![]() |
|
Wniosek o zmianę danych - Wersja do druku +- Związek Winkulijski (http://forum.winkulia.eu) +-- Dział: Władze (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=6) +--- Dział: Reżim Administratorski (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=7) +--- Wątek: Wniosek o zmianę danych (/showthread.php?tid=5728) Strony:
1
2
|
Wniosek o zmianę danych - Adelajda Radziwiłłówna - 05 Wrz 2024 Uprzejmie proszę o zmianę nazwy użytkownika na Adelaide Grimaldi. RE: Wniosek o zmianę danych - Wilkor Lunamun - 05 Wrz 2024 Adela, węch mnie nie myli. Czy to powrót do przedmałżeńskiego nazwiska? Tak to kolega pytał do lokalnej gazety. RE: Wniosek o zmianę danych - Adelajda Radziwiłłówna - 05 Wrz 2024 Poraz ostatni uprzejmie proszę o nieingerowanie w sprawy, które pana nie dotyczą, oraz zaprzestanie adresowania do mnie takich wiadomości. Jest to niesmaczne, a wręcz wulgarne. Skoro funkcjonuje się w społeczeństwie, należy się przystosować do jego reguł. Proszę o zwracanie się do mnie z predykatem "Wasza Ekscelencjo". RE: Wniosek o zmianę danych - Henryk Wespucci - 06 Wrz 2024 Informuje się, że wniosek został złożony do Reżimu Administratorskiego, organu właściwego w tym zakresie. Wobec powyższego Prezes Reżimu Administratorskiego zlecił wykonanie czynności, które znajdują się w przedmiocie wniosku. Zmiana danych personalnych wiązać się będzie ze zmianą nazwy do logowania na forum państwowym Związku Winkulijskiego. W przypadku braku zastrzeżeń, operacja zostanie wykonana niezwłocznie. RE: Wniosek o zmianę danych - Adelajda Radziwiłłówna - 06 Wrz 2024 Oczywiście, proszę również o zmianę danych logowania. RE: Wniosek o zmianę danych - Wilkor Lunamun - 06 Wrz 2024 (05 Wrz 2024, 18:20:29)Adelaide von Hohenburg napisał(a): Poraz ostatni uprzejmie proszę o nieingerowanie w sprawy, które pana nie dotyczą, oraz zaprzestanie adresowania do mnie takich wiadomości. Jest to niesmaczne, a wręcz wulgarne. Skoro funkcjonuje się w społeczeństwie, należy się przystosować do jego reguł. Proszę o zwracanie się do mnie z predykatem "Wasza Ekscelencjo". Strasznie jesteś spięta, i nigdy nie masz smakołyków. Obwąchiwanie jest normalne w społeczeństwie stadzie. Takie są reguły. Podnosi nogę i osikuje stojącą Adelę Adios Wasza Ekscielecyjo Adelo RE: Wniosek o zmianę danych - Burek - 06 Wrz 2024 (06 Wrz 2024, 12:53:48)Wilkor Lunamun napisał(a): Podnosi nogę i osikuje stojącą Adelę Freaky RE: Wniosek o zmianę danych - Mateusz Żmigrodzki - 12 Wrz 2024 (06 Wrz 2024, 12:53:48)Wilkor Lunamun napisał(a):(05 Wrz 2024, 18:20:29)Adelaide von Hohenburg napisał(a): Poraz ostatni uprzejmie proszę o nieingerowanie w sprawy, które pana nie dotyczą, oraz zaprzestanie adresowania do mnie takich wiadomości. Jest to niesmaczne, a wręcz wulgarne. Skoro funkcjonuje się w społeczeństwie, należy się przystosować do jego reguł. Proszę o zwracanie się do mnie z predykatem "Wasza Ekscelencjo". Nie chciałbym być niemiły dla szanownego obywatela @Wilkor Lunamun , ale bym powściągnął takie komentarze wobec Jej Wysokości Adelaide'y von Hohenburg. Pozwolę sobie ku przestrodze zacytować art. 20 Małego kodeksu karnego: Cytat:Art. 20. Kto publicznie znieważa lub zniesławia obywatela Związku Winkulijskiego, RE: Wniosek o zmianę danych - Adelajda Radziwiłłówna - 12 Wrz 2024 @Mateusz Żmigrodzki Można powiedzieć, że Mały Kodeks Karny ma pewne luki. Artykuł 20 już niestety nie stosuje się wobec mojej osoby ze względu na to, że zrzekam się obywatelstwa. Nie stosuje się w tym przypadku również artykuł 18 ze względu na to, że nie jestem już członkiem dynastii... Nie jestem również ambasadorem. Wychodzi na to, że wszelkie zniewagi wobec osoby nieposiadającej żadnych z tych funkcji pozostają bezkarne. RE: Wniosek o zmianę danych - Mateusz Żmigrodzki - 13 Wrz 2024 (12 Wrz 2024, 04:23:14)Adelaide von Hohenburg napisał(a): @Mateusz Żmigrodzki Można powiedzieć, że Mały Kodeks Karny ma pewne luki. Rzeczywiście, teraz to zauważyłem. Można by naginać trochę interpretację tego przepisu i dawać możliwość z występowaniem z prywatnym aktem oskarżenia także nieobywatelom, wobec których wcześniej, kiedy byli obywatelami, dokonano zniesławienia. Ale szczerze mówiąc, nie jestem w stanie powiedzieć, czy jest to zgodne z zasadami prawa. W tej sprawie wypowiedzieć by się musiał Trybunał Królewski. Zawsze może Wasza Ekscelencja poszukiwać sprawiedliwości na drodze cywilnej - tj. pozwu o odszkodowanie z tytułu naruszenia dóbr osobistych. Nie mamy tutaj spisanych praw, ale posługujemy się tutaj regulacjami z "nieistniejącego realu", gdzie tego typu roszczenia są powszechne. |