Bottom post of the previous page:
Problemem jest to, że mamy pierdyliard walut i nie znajdzie się tyle osób chętnych do kupna grosza wschodnio-bantyjskiego co do sprzedaży tej bezwartościowej waluty. Taki bank walutowy musiałby się ograniczać do maks. 4 walut, które powinny być adaptowane przez inne kraje. Z tego co mi wiadomo, to ta wymieniarka libertów na lumerujskie grosze działała sprawnie?Międzynarodowy Bank Pollinu
- Kamiljan de Harlin
- Kontakt:
-
OBYWATEL
- Joahim von Ribertrop
-
OBYWATEL
ODZNACZENIA
Re: Międzynarodowy Bank Pollinu
Nie, zamknęli ją po inbie o - cóż za zaskoczenie - podatki. Dokładniej poszło o to że Bank Walutowy był zwolniony z podatków póki był Inicjatywą Użyteczną Społecznie, ale potem w okolicznościach których naprawdę nie pamiętam (znając Sarmację nie zdziwię się jeśli poszło o kwestie proceduralne) ją utracił, więc stał się podatny naKamiljan de Harlin pisze: ↑30 lip 2023, 20:42 Z tego co mi wiadomo, to ta wymieniarka libertów na lumerujskie grosze działała sprawnie?

HM Joahim II, Konig af Voxland
But there's no sense crying
Over every mistake.
You just keep on trying
'Til you run out of cake.
Over every mistake.
You just keep on trying
'Til you run out of cake.
Gdyby to zależało wyłącznie ode mnie, mielibyśmy jedną walutę, mikro, i „problem” by w ogóle nie istniał (a bank powstałby o wiele wcześniej). Rzeczywistą alternatywą były jednak albo waluty krajowe, albo brak banku. Zresztą co tam waluty — cały Pollin z powodzeniem mógłby funkcjonować na jednym forum, a mamy ich, jeśli dobrze liczę, dwadzieścia osiem. My, Słowianie… 🎶Kamiljan de Harlin pisze: ↑30 lip 2023, 20:42 Problemem jest to, że mamy pierdyliard walut i nie znajdzie się tyle osób chętnych do kupna grosza wschodnio-bantyjskiego co do sprzedaży tej bezwartościowej waluty. Taki bank walutowy musiałby się ograniczać do maks. 4 walut, które powinny być adaptowane przez inne kraje.
Tak jak król Joahim napisał.Kamiljan de Harlin pisze: ↑30 lip 2023, 20:42 Z tego co mi wiadomo, to ta wymieniarka libertów na lumerujskie grosze działała sprawnie?
- Kamiljan de Harlin
- Kontakt:
-
OBYWATEL
Dobra, ale ten bank walutowy zdechł z powodu zbrodniczego reżimu Sarmacji, a nie tego że miał sam w sobie jakieś wady.
Ja akurat nie jestem fanem światowej unifikacji - mikroświat musi być przynajmniej trójbiegunowy, aby była jakaś różnorodność i możliwość wyboru środowiska.
Ja akurat nie jestem fanem światowej unifikacji - mikroświat musi być przynajmniej trójbiegunowy, aby była jakaś różnorodność i możliwość wyboru środowiska.
Kamiljan de Harlin
Rodzic Doctriny, Prezydent Gaudium
Nawet zakładając na potrzeby dyskusji, że tak było (dane o faktycznych obrotach nie są publicznie dostępne, więc, zwyczajnie, nie wiem, czy normalnie funkcjonował w trybie ciągłym), to rozwiązanie nadal odpowiadało na potrzebę wymiany dwóch walut. Tych zaś mamy w samym MBP dwadzieścia dwie. To, w realiach braku waluty światowej, pollińskiego odpowiednika dolara, daje 231 możliwych par walutowych.Kamiljan de Harlin pisze: ↑31 lip 2023, 08:10 Dobra, ale ten bank walutowy zdechł z powodu zbrodniczego reżimu Sarmacji, a nie tego że miał sam w sobie jakieś wady.
Moim zdaniem, tutaj już wchodzimy w obszar definicji „biegunów”. Z mojej perspektywy mamy ich dwadzieścia osiem. Jeżeli zaś mamy na myśli nastawione względem siebie konkurencyjnie bloki państw, to ja serdecznie podziękuję; jestem w mikronacjach dla przyjemności, a nie nerwów. 😜Kamiljan de Harlin pisze: ↑31 lip 2023, 08:10 Ja akurat nie jestem fanem światowej unifikacji — mikroświat musi być przynajmniej trójbiegunowy, aby była jakaś różnorodność i możliwość wyboru środowiska.