![]() |
|
Ede - Wersja do druku +- Związek Winkulijski (http://forum.winkulia.eu) +-- Dział: Plac Pułkowników (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Wiadomości z zagranicy (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=3) +--- Wątek: Ede (/showthread.php?tid=5916) |
Ede - Heinz-Werner Grüner - 24 Cze 2025 ![]() Wielkimi krokami zbliża się wakacyjne świeto w Kotlinie Edelweiss! Edeliebe, czyli święto przyjaźni, miłosci i dobrego słowa zaczniemy już 30 czerwca. Mamy zatem tylko kilka dni by, wszystkich Was zaprosić do wspólnych zabaw, biesiad do rana, wysyłania tradycyjnych Peterków i całej masy imprez towarzyszących. A te jak zawsze są nie byle jakie! Zacznijmy od popularnej Peterkowej Skrzyni. To juz czwarty raz z rzędu możecie wysyłać swoim przyjaciołom, bliskim, a nawet i wrogom ciepłe życzenia. To właśnie tutaj macie szansę wyznać miłość, potwierdzić wieczną przyjaźń czy też zakończyć wieloletnie, nawet rodowe, waśnie. Wybór należy do Was! W tym roku Peterkowa Skrzynia zyskała nieco na anturażu i profesjonalizacji. Sami sprawdźcie! Co my tam jeszcze mamy, ano coś dla ucha i dla ruchu! Najpierw przedstawmy projekt Internationaler Anhalt-Wettbewerb, czyli koncert pianistyczny dla tych co umieją grać realnie, ale i dla tych co matka natura nie obdarzyła sprawnymi kończynami, ale sprawnie operują promptami. Serdecznie polecam, można zgarnąć sporo klubeków! Zostało nam do wyjasnienia jeszcze zagadnienie Edeliebe LeichtAtletik - pierwszy mityng lekkoatletyczny. Jak wiecie, Edle lubią w sport, to i tym razem, w letnie dni chcą rywalizować. Jako, że na Polanie Wolności zachodzą olbrzymie zmiany, to i dorobiliśmy się całkiem ładnej tartanowej bieżni, z rzutniami i skoczniami. Sprawdźcie sami czy dacie radę, może z tego wyjść przecudna zabawa! Na koniec wspomnę tylko, że tradycyjnie zagramy w Milionerów Miłości, a podczas długich, gorących wieczorów pobawimy się we wspólnym gronie przy "ognisku pełnym miłości"! Nie zawiedźcie Edli i przybywajcie do Krainy Szarotek już dziś! RE: Ede - Alfred Fabian - 25 Cze 2025 Ile utworów można zgłosić? RE: Ede - OlaChojnacka - 29 Cze 2025 Przepraszam za - być może - spam; nie planuję wziąć udziału w wydarzeniu, natomiast interesuje mnie jedna rzecz. Czy na forum Winkulii słowo "liebe" jest zakazane? Bo wydarzenie nazywa się "Edeliebe", i wszędzie, gdzie tylko jest promowane, nazwa tematu to "Edeliebe"... tylko nie tu. I mogę się mylić, ale widzę to już nie pierwszy raz (choć nie pamietam, czy wcześniej też to miało miejsce tutaj). A że jestem ciekawska, to szukam odpowiedzi
RE: Ede - Alfred Fabian - 29 Cze 2025 My nie blokowaliśmy nigdy nic takiego, jest natomiast opcja, że przegłos nie wchodził w tytule, czy coś. Trudno mi się wypowiedzieć za organizatora, natomiast to nie jest wpływ naszego forum. My też kochamy Edli. Znaczy, ja kocham, reszta to nie wiem. RE: Ede - Burek - 01 Lip 2025 Chyba się po prostu nie chciało poprawić... ale na evencik to zapraszamy, kurwy. RE: Ede - Kamiljan de Harlin - 02 Lip 2025 Edeliebe! |