 ![]()
|