![]() |
|
Wyzwolenie Kugarii i Tuyuhun: akcja wsparcia - Wersja do druku +- Związek Winkulijski (http://forum.winkulia.eu) +-- Dział: Plac Pułkowników (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Wiadomości z zagranicy (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=3) +--- Wątek: Wyzwolenie Kugarii i Tuyuhun: akcja wsparcia (/showthread.php?tid=5721) Strony:
1
2
|
Wyzwolenie Kugarii i Tuyuhun: akcja wsparcia - AleksanderNovak - 23 Sie 2024 ![]() ![]() Dziękujemy za każdorazowe wsparcie wszystkim Winkulijczykom
RE: Wyzwolenie Kugarii i Tuyuhun: akcja wsparcia - Mateusz Żmigrodzki - 23 Sie 2024 Pewnie wyjdę na "nieogara", ale te działania narodowowyzwoleńcze to jest część jakiejś uzgodnionej akcji w ramach Muratyki i Westlandu, czy też to oddolna inicjatywa? I jak rozumiem - preferowana waluta to nordo, czy jak się to tam nazywa? RE: Wyzwolenie Kugarii i Tuyuhun: akcja wsparcia - Wilkor Lunamun - 23 Sie 2024 Kugarowie powrócili ? Potrzeba więcej informacji, bo na razie to wygląda jak kartka na drzwiach w bloku. Wpłacaj na Maciusia. RE: Wyzwolenie Kugarii i Tuyuhun: akcja wsparcia - Artur Kardacz - 23 Sie 2024 Muratyka przeżywa ogromny kryzys. Liczne protesty, kłopoty z energią elektryczną, zastoje w produkcji, pogarszający się stan rolnictwa, zagrożenie terrorystyczne* i teraz jakieś ruchy narodowowyzwoleńcze. Taki grunt może sprzyjać wywalczeniu sobie wolności. W ogóle stan naszego sąsiada to temat na szerszą rozmowę. *taki stan państwa nakreślony został ich nowym narracyjnym systemie politycznym. Nie widzę powodów, dlaczego nie mielibyśmy uznawać tego za stan faktyczny. RE: Wyzwolenie Kugarii i Tuyuhun: akcja wsparcia - Mikołaj III - 23 Sie 2024 (23 Sie 2024, 13:17:08)Mateusz Żmigrodzki napisał(a): Pewnie wyjdę na "nieogara", ale te działania narodowowyzwoleńcze to jest część jakiejś uzgodnionej akcji w ramach Muratyki i Westlandu, czy też to oddolna inicjatywa? Nah, gdyby to jeszcze było uzgodnione RE: Wyzwolenie Kugarii i Tuyuhun: akcja wsparcia - Waksman - 23 Sie 2024 Jakby no ja doceniam inicjatywę, fajnie, że coś się dzieje (co z tego, że to znowu jakaś rozróba xd), no ale ustaleń nie było. Ja o żadnych nie słyszałem. RE: Wyzwolenie Kugarii i Tuyuhun: akcja wsparcia - Artur Kardacz - 23 Sie 2024 Typowy Novak w sumie. RE: Wyzwolenie Kugarii i Tuyuhun: akcja wsparcia - Wilkor Lunamun - 23 Sie 2024 @AleksanderNovak Więcej infooooo bo nie wiem czy to Oszustwo metodą na sąsiada ? RE: Wyzwolenie Kugarii i Tuyuhun: akcja wsparcia - AleksanderNovak - 24 Sie 2024 Naczelny Wódz Muratyki, Waksman, niestety - dla wszystkich sentymentalistów Kugarii - nie podzielił pomysłu odnowienia jej i wejścia w "wojenną" czy jakąkolwiek narrację, przynajmniej na razie, ale nie on tylko jest (chyba) reprezentantem głosu Muratyki. Zobaczymy co będzie, a jeśli ci Muratykanie po prostu zignorują ten fakt odnowienia Kugarii, Tuyuhun właściwie na razie, to może zobaczymy, czy opinia międzynarodowa wyda inny sąd. Niestety system narracji Muratyki jest oparty tylko o jednego sędziego tj. Waksmana, więc to on może sobie dowolnie wybierać jaka narracja jest dopuszczalna a jaka nie, według uznania. RE: Wyzwolenie Kugarii i Tuyuhun: akcja wsparcia - Waksman - 24 Sie 2024 Nie uważam się za "Naczelnego Wodza Muratyki". To musi być tylko twoje urojenie, bo tylko ty wsparłeś ideę jakiejś "wielkiej wojny" i zrobienia rozróby w Muratyce, która jest kolejną, tuż za tą, która miała miejsce w Azymutii. Ja wiem, że nie trawisz Muratyki za 2021 (czy tam 22, nie pamiętam dokładnie), ale nie jest to powód do tego, żeby za wszelką cenę doprowadzić do jej wewnętrznego rozpadu. Inaczej sytuacja by się miała, jeśli większość stwierdziłaby, że taka narracja jest spoko, i w nią idziemy. Ja sam bym się wtedy za nią opowiedział. Nie mogę jednak pozwolić jednej osobie na rozwalanie kraju od wewnątrz tylko dlatego, że go nie lubi. I wierz mi lub nie, ale ty zareagowałbyś dokładnie tak samo jak ja, gdyby Waksman przyszedł do Westlandu i zaczął kręcić rozróbę za rozróbą
|